Haberler

Devlet Bahçeli'den Amedspor-Bursaspor maçında yaşanan olaylara ilk tepki: Bizim için Amed diye bir şey yoktur

Güncelleme:

Bursa'da oynanan ve olayların damga vurduğu Bursaspor-Amedspor maçı ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamalarda bulundu. Tribünde "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarının açılmasını eleştiren Bahçeli, Amedspor'a yönelik ise sert ifadeler kullandı. MHP lideri, "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir." dedi.

TFF 2. Lig'de oynanan olaylı Bursaspor-Amed spor maçının yankıları sürüyor. Saha içinde ve dışında yaşananların damga vurduğu mücadelede, tribünde açılan "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım pankartları çok konuşulmuştu. Konuya ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamada bulundu.

"TRİBÜNDE AÇILAN RESİMLERİN SPOR AHLAKINA AYKIRI OLDUĞU AÇIKTIR"

Devlet Bahçeli tribünde açılan pankartları eleştirirken, "Türk milletinin acılı dönemin istismara kalkışanlar, karşılarında MHP'yi ve Cumhur İttifakını bulacaklar. Geçtiğimiz hafta sonu Bursa spor ve Diyarbakır spor maçında tribünlerden açılan resimlerin sporun ahlakına aykırı olduğu açıktır." dedi.

"AMEDSPOR DİYE BİR KULÜPTEN BAHSEDİLMEYECEKTİR"

Bahçeli ayrıca, "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amed spor'dan bahsedilemeyecektir. Bursa'da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye kalkan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır. Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir." ifadelerini kullandı.

"TFF'NİN ACİZ KALDIĞI HUSUSUNDA YAYGIN KANAATE KULAK VERİLMELİDİR"

TFF'nin atıl ve aciz kaldığı hususunda yaygın kanaate kulak verilmelidir. Türk sporu dostluğun ve kardeşliğin vadisidir. Futbol sahalarından kaos çıkarmak bu millete yapılacak kötülüktür. Bu ülkenin başına ne gelmişse küçük politikalardan ve küçülmüş politikacılardan kaynaklanan bir gerçektir. İlkeli olmak demek insanın kendisine sadakati demektir.

NE OLMUŞTU?

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup mücadelesinde Bursa spor, sahasında Amed spor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşma öncesinde başlayan olaylar saha içine de yansıdı. Sahaya yabancı maddelerin yağdığı maça tribünde açılan "Beyaz Toros" ile "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım pankartları damga vurdu. Olaylarla ilgili soruşturma başlatılırken siyaset, sanat ve spor camiasından yaşananlara tepki gösterilmişti.

Bursaspor tribünlerinin Amedspor maçında açtığı pankartlar:

Devlet Bahçeli'den Amedspor-Bursaspor maçında yaşanan olaylara ilk tepki: Bizim için Amed diye bir şey yoktur

Haberler.com / Ali Gülhan - Spor

Milliyetçi Hareket Partisi Mahmut Yıldırım Devlet Bahçeli Bursaspor Yıldırım Amedspor Amedspor Bursa MHP Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500

Yorumlar (22)

emmi:

aynen öyle! BU ülkenin askerine kurşun sıkanları destekleyenlere bursa da karanfil mi atacaklardı!

265
344
yanıtYanıtla
Alkurt:

SAG OL VAR OL SEVGILI BAHCELI, DIYARBAKIR IN ADI, BAKIRIN COK CIKTIGI YER ANLAMINDA, BAKIR DIYARI ADI VERILMISTIR..DIYARBAKIR TÜRKLERIN VERDIGI BIR ISIMDIR, BAKIRIN COK CIKTIGI YER ANLAMINDADIR, DIYARBAKIR NE ISE BURSA DA TÜRKIYENIN ŞEHIRLERIDIR,.,AMED BIZANS ISMIDIR..VE TÜRKLER ICIN YOK HÜKMÜNDEDIR, AMED YOK DIYARBAKIR VAR...BILGINIZE

127
266
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Al birinden vur otekine...Kardes Sen Biraz Bu olayi arastir istersen..Bakir olayi degil bu..Bahceli Gak diyor, Sen Guk Diyorsun..

yanıt47
yanıt14
Man Stmaniac:

Diyarbakır tarihi hakkında zerre bilgisi olmayan birinin konuşması anca bu kadar olur. Cahil cesareti diyelim geçelim

yanıt8
yanıt14
Alkurt:

Önemli Degil, BAHCELI NE DERSE ODUR..AMED DIYE BIR YER YOKTUR VE RESMEN BÖLÜCÜLÜK SÖZ KONUSUDUR..DIYARBAKIR SPOR DENSE, DAHA GÜZEL OLUR..ANLAYABILENE..OKİ

yanıt5
yanıt19
VAHAP:

AMEDSPOR var ...ekmek değil pasta

174
115
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Diyarbakır Diyarbakır Diyarbakır Diyarbakır Diyarbakır Diyarbakır Diyarbakır Diyarbakır Diyarbakır

yanıt27
yanıt173
Hamdi Baba :

En büyük amedspor. Legal olan TFF bağlı Bir spor klübü isminden bile korkuyor. Yakın zaman da yoksun bahçeli. Bay bay.

162
59
yanıtYanıtla
Rıdvan Demir:

Her zaman ki gibi gene gereksiz bir konuşma menfat için Diyarbakır'da boynuna atkıyı takıyorsunuz ama iş ayrımcılığa gelince öyle bir yer yok dersiniz

142
36
yanıtYanıtla
Bederi Kaya:

Amede şehrinde oy istersin sayın Bahçeli

129
43
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title