Haberler

Darüşşafaka Doğuş son sınavda Maccabi'ye karşı

Güncelleme:

Darüşşafaka Doğuş, 2016 - 2017 basketbol sezonu öncesi son hazırlık maçını 4 Ekim TSİ 21:00'de, Tel Aviv'de Maccabi Tel Aviv ile yapacak.

Maccabi Tel Aviv, Darüşşafaka Doğuş'un bu yıl transfer edilen ünlü baş antrenörü David Blatt'in uluslararası üne kavuştuğu ve birçok başarıya ulaştığı takım olmasıyla da Daçka için önemli bir kulüp. Blatt, Maccabi'yle 2014'te Euroleague şampiyonu, ayrıca beş kez İsrail Ligi ve altı kez de İsrail Kupası şampiyonu oldu. İki takım geçen sezon Turkish Airlines Euroleague sezonunda iki kez karşılaştı ve bu maçlar Daçka açısından sezonun dönüm noktası oldu. Tel Aviv'de rakibini 84-73 yenen Daçka, İstanbul'da rakibine 66-70 yenilmesine karşın Top 16 vizesi aldı. Yarınki Maccabi maçında, sakatlıkları sürmekte olan Semih Erden, Ersin Dağlı, Marcus Slaughter ve Mehmet Yağmur forma giymeyecek.

Blatt: "Üst düzey bir maçla hazırlık dönemimizi tamamlıyoruz"

Son hazırlık maçları hakkında açıklama yapan Darüşşafaka Doğuş Baş Antrenörü David Blatt, şunları söyledi: "Çok önemli bir salonda, çok üst düzey bir maçla hazırlık dönemini tamamlayacağız. Tel Aviv'de çok ateşli bir seyircinin bizi beklediğini tahmin ediyorum. Bu, Maccabi'nin sezon açılışı ve aynı zamanda takım tarihinin en ünlü oyuncularından Anthony Parker'ın Maccabi'nin Şöhretler Müzesi'ne kabul edileceği maç. Seyircilerin de bu sembol isme saygı amacıyla tribünleri dolduracağını düşünüyorum. Darüşşafaka Doğuş'un geçen sezon Euroleague'de Maccabi'yle çok dikkat çeken iki maç oynadığını biliyorum. Maccabi'nin bu iki maçı unuttuğunu pek sanmıyorum. Aynı zamanda, benim için onca yıl çalıştığım, çok sayıda başarıya ve unutulmaz ana tanıklık ettiğim yere dönmek her zaman özel. Orası benim evim ve bu nedenle ayrıca mutluyum. Tel Aviv'de 4 oyuncumuz olmadan oynayacağız. Semih Erden ve Ersin Dağlı bizimle seyahat etmiyor. Mehmet Yağmur ve Marcus Slaughter ise Tel Aviv'e geldi; ama bu akşam maçta forma giymeyecekler."

Darüşşafaka Doğuş kaptanı Ender Arslan ise; iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve bu süreçte 10 maçlık bir galibiyet serisi yakaladıklarını belirterek, "Maccabi maçı da sezon öncesi son ciddi sınavımız olacak. Maccabi çok iyi bir rakip ve bu sezon Euroleague'de çıkacağımız zor deplasmanlara iyi bir örnek. Bu sezon öncesinde ilk defa böyle bir kalabalık seyirci kitlesinin önünde oynayacağız. Bir hazırlık maçı da olsa, kendimizi böyle bir atmosferde test etmek açısından iyi bir fırsat olacak" dedi. Darüşşafaka Doğuş'un Amerikalı gardı Brad Wanamaker konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Bu bir hazırlık maçı niteliği taşısa da, Tel Aviv'deki salonda çılgın bir atmosfer bekliyorum. Maccabi'de oynamış en iyi Amerikalılardan biri, Anthony Parker'ın forması emekliye ayrılacak; bu da seyirciyi heyecanlandıracaktır. Hafta sonu da Süper Kupa maçında Hapoel Kudüs'e yenildiler ve bu yenilgini de acısını çıkarmak isteyecekler. Bu maçta da kesinlikle şu ana kadar oynadığımız oyunu sürdürmemiz lazım. Yani; savunmada agresif, hücumda topu iyi paylaşan tarzımıza devam edeceğiz" dedi.

Darüşşafaka Doğuş son hazırlık maçı ile birlikte, 31 Ağustos'ta başladığı hazırlık maçları serisini tamamlayacak. Daçka çarşamba sabah İstanbul'a dönerek, 8 Ekim Cumartesi günü Volkswagen Arena'da Tofaş ile oynayacağı Basketbol Süper Ligi maçının hazırlıklarına başlayacak.

Kaynak: Bültenler / Spor

Maccabi Tel Aviv İstanbul Doğuş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title