Haberler

Fenerbahçe, Sivasspor maçını yöneten Halis Özkahya ve ekibi için sert mesaj paylaştı

Güncelleme:

Sarı-Lacivertliler, Sivasspor maçında tartışmalı kararlara imza atan Halis Özkahya ve ekibine sert tepki gösterdi. Fenerbahçe, Sivassporlu oyuncuların son anlarda çok fazla vakit geçirdiğini, verilen uzatmaların çok yetersiz olduğu üstünde durdu. Taraftarlar, kulübün bu açıklamasına destek çıktı.

Fenerbahçe, Sivas spor maçındaki hakem kararlarına çok tepkili. Sarı-Lacivertli taraftarlar dün maçın ardından "Masaya yumruğunuzu vurun" tepkisi göstermişti. Bugün kulüpten açıklama geldi.

İşte Fenerbahçe'nin yayınladığı mesaj:

"2021-2022 sezonunun henüz 4. haftasında yaşanmaya başlayan, gündemi meşgul eden problemler, şampiyonluk yarışındaki belirleyici faktörlerden birinin yine hakem hataları olacağı yönündeki düşüncelerimizi pekiştirmektedir.

Geçtiğimiz sezonlarda da pek çok kez vurguladığımız üzere hakem hatalarının hem şampiyonluk yarışında hem de ligde kalma mücadelelerinde gözle görülür şekilde 'oyunun kaderini belirleyecek düzeyde' olmasına yönelik Türkiye Futbol Federasyonu'nun hala bir çözüm geliştirememiş olması, son derece endişe vericidir.

Süper Ligin 4. haftası itibariyle hem rakiplerimizin maçlarında yaşanan fahiş hakem hataları hem de kendi sahamızda oynadığımız Demir Grup Sivas spor mücadelesinde yaşananlar, bu sezon da Türk futbolunun objektif yönetilip yönetilmediği yönündeki tartışmaları alevlendirme niteliği taşımaktadır.

Milyonlarca lira yatırım yapılan, milyonlarca taraftarı ve toplumun gündemini belirleyen ana konulardan biri olan futbolda, en önemli unsurlardan biri hakemlerdir.

Hakemlerin ise sahadaki en önemli görevlerinden biri, kayıtsız şartsız tarafsız ve adil olmalarının yanı sıra topun oyunda kaldığı süreleri olabildiğince artırmak, bu doğrultuda sahada oynanan oyunun kalitesini yükseltmektir.

Ancak söz konusu takımımızın maçları olduğunda; hakemlerin rakiplerimizin sürekli olarak oyunu yerde yatmak suretiyle yavaşlatması ve oyunun kalitesini düşürmesine yönelik olarak hiçbir önlem almamaları, durumu sadece izlemeleri, sorumluluk kendilerinde değilmişçesine yaklaşım sergilemeleri, kabul edilebilir değildir.

Bunun en net örneği ise dün akşam oynanan, dakikalarca durdurulan ve yavaşlatılan oyuna rağmen hakemin maçın uzatma süresini sadece 7 dakika olarak belirlemesidir.

Oyunun ikinci yarısında maçın toplam durduğu süre 11 dakika 52 saniyedir.

11 dakika 52 saniyelik bu sürenin sadece oyuncu değişiklikleri kısmı 7 dakika 12 saniye, sakatlıklar bölümü ise 4 dakika 40 saniyedir.

Hakemin maç için belirlediği sadece 7 dakikalık uzatmanın, rakibin süre kaybettirmeye dayalı oyun anlayışına ne kadar uygun olduğu ortadadır.

Demir Grup Sivas spor müsabakasında, takımımızın ritim kazanarak oyuna hareketlilik getirmeye çalıştığı her anda, maç sakat oyuncuların "sahadaki tedavileri" sebebiyle durmuş bu da takımımızın oyun kalitesini, organize hareket edebilme yetilerini birebir etkilemiştir.

Bu sezon ilk 3 haftalık veriler değerlendirildiğinde topun oynama süresi genel ortalaması 52 dakika 10 saniyedir. A Takımımızın oynadığı ilk 3 maçın genel ortalaması 49 dakika 48 saniye iken Sivas spor müsabakasında ise topun oynama süresi sadece 46 dakika ile ortalamanın çok altında kalmıştır.

Yukarıdaki tabloyu göz önüne bulundurduğumuzda, ev sahibi olduğumuz maçlarda rakiplerimizin topun oyunda kalma süresini azaltmak için yerde yatma, oyunu yavaşlatma hamleleri; ne yazık ki hakemlerin de buna prim tanıması sebebiyle bir taktik anlayışına evrilmiştir.

Bu tip davranışlar Türk futbolunu geriye götürmekte ve futbol kalitesinde düşüş yaşanmasına sebep olmaktadır.

Hakem Halis Özkahya'nın, Fenerbahçe maçlarındaki genel tutumu ve yaklaşımından bağımsız olarak takımımızın son karşılaşmasında rakip oyuncuların maç boyunca oyunu soğutmaya yönelik davranışlarına sahada hiçbir müdahalede bulunmaması ve maçın kritik anlarında verdiği / vermediği kararları,

VAR hakemi Alper Ulusoy'un da maç içerisinde müdahil olduğu ve olmadığı tartışmalı pozisyonları, spor kamuoyunun ve futbolda adalet bekleyenlerin takdirine bırakıyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun hem Fenerbahçe maçlarında hem de rakiplerimizin maçlarında, hakemler ve VAR hakemlerinin verdikleri / vermedikleri kararlar üzerinden ligin gidişatının belirlenmesine izin vermemesini, başta hakem atamaları olmak üzere saha içi ve dışındaki tüm kararlara yönelik standart bir yaklaşım uygulamaya konmasını bekliyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Halis Özkahya Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (6)

kadir bedir :

Ağlak kulüp yine başladı.. arkadaş altay penaltı yaptırmadı mı son adamı düşürmedi mi niye kırmızı kart çıkmadı ? buna değinen yok. serdar aziz net 2 sarı kartlık faul yaptı hakem 1 tane dahi vermedi takdir hakkını fenevden yana kullandı hala niye bu kadar ağlıyorsunuz...

5
3
yanıtYanıtla
Resul Altıntaş:

Serdar Aziz kasap. Bunu neden gündeme getirmiyorsunuz. Arka arkaya 2 faulu var her biri kırmızı kart

2
4
yanıtYanıtla
MHSN SRC :

Penaltı doğru ama kart kırmızı olmalıydı.Ayrıca fblilerin penaltı dediği pozisyona kimse penaltı vermez art niyetli değilse.Ne zaman fb puan kaybetse hemen yaygara koparıyorlar.Aslında oynadıkları kötü futbola odaklanmaları gerekirken yönetim herzaman olduğu gibi tribünlere oynuyor.Klasik feb

0
4
yanıtYanıtla
Uğur Duran:

bu şekilde olmaz. Her sene her sene hakemler de hakemler, bırakın artık. Başarısızlığı hakemlerle örtemezsiniz!

0
2
yanıtYanıtla
Canmen:

Hakemlerimiz genel de berbat ve tüm takimlarin bi belalisi mutlaka var... ama Pardon da kabahat kendimizde...bu cigersizlere meydan ve firsat veeermiyeeeceksin...!!!

0
0
yanıtYanıtla
Canmen:

Iyi degildik ve berabere kaldik...ama yanii azicikta tansiyonu bi düsürelim...nedir bu yaylim atesi...?!?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title