Haberler

Çukurova Semaları Yamaç Paraşütleriyle Dolacak

Havacılık sporlarının gözdesi haline gelmeye başlayan Adana'da gerçekleştirilecek Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivali, 11 ülkeden 200'den fazla sporcunun katılımıyla Çukurova semalarında görsel şölen sunacak.

İBRAHİM ERİKAN - Havacılık sporlarının gözdesi haline gelmeye başlayan Adana'da gerçekleştirilecek Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivali, 11 ülkeden 200'den fazla sporcunun katılımıyla Çukurova semalarında görsel şölen sunacak.

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) Başkanı Güner Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27-28 Ekim'de gerçekleştirecekleri festivalin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Festivalin, merkez Çukurova ilçesi Kabasakal Mahallesi Rüzgarlı Tepe mevkisinde, Seyhan Baraj Gölü kıyısında organize edileceğini belirten Akkaya, "Her yıl olduğu gibi bu sene de festival kamplı şekilde gerçekleşecek. Organizasyonumuza 11 ülkeden 200'ün üzerinde yamaç paraşütü, microlight, paramotor gibi hava taşıtlarının pilotları katılacak." diye konuştu.

Akkaya, konuklarının cuma ve cumartesi gecesini kamp alanında, baraj gölü kıyısında konaklayarak güzel bir ambiyansta geçireceğinin altını çizerek şöyle devam etti:

"Motorlu ve motorsuz hava taşıtlarımız, gökyüzünde rengarenk şekilde görsel şölen sergileyecek. Hazırlık noktasında biraz rahatız. Artık 9'uncusu olması dolayısıyla birçok şey yerine oturdu. Artık sponsorlarımız, tedarikçi firmalarımız bizi arayıp desteklerini iletiyorlar. Biz sadece başvurularımızı yapıp tarihe odaklanıyoruz. Misafirlerimizle kontak kuruyoruz. Meteorolojik anlamda bir sıkıntımız yok. Cuma, cumartesi ve pazar günü Adana'mızda hava güneşli ve açık, sadece perşembe günü bir miktar yağış bekleniyor. Festivalimiz hava durumundan etkilenmeyecek."

Yamaç paraşütüne ilgi artıyor

Akkaya, güzel bir ortamda geçeceğine inandığını belirttiği festivale tüm sporseverleri davet ederek "Batı'daki insanlar televizyonlarını açtıklarında Adana'yı bir 'suç şehri' olarak algılıyorlar. Adana o kadar güzel bir şehir ki insanı da doğası da misafirperverliği de güzel. Adana'mızın güzelliğini sergilediğimiz bu festivalimizde bizi yalnız bırakmayın. Güzel insanlarla güzel bir organizasyona ev sahipliği yapalım." ifadelerini kullandı.

Yamaç paraşütüne her geçen gün ilginin arttığını dile getiren Akkaya, "Gelişmekte olan branş. Biz 2010 yılında Adana'da yamaç paraşütü eğitimleri vermeye başladığımızda, kentte uçan pilot sayısı benimle birlikte bir elin parmağı kadardı. Fakat geldiğimiz noktada sadece AHAS'ta uçan pilot sayısı 140 kadar. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak kurumsal manada Adana'daki ve bölgedeki tek kulüp AHAS." şeklinde görüş belirtti.

"Yamaç paraşütü hiçbir zaman ters rüzgarla düşmez"

Akkaya, yamaç paraşütüyle alakalı bazı haberlerin bilinçsizce paylaşıldığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bazılarına göre yamaç paraşütü ters rüzgarla yere çakılan, denize düşen bir hava taşıtı olarak tanınıyor. Bu haberler yeterli bilgiye sahip olunmadan yapılıyor. Yamaç paraşütü hiçbir zaman ters rüzgarla düşmez. Güvenlik tedbirlerimizi aldığımız takdirde, iyi bir eğitmenden eğitim aldığınız takdirde yamaç paraşütüyle kaza yapma ihtimaliniz neredeyse sıfır. Karayolunda da olduğu gibi kırmızı ışığı ihmal ederseniz, emniyet kemeri takmazsanız, şehir içinde hız sınırını korumazsanız kaza yapmanız nasıl kaçınılmazsa, havada da yamaç paraşütüyle kaza yapmanız kurallara uymadığınız takdirde kaçınılmaz. Bölgede 170'in üzerinde öğrencim var, bugüne kadar çok şükür bizi üzecek bir kazamız olmadı. Bundan sonra da olmaması için elimizden geleni gösteriyoruz."

27-28 Ekim'de düzenlenecek festivale Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Portekiz, Almanya, Belçika, İtalya, Litvanya, Azerbaycan, İran, Tunus ve Mısır'dan sporcular katılacak.

Kaynak: AA / Spor

Çukurova Spor Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title