Haberler

Galatasaray'dan harcama limiti açıklaması: Nihat Özdemir'in açıklamaları yetersiz

Güncelleme:

Galatasaray Spor Kulübü, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in bugünkü basın toplantısında harcama limiti konusundaki açıklamaların yetersiz olduğunu belirterek, TFF'yi kulüplerin nihai takım harcama limitlerini açıklamaya davet etti.

Galatasaray Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in bugün yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başkanımız Mustafa Cengiz'in 3 Şubat 2020 tarihinde yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamaların ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir'in 6 Şubat 2020 tarihinde yaptığı basın toplantısında görüşlerini belirttiği takım harcama limiti konusuyla ilgili ek açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.Kulüplerin 2 Eylül 2019 tarihinde TFF tarafından açıklanan takım harcama limitleri, Kulüp Lisans Talimatnamesi'nin EK XII-G (Takım Harcama Limitinin Artırılması) maddesine dayanarak artırılabilmektedir. Bu maddede takım harcama limiti artırım son başvuru tarihi 15 Aralık, takım harcama limiti artırım gerekçeleri de hedeflenen gelir artışı, sermaye artışı, UEFA müsabakalarına katılım ve transfer faaliyetlerinde gelir fazlası olmak üzere 4 konu olarak açıkça belirlenmiştir.

"DAYANIKSIZ OLMASINA RAĞMEN ARTIRIM KABUL EDİLDİ"

Takım harcama limitlerinin açıklandığı 31 Aralık 2019 tarihinden sonra bir kulübün özellikle finansman işlemlerine dayanarak limit artırım başvurusunun devam ettiği ve bu limit artırım başvurusunun Ek-XII G maddesine göre dayanaksız olmasına rağmen TFF tarafından kabul edildiği açıklanmıştır. TFF Başkanı Nihat Özdemir, 6 Şubat 2020 tarihinde yaptığı basın toplantısında bu kulübe limit artırımı yapıldığını açıkça ilan ve beyan etmiştir. İlgili Ek-XII G maddesi açık bir şekilde ortadayken, TFF'nin limit artırımını hangi gerekçeyle yaptığı anlaşılmamaktadır. Bu tespit yapılırken, TFF'nin 9 Aralık 2019 tarihinde Kulüp Lisans Talimatnamesi'ne eklediği ve 20 Aralık 2019 tarihinde Kulüp Lisans Talimatnamesi'nden çıkardığı Ek-XII G.5 maddesi de göz önünde bulundurulmaktadır.

"AÇIKLAMALAR YETERSİZ, NİHAİ LİMİTLER AÇIKLANSIN"

Bu tespitler doğrultusunda TFF Başkanı Nihat Özdemir'in 6 Şubat 2020 tarihinde yaptığı açıklamaların yetersiz olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız. TFF'yi takım harcama limitlerinin açıklandığı 31 Aralık 2019 tarihinden sonra kulüplere yapılan takım harcama limiti revizyonlarının Ek-XII G maddesinin dört alt başlığından hangisine dayanarak yapıldığını açıklamaya ve transfer döneminin kapanmasıyla beraber kulüplerin nihai takım harcama limitlerini ilan etmeye davet ediyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Nihat Özdemir Galatasaray Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 4 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak?
500

Yorumlar (19)

DIRMAK:

NİHAT ÖZDEMİR fenerbahçeyi ZORLA ŞAMPİYON YAPACAKTIR. . . DEMEDİ DEMEYİN

23
15
yanıtYanıtla
yorumsuz:

he he tabi

yanıt9
yanıt7
ICE MAN:

Ulusoy döneminde 4 kez zorla olunca iyi hoş işine gelmeyince de canım yandı.

11
11
yanıtYanıtla
holigan:

turkce konuş anlatmak istediğin ne

yanıt7
yanıt5
gs1905:

hahahaha ozamanki gs kadrosu real madirde denk idi. 4 degil 5 sene üst üste sampiyon olmamiz lazimdi o kadoyla!!! fatih terim degilde dünya capinda bir TD olsaydi sampiyonlar ligini alacak kalitedeydi o takim. peki ya sikebahcenin kadrosu?? :))) cok komiksiniz cok :)))

yanıt5
yanıt3
Halk:

Tc devleti ve hükümetinin her fırsatta kolladığı tek kulüp galatasaraydir bunu herkes iyi bilir ama nedense fener dusmanlastirilir..

6
9
yanıtYanıtla
halk değil fblisin:

tff başkanı sezon başında limiti aşanı affetmeyiz cezayı veririz dedi. Galatasaray aşarsa da verir misiniz sorusuna affetmeyiz dedi. şimdi Bırak hedef şaşırtma taktiğini de bu na cevap ver. Burada kasıtlı kollama var mı yok mu?

yanıt4
yanıt3
AAA:

Lig baslamadan dedik zaten fenevi öyle böyle sampiyon yaapacak hakiyla olamaz zaten

7
8
yanıtYanıtla
Teksas:

Aynı suçtan sezon başında Bursaspor, Eskişehirspor ve Osmanlıspor''a 3''er puan silme cezası verildi. Bunlara ise mükafat. Tüm kulüplere limit artışı ve harcama kriterlerini sezon başında düzenlense idi 3 er puan silimeyecekti. Kendi aralarında bile birbirlerini yiyorlar. Ülkemin sporunu yönetenler bu kadar basiretsiz ve güçlü olana sürekli kıyak geçen yönetim sergilediği müddetçe sporun tüm branşlarında dünya çapında hezimet yaşamaya her zaman mahkum oluruz.

6
3
yanıtYanıtla
emre:

Bunlara derken gs katma

yanıt0
yanıt0
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title