Haberler

Engelli milli dansçı Osman Ertöz, şampiyonlar yetiştirecek

Güncelleme:

Türkiye'yi tekerlekli dans şampiyonalarında başarıyla temsil eden bedensel engelli Osman Ertöz, kendisiyle aynı kaderi paylaşan bedensel engellilere dans öğretiyor.

Türkiye'yi tekerlekli dans şampiyonalarında başarıyla temsil eden bedensel engelli Osman Ertöz, kendisiyle aynı kaderi paylaşan bedensel engellilere dans öğretiyor.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Ertöz, 2 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle, tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldi. Engeline aldırış etmeden tekerlekli sandalye basketbolundan atletizme, danstan yamaç paraşütüne birçok spor faaliyetine katılan Ertöz, dansta 2 kez Avrupa üçüncüsü, bir kez de dünya dördüncüsü olma başarısı gösterdi.

Aktif spor yaşantısına devam eden Ertöz, Karşıyaka Belediyesinin desteğiyle hayali olan dans kursunu açtı. Ertöz, haftanın iki günü Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde en küçüğü 7 yaşında olan bedensel engelli 10 kişiye dans eğitim veriyor.

"Hayatımın en güzel dakikalarını burada geçiriyorum"

Osman Ertöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşamı boyunca engellilere örnek olmaya çalıştığını aktardı.

Kurs açma fikrinin çok önceleri oluştuğunu, Karşıyaka Belediyesinin desteğiyle bu hayalini gerçekleştirdiğini belirten Ertöz, "Bugüne tırnaklarımla geldim. Memur olmadan önce semt pazarlarında 35 yıl limon sattım. Aslında engelli arkadaşlarım şimdi çok şanslı. Çünkü beni böyle yönlendiren kimse olmadı. Böyle bir kurs açmak benim 20 yıldan bu yana hayalimdi. Bunu başardığım için çok mutluyum. Hayatımın en güzel dakikalarını burada onlarla geçiriyorum." diye konuştu.

Ertöz, Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de benzeri kursların artması gerektiğini anlatan Ertöz, şöyle konuştu:

"Ben tüm mesleki birikimimi onlara aktarmak istiyorum. Bunu bir görev olarak kabul ediyorum. Dans, kötü ruhu dışarı atıp mutlu olmak demek. Dans sayesinde arkadaşlarım evlerinden çıkıp buraya geliyorlar. Güzel zaman geçiriyorlar. Esas amacım ise bu engelli kardeşlerimin arasından Türkiye ve dünya şampiyonları çıkararak ülkemizin tekerlekli sandalye dansı branşındaki iddiasını herkese göstermek. Bu spor dalında başarıyı sağlamak sabır işi ama öğrencilerim çok istekli bu da beni çok mutlu ediyor."

"Dans ederken kendimi özgür hissediyorum"

Kursa katılan 33 yaşındaki bedensel engelli Ramazan Kılıç, geçirdiği ameliyat nedeniyle 13 yaşından bu yana tekerlekli sandalye kullandığını aktardı.

Osman Ertöz'ün engellilerin hayatına dokunan bir kahraman olduğunu vurgulayan Kılıç, "Beni kursa davet etti. İlk zamanlar çekinerek geldim ama buraya gelince tekerlekli sandalyede yaşamanın da güzel olduğunu anladım. Beni hayata bağladığını, daha neşeli gülebildiğimi fark ettim. Dans ederken kendimi özgür hissediyorum. Mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden 15 yaşındaki Umut Can Durmaz da Ertöz sayesinde yaşama bakışının değiştiğini kaydederek, "Dans bana bir aktivite oldu. Kursa katılmak için annemle birlikte İzmir'e uzak mesafedeki Bergama'dan geliyorum. Dans etmek pozitif şeyler kattı. Burada abla ve abilerimle sohbet ediyoruz. Tekerlekli dans Türkiye şampiyonasında birinci olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Umut Can Durmaz'ın annesi Arife Durmaz ise kurs sayesinde oğlunun sosyalleşmeye başladığını, onun yüzünün güldüğü zaman bir anne olarak mutlu olduğunu anlattı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da engelli vatandaşların evlerine mahkum olarak yaşamalarını istemediklerini, onların hayatlarını kolaylaştırarak sanatla, müzikle, dansla sosyal yaşama katılmalarını sağlamayı amaçladıklarını, bu kapsamda milli sporcu Ertöz'ün açtığı kursa destek verdiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title