Haberler

    Damian Lillard bir şeyler deniyor

    NBA’de son Batı Konferansı finalistlerinden Portland Trail Blazers, bu sezona kötü bir başlangıç yaptıktan sonra yeni yılla birlikte gidişatını biraz toparlamışa benziyor.

    NBA’de son Batı Konferansı finalistlerinden Portland Trail Blazers, bu sezona kötü bir başlangıç yaptıktan sonra yeni yılla birlikte gidişatını biraz toparlamışa benziyor. Şu ana dek 50 maç oynayan Portland, 23 galibiyet ve 27 mağlubiyet aldı. Ancak son 10 maçta ise yedi kez kazanmayı başardılar.

    Bu yukarı yönlü başarı grafiğinde ise en büyük rolün, takımın All- Star oyun kurucusu Damian Lillard’a ait olduğu rahatlıkla söylenebilir.

    Lillard, maç başına attığı 29,8 sayıyla bu alanda James Harden ve Giannis Antetokounmpo’nun ardından lig üçüncüsü. Yıldız guard ayrıca maç başına 7,9 asist yapıyor ve bu alanda ligin altıncı basamağında yer alıyor.

    Lillard’ın bu yüksek ortalamaları yakalamasına, son 15 maçtaki inanılması güç performansları yardımcı oldu. Kasım ayını 26,6 ve aralık ayını 27 sayı ortalamasıyla geçiren All-Star oyuncu, ocak ayında ise ortalama tam 34,1 sayı attı. Ocak ayının ilk maçında attığı 11 sayı sonrası, ayın diğer 14 maçında hiç 20 sayının altına düşmedi. Dört kez 40 sayının üstünü gördü, bir kez 50 bir kez de 61 sayı attı.

    Yıldız oyun kurucu, şubat ayına da muhteşem bir başlangıç yaptı. Dün akşam takımının Utah Jazz’ı 17 sayı farkla mağlup ettiği maçta 51 sayı ve 12 asist üretti, 15’te dokuz ile üçlük isabet buldu.

    Bu harikulade rakamlar tabii ki Lillard’a rekorların kapısını da açtı. Trail Blazers guard’ı, son altı maçta da en az altı üçlük attı ve bunu başaran NBA tarihindeki ilk oyuncu oldu. Ancak bundan daha ilgi çeken bir rekor daha var!

    Lillard’ın son altı maçta ortalama 48,8 sayı ve 10,2 asist ortalamalarıyla oynuyor. Lillard’dan önce, altı maçlık bir süreçte 45+ sayı ve 10+ ribaund ortalamalarını yakalayan bir oyuncu olmamıştı.

    Portland’lı süper yıldızın muhteşem performansı şimdilik ona birçok rekor getirmiş ve takımını Batı Konferansı’nda play-off potasına bir hayli yaklaştırmış durumda. İsmi MVP tartışmalarında takımının sıralamadaki durumu nedeniyle şimdilik anılmıyor ancak Lillard, kariyerinin ve NBA tarihinin en özel performanslarını sürdürmeye devam ediyor.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Portland Trail Blazers Portland Star Haberler

    Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

    Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

    Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

    Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

    Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

    Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

    Bakmadan Geçme

    Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
    AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

    AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title