Haberler

Engel Tanımayan Spor Aşkı

ANKARA (İHA-ÖZEL) - Türkiye Yüzme Federasyonu ve Özel Çocuklar Spor Kulübü tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında yüzme yarışı düzenlendi.

903-SPO/26-MAR-0018-285B

-

- TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU VE ÖZEL ÇOCUKLAR SPOR KULÜBÜ TARAFINDAN DÜNYA DOWN SENDROMLULAR GÜNÜ KAPSAMINDA YÜZME YARIŞI DÜZENLENDİ

- BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'I DA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ZİYARET EDEN MİNİKLER, OLDUKÇA RENKLİ GEÇEN YARIŞMADA YETENEKLERİNİ SERGİLEDİLER

(FOTOĞRAFLI)

SİNAN USLU

ANKARA (İHA-ÖZEL) - Türkiye Yüzme Federasyonu ve Özel Çocuklar Spor Kulübü tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında yüzme yarışı düzenlendi.

Down sendromlu çocuklar arasında yüzmeyi yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen yarışmada, minikler yeteneklerini sergiledi. Anıttepe 100. Yıl Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen yarışmayı Yüzme Federasyonu'ndan hakemler hazır bulundu. Miniklerin havuz başındaki yerini almalarını ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Geçtiğimiz günlerde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Meclis'te görüşen miniklere ilgi yoğundu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da kabul ettiği sporcu minikler, doyasıya eğlendi. Tribünlerde bulunanların tezahürat ve alkışları eşliğinde havuza gelen minikler, aileleri eşlik etti.

Yarışmanın sonunda katılımcılara Türkiye Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Dağıstan Şenoğlu, madalyalarını taktı ve katılım belgesi verdi.

"BAŞBAKANI CANIMDAN ÇOK SEVİYORUM, ONUN İÇİN ÖLÜRÜM"

Yarışmanın ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan son 3 yılın kelebek, sırtüstü ve serbest stil şampiyonu Hasan Gökhan Kotan, yüzmeyi çok sevdiğini basketbol oynadığını, saz çaldığını ve yüzme sporuyla ilgilendiğini dile getirdi.

"İleride Avrupa'da dahi başarılı olacağım. Avrupa Şampiyonu olup siyaset adamlarının karşısına dikileceğim" diyen 21 yaşındaki minik sporcu, ayrıca Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı'nın altyapısında antrenmanlara çıktığını söyledi.

Kotan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini ise "Başbakanı içimden, canımdan seviyorum. Onun için ölürüm" sözleriyle aktardı.

Çağkan Yılmaz ise, Cem Yılmaz, Burhan Altıntop gibi ünlülerin taklitlerini de yapabildiğini söylerek, tiyatroyu, basketbol oynamayı ve şiir söylemeyi sevdiğini ifade etti. Sami Kiraz da, yüzmeyi çok sevdiğini ve mutlu olduğunu kaydetti.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü'nün Türkiye'de ilk defa bir Başbakan tarafından kutlandığı dile getiren Özel Çocuklar Spor Kulübü Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, Nisan ayının ilk haftasında Gençlik ve Spor Bakanlığı'na federasyon başvurusu yapacaklarını kaydetti. Türkiye'ye 63. spor federasyonunu kazandıracaklarını ifade eden Tuncay, "Ülkemizde 300 binden fazla down sendromlu çocuk var ancak aralarında spor yapanların sayısı 100'ü geçmez. Umarım bundan sonra 'sporun melek yüzleri', melek yüzlerini

gösterirler" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart Türkiye Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title