Haberler

Erzurum'da Bir İlki Yaptı Ama Turnuvalara Katılamayacak

Henüz 10 yaşında olmasına rağmen geçen yıl Erzurum spor tarihinde bir ilke imza atarak, Türkiye Kış Tenis Kupası’nı kazandı.

Henüz 10 yaşında olmasına rağmen geçen yıl Erzurum spor tarihinde bir ilke imza atarak, Türkiye Kış Tenis Kupası'nı kazandı. 10 yaş master kupasında da ilk 50'ye girmeyi başaran Muhammet Tunahan Kurt, sponsor bulamazsa bu yıl ki turnuvalara katılamayacak. Kültür Kurumu İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Muhammet Tunahan Kurt, Erzurum Tenis İhtisas Spor Kulübü'nün başlattığı 'aktif vatandaşlık için engelsiz spor' projesiyle tenisle tanıştı. 2,5 yıldır kortların adeta tozunu attıran 10 yaşındaki Kurt, geçen yıl Türkiye Kış Kupası'nı kazandı. Yine 10 yaş Master Kupası'nda 2 bin sporcu arasında ilk 50'ye girmeyi başaran genç yetenek, katıldığı her turnuva da derece yaptı. Bu yıl da ilk olarak Mart ayında Trabzon'da yapılacak olan turnuva da kendinden iki yaş büyük sporcularla mücadele edecek olan Muhammet Tunahan Kurt'un tek hedefi milli takıma girebilmek. Ancak dar gelirli ailesinin masraflarını karşılayamaması nedeniyle turnuvalara katılamayacak olan Kurt şimdi kendine uzatılacak bir yardım eli bekliyor.

Geleceğin 'Nadal'ı

Aynı zamanda hocası olan Tenis İhtisas Spor Kulübü'nün Başkanı Hasan Polat'ın ünlü tenisçi İspanyol Rafael Nadal'a benzettiği Muhammet Tunahan Kurt, "Spora başladıktan sonra derslerimde de başarılı olmaya başladım. Şimdi tek hedefim, Milli takımda raket sallamak" dedi. Öğrenciyle gurur duyduğunu söyleyen Hasan Polat ise "Tunahan çok yetenekli bir sporcu. Şimdiye kadar katıldığı her turnuvada Erzurum'u başarıyla temsil etti ve yüzümüzü güldürdü. Ancak sponsora ihtiyacı var. Kulübümüzün imkanları ölçüsünde ona katkı sağlamaya çalıştık ama kalıcı bir sponsoru olursa çok daha başarılı bir sporcu olabilir. Tunahan'da bu potansiyel var. Böylesine bir yetenek mutlaka Milli takıma kazandırılmalı" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hasan Polat Türkiye Erzurum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title