Haberler

Türk Futbolunun Efsane Takımları, Küme Düşüyor

Güncelleme:

Daha önce Süper Ligde yer almış, Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmiş birçok takım, bu sezon yaşadığı ekonomik sıkıntılara bağlı olarak küme düştü.

Profesyonel futbol liglerinde 2017-2018 sezonunun tamamlanmasına kısa süre kala bazı kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ön plana çıktı.

Mali kriterlere uymadığı için TFF Lisans Kurulunun yanı sıra FIFA'dan ceza alan birçok takım, yaptığı maçlarda da istediği sonuçları elde edemedi ve alt liglere düştü.

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor, Spor Toto 1. Lig'de Gaziantepspor ile Granmedical Manisaspor, TFF 2. Lig'de Karşıyaka ile Mersin İdmanyurdu, TFF 3. Lig'de ise Kayseri Erciyesspor gibi daha önce Süper Lig'de yer alan takımlar, bir alt lige düşmekten kurtulamadı.

KAYSERİ ERCİYESSPOR AVRUPA'DAN AMATÖRE DÜŞTÜ

Bu takımlardan Kayseri Erciyesspor, 2014-2015'te Süper Lig'de yer almasına rağmen her sene bir alt lige düştü.

Bu sezon 3. Lig 2. Grup'ta yer alan ve 9 puan cezası bulunan Kayseri Erciyesspor'un lige veda etmesi daha önce kesinleşti. Kayseri ekibi, gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek.

Kayseri Erciyesspor, 2007-2008'de eski adıyla UEFA Kupası'nda oynamıştı.

GAZİANTEPSPOR PUAN CEZASI ALMIŞTI

Süper Lig'de 1989-1990 sezonundan itibaren 27 yıl aralıksız yer alan, 2000-2001'de şampiyonluk için yarışan ve Avrupa kupalarında 5 kez Türkiye'yi temsil eden Gaziantepspor, geçen sezonun sonunda düştüğü TFF 1. Lig'de de tutunamadı.

Daha önce yüksek bonservis bedelleriyle sattığı futbolcularla dikkati çeken Güneydoğu temsilcisi, 60 milyon avroya aşkın gelir elde etmişti.

Bu sezon 9 puan silme cezası da alan Gaziantepspor, gelecek yıl 2. Lig'de mücadele edecek.

MANİSASPOR'UN DÜŞMESİ KESİNLEŞTİ

Süper Lig'de 6 sezon Ege futbolunu temsil eden Grandmedical Manisaspor, TFF 2. Lig'e kadar geriledikten sonra tekrar TFF 1. Lig'e çıkmıştı. Ancak bu sezon yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle kadrosundaki oyuncularla yollarını ayıran ve genç futbolcularla mücadelesini sürdüren Manisaspor'un, Gaziantepspor gibi TFF 1. Lig'e veda etmesi kesinleşti.

Geçmişte Caner Erkin, Hakan Balta, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Arda Turan gibi isimlerin mücadele ettiği Grandmedical Manisaspor, gelecek sezon yoluna TFF 2. Lig'de devam edecek.

KARŞIYAKA 3. LİGE DÜŞTÜ

Bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Karşıyaka, 6 puan cezası aldığı lige tutunamadı ve 3. Lig'e düştü.

1959'da Milli Lig adıyla başlayan Süper Lig'de ilk 6 sezonda kesintisiz yer alan Karşıyaka, en son 1995-1996'da Süper Lig'de bulundu.

Toplamda 16 kez Süper Lig'de mücadele eden yeşil-kırmızılı ekip, uzun süre Süper Lig'e yükselme mücadelesi verdiği 1. Lig'de 2008-2009'da play-off final maçında Kasımpaşa'ya yenilerek Süper Lig'e çıkamadı.

MERSİ İDMAN YURDU DA 3. LİGDE

2015-2016'da Süper Lig'de olmasına rağmen Kayseri Erciyespor gibi her sezon bir alt kümeye gerileyen Mersin İdmanyurdu, bu sezon 21 puan cezası aldığı 2. Lig Kırmızı Grup'ta da tutunamadı.

Mersin temsilcisi, gelecek sezon TFF 3. Lig'de mücadele edecek.

Kaynak: AA / Spor

Gaziantepspor Spor Haberler

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Bakmadan Geçme

Yusuf Yazıcı hangi takımda oynuyor? Yusuf Yazıcı hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Semih Kılıçsoy hangi takımda oynuyor? Semih Kılıçsoy hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Cenk Tosun hangi takımda oynuyor? Cenk Tosun hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Bertuğ Yıldırım hangi takımda oynuyor? Bertuğ Yıldırım hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Arda Güler hangi takımda oynuyor? Arda Güler hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Barış Alper Yılmaz hangi takımda oynuyor? Barış Alper Yılmaz hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kerem Aktürkoğlu hangi takımda oynuyor? Kerem Aktürkoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kenan Yıldız hangi takımda oynuyor? Kenan Yıldız hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Yunus Akgün hangi takımda oynuyor? Yunus Akgün hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? İrfan Can Kahveci hangi takımda oynuyor? İrfan Can Kahveci hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Salih Özcan hangi takımda oynuyor? Salih Özcan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Orkun Kökçü hangi takımda oynuyor? Orkun Kökçü hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Okay Yokuşlu hangi takımda oynuyor? Okay Yokuşlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Kaan Ayhan hangi takımda oynuyor? Kaan Ayhan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? İsmail Yüksek hangi takımda oynuyor? İsmail Yüksek hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024?
Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

500

Yorumlar (12)

yorumcu:

trabzon ve bursayı da amatörde görmek isteriz. .

9
7
yanıtYanıtla
anti istanbul:

trabzonspora laf atan dingiller şunu unutmayın trabzon sizin babanız ülkenin futbolu trabzonlu futbolcularla oynanıyor dingiller

1
5
yanıtYanıtla
kilisli:

ben bir kilisli olarak üzülüyorum gelsin kurtarsın kızıl ve celal efendi öyle maç satmak degil

5
1
yanıtYanıtla
Akademisyen:

Cogu yonetici klupleri soyuyor ! Dikkat edilmesi lazim menajerlerle paralari kirisiyorlar !

5
0
yanıtYanıtla
göz-göz:

ACILARIN ARASINDAN SÖYLE İSYAN MARŞIMIZI #GÖZTEPE

0
5
yanıtYanıtla
gay sheyaka:

Göztepeli kardeşim bu kadar alt lig takımı arasında yorum yazarsan senin gibi üst lig takımına eksi yorumu basarlar )) haa bir de keseka için efsane falan yazmışlar ben olsam bu sitenin haber müdürünü doğuya sürerdim )))))

yanıt0
yanıt0
ata:

gaziantep spor yüksek bonservis ücretleriyle yıllarca futbolcu sattı. nasıl ki gaziantep li olmayan ibrahim kızıl başkan oldu gaziantep için son un başlangıcı başlamış oldu. borcu olmayıp alacağı olan tek kulüp tü. yazık.

5
0
yanıtYanıtla
GFB 1907:

KAF KAF BÖYLE OLMAMALIYDI BE

2
3
yanıtYanıtla
Adanali:

Düşürün Anadolu takımlarını ligde İstanbul 5 Ankara 2 Antalya 2 takımı olsun bu ne biçim lig.Zaten 18 takimlik..Avrupa gibi 22 değil gelde zevk al

2
1
yanıtYanıtla
tunç olcay:

50 yıldır aynı tiyatronun oynandığı sözde süper lig. 3 ist. takımı şampiyon olsun da ne olursa olsun kafası.

yanıt0
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title