Haberler

Fenerbahçe, 28 şampiyonluk için resmi hamleyi yaptı

Güncelleme:

Fenerbahçe, 1959 öncesi kazanılan 9 Türkiye şampiyonluğu için TFF'ye resmi başvuruyu gerçekleştirdi. Sarı-lacivertli ekipten yapılan açıklamada, "9 şampiyonluğumuzun 19 olan Süper Lig şampiyonluk sayımıza dahil edilerek toplam 28 şampiyonluğumuzun kabul edilmesini talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe Kulübü, 1959 öncesi 9 Türkiye şampiyonluğu için TFF'ye resmi başvuru yapıldığını açıkladı.

Fenerbahçe, 28 şampiyonluk için resmi başvuruyu yaptı

"TOPLAM 28 ŞAMPİYONLUĞUMUZUN KABUL EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fenerbahçe Spor Kulübü olarak 1959 öncesi Türkiye şampiyonluklarımızın Süper Lig'e dahil edilerek bundan doğan manevi ve maddi taleplerimizin karşılanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Sadece Fenerbahçe'nin değil, 1959 öncesi şampiyonlukları bulunan birçok takımın hakkını savunma anlamına gelen bu başvurumuz kapsamında;

Türkiye Futbol Birinciliği'nde 1932-33, 1934-35 ve 1943-44 sezonlarında kazandığımız 3 şampiyonluk ve Milli Küme organizasyonunda 1936-37, 1939-40, 1942-43, 1944-45, 1945-46 ve 1949-50 sezonlarında kazandığımız 6 şampiyonluk olmak üzere toplam 9 şampiyonluğumuzun, halihazırda 19 olan Süper Lig şampiyonluk sayımıza dahil edilerek, toplam 28 şampiyonluğumuzun kabul edilmesini talep ediyoruz.

Başvurumuz, Türk futbolunun son 25 yılındaki garabetlerin, şampiyonluk ve yıldız sayılarında da kendini gösterdiği bu durumun düzeltilmesi için TFF'ye de bir imkan sunmuştur.

Cumhuriyetimizin tarihinden ayrılamayacak resmi Türk futbol tarihine sahip çıkma ve Cihat Arman, Fikret Kırcan, Lefter Küçükandonyadis, Hakkı Yeten, Süleyman Seba ve Gündüz Kılıç gibi adlarını buraya sığdıramayacağımız birçok Türk futbol efsanesinin haklarını ve emeklerini koruma anlamı taşıyan bu adımımızın, Türk futbol kamuoyunda da hak ettiği şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz."

Fenerbahçe, 28 şampiyonluk için resmi başvuruyu yaptı

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fenerbahçe Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (6)

Yav he he:

Nihat gitmeden ordayken 5 yıldız da yaptırın tabii kendinizi..sahada alamadığın ne varsa saha dışında alma çaban yüzünden 10 yıldır tek başarın yok..

5
3
yanıtYanıtla
ua 34:

KONYASPORA ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN! KONYA-FB MAÇINA FANATİK FENERBAHÇELİ SÖZDE HAKEM VE HATTA EŞİNE VE ÇOCUĞUNA YÖNETTİĞİ BİR FB MAÇINDA TRİBÜNDE FB FORMASI GİYDİREN EYYAMCI FIRAT AYDINUS VERİLMİŞ!

4
0
yanıtYanıtla
ua 34:

FB SAHADA ALAMAYAĞINI BİLDİĞİ İÇİN MASABAŞINDA HAKSIZ ŞAMPİYONLUKLAR DİLENİYOR !

4
0
yanıtYanıtla
Fenerasyon:

E tabi baştan aşağı tff mhk pdfk sına kadar fenerbahçeli olunca başvurmaları normal. Şampiyon olamazlarsa bu şekilde hallederler büyük ihtimalle

1
0
yanıtYanıtla
Rasim:

4 yıldızı sahada alamayan mahkemede mi alacak ???????? birde uranmadan Türkiyenin dört büyük takımdan biri olacskmışlar ??????

0
0
yanıtYanıtla
FB Lİ:

BURAYA YORUM YAZAN KARDEŞLER , HAK HUKUK VARSA BU GERÇEKLEŞİR SİZİN HİSLERİNİZLE DEĞİL

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title