Haberler

Galatasaray'da başkanlık seçimi yapılacak mı? Cuma günü dananın kuyruğu kopuyor

Güncelleme:

Burak Elmas, 10. Asliye Mahkemesi'nin tedbir kararı sonrası tüm kurulları topladı ve tedbir kararına itiraz dilekçesi verildi. Cuma günü saat 11.00'de kulübün itirazı görüşülecek. Mahkeme itirazı haklı bulursa, seçim vaktinde yapılacak. Başkan adayları ise süreç hakkında camiaya önemli mesajlar gönderdi.

Galatasaray'ın belki de gelecek sezonunu da tamamen etkileyecek olan kritik karar, cuma günü verilecek. Galatasaray'da ibra edilmeyen Başkan Burak Elmas'ın görevini sürdürmesi de ciddi bir ihtimal.

"DİLEKÇE VERİLDİ"

İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği tedbir kararı sonrası statta toplanan Sarı-Kırmızılılar'dan saatler süren görüşmelerin ardından, "Değerli Galatasaraylılar, 26 Mart 2022 tarihindeki Olağan Genel Kurul toplantımızda ve sonrasında yönetim kurulumuz tarafından alınmış olan kararlara dair, bugün yaşanan hukuki gelişmelere istinaden, Divan Kurulu Başkanlığı, Genel Kurul Divanı, Başkan Adayları ekiplerinden hukukçular ve Kulübümüzün hukukçularından oluşan komisyonun bilgisi dahilinde mahkeme nezdinde tedbir kararına karşılık itiraz dilekçesi tarafımızdan sunulmuştur. Divan Kurulu Başkanlığı, Başkan Adaylarımızın ekipleri ve hukukçularımız bugün bir araya gelerek süreci değerlendireceklerdir. Sürece dair yol haritasını tüm şeffaflığı ile camiamızla paylaşmaya devam edeceğiz" açıklaması geldi.

Galatasaray'da başkanlık seçimi yapılabilecek mı? Cuma günü dananın kuyruğu kopuyor

ÖZTÜRK DAVAYA MÜDAHİL OLUYOR

Galatasaray'ın yaptığı itiraz, cuma günü saat 11.00'deki duruşmada görüşülecek. Stattaki toplantıda yer alan başkan adaylarından Metin Öztürk de Galatasaray'ı temsilen davaya feri müdahil olacak. Öztürk, tedbir kararının kalkacağına inandığını belirterek, "Seçim normal zamanında yapılacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

HAMAMCIOĞLU, "MÜCADELEYE DEVAM" DEDİ

Bir diğer başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu ise " Galatasaray'ın, Genel Kurul iradesine ve alınan kararlara hukuk yoluyla müdahale edilmesini kabul edemeyiz. Ben ömrüm yettiğince Galatasaray'da demokratik kuralların çalışması için mücadele etmeye devam edeceğim" açıklamasıyla camiaya birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

23 NİSAN'DAN ÖNCE KALDIRILMASI GEREKİYOR

Fanatik'teki habere göre; Cuma gününü kritik kılan en önemli detay, her ne kadar Galatasaray seçime 30 Nisan'da gidecek olsa da tüzük gereği seçimli ilk toplantının 23 Nisan'da, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 30 Nisan'da gerçekleşmesi yönündeki zorunluluk. Dolayısıyla tedbir kararının mutlaka 23 Nisan'dan önce kaldırılması gerekiyor.

Kaynak: Spor

Eşref Hamamcıoğlu Metin Öztürk Burak Elmas Galatasaray Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title