Haberler

Cimnastik Milli Takımı'nın Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na Hazırlıkları Belgesel ile Anlatıldı

Güncelleme:

Cimnastik Milli Takımı'nın Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na pandemi sürecindeki hazırlıklarını konu alan 'Eclipse' isimli belgeselin tanıtım toplantısı ve ilk gösterimi İstanbul'da yapıldı. Belgeselde yer alan milli sporcular ve antrenörler, projenin Türk sporu için önemini vurguladı.

Cimnastik Milli Takımı'nın Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na pandemi sürecinde hazırlıklarını konu alan "Eclipse" isimli belgeselin tanıtım toplantısı ve ilk gösterimi, İstanbul'da yapıldı.

Kanyon Paribu Cineverse'deki etkinliğe Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı Başantrenörü Yılmaz Göktekin, milli sporculardan Ahmet Önder, Nazlı Savranbaşı, Adem Asil, Ferhat Arıcan, eski milli cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı, Paribu CEO'su Yasin Oral ile filmin yönetmenleri İpek Kent ve Efe Öztezdoğan katıldı.

Filmde emeği geçen herkese teşekkür eden Suat Çelen, "Bir dönem cimnastikte ülkemizden birilerinin olimpiyatlara gitmesi hayaldi. Şimdi ise kaç sporcu ne kadar madalya alır diye konuşuyoruz. Bu büyük bir sıçrama. Filmin yönetmenleri, bizim gibi bu hikayeye inandı. Biz de bu projeden dolayı çok heyecanlandık. Umarım bu proje örnek olur." ifadelerini kullandı.

Göktekin: "Bu sporcuları çok güzel yetiştirdik"

Yılmaz Göktekin, her sporcunun farklı bir hikayesi olduğunu belirterek, "Bu yetenekleri keşfetmek çok önemli. Biz çok şanslıyız. Çok yetenekli sporcularla buluştuk. Bu sporcuları çok güzel yetiştirdik. Tüm ekip, bu başarı için canla başla çalıştı. Bu filmin çok hikayesi var. Spor yapan çocuklara da çok büyük bir ilham olacak bu proje. Bu filmden sonra spor yapan çocukların vizyonu çok daha üst seviyeye gelecek ve Türk sporu kazanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Önder ise gençlere örnek olmak istediklerini dile getirerek, "Bu film, bu amacımıza katkı sağlayacaktır. Bir yıl boyunca bizi çeken ekibe teşekkür etmek istiyorum. Bizim bir parçamız gibi oldular. Çekimler bittikten sonra onlardan ayrıldığımızda kendimizi eksik hissettik. Beraber çok özel ve mutlu günlerimiz oldu." diye konuştu.

Savranbaşı: "Olimpiyatlar öncesinde zor bir süreç geçirmiştik"

Nazlı Savranbaşı, 12 yaşından beri olimpiyatları hedeflediğini vurgulayarak, "Kota aldıktan sonra hayallerim gerçekleşti. Benim için çok gurur vericiydi. Olimpiyatlar öncesinde zor bir süreç geçirmiştik. Bu süreçte benim yanımda olan herkese teşekkür ederim." dedi.

Ferhat Arıcan ise elde ettikleri başarının kolay olmadığını aktararak, "Çok antrenman yaptık ve çok yorulduk. Takımımızın cimnastik tarihini nasıl değiştirdiğini filmde göreceksiniz. Bu film, Türk spor tarihini de değiştirecek. Bu filmi izleyen çocuklar, aldıkları ilhamla bu spora başlayacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

İstanbul Tokyo Spor Etkinlik Belgesel Kültür Sanat Spor Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title