Haberler

Cavcav: "Tff'den 6+2 Uygulamasını Talep Ettik"

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, yabancı oyuncu sayısı konusunda 6+2’de mütabık kalındığını ve kulüplerin bu konuda yönetim kurulu kararı alarak TFF’ye göndereceklerini söyledi.

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, yabancı oyuncu sayısı konusunda 6+2'de mütabık kalındığını ve kulüplerin bu konuda yönetim kurulu kararı alarak TFF'ye göndereceklerini söyledi.

Cavcav, TFF'nin İstinye'deki merkezinde yapılan Kulüpler Birliği Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bugünkü toplantıda kendileri için iki önemli konu olduğunu belirten Cavcav, "Bir tanesi yabancı oyuncu sınırlaması, ikincisi de faaliyete geçen ve bütün kulüplerimizin lehine olan E-bilet uygulaması ile ilgili bazı kulüplerimizin sıkıntıları vardı. E-bilet uygulayıcısı olan arkadaşlarımızla da bir araya gelerek, kulüplerimizin sıkıntı ve düşüncelerini paylaştık. Çok yerinde, iyi bir müzakere oldu. Arkadaşlarımız da tatmin oldu. Onlardan da istediğimiz bazı hususlar oldu, onlar da kulüplerimize ayrı ayrı bunları ileteceklerini ifade ettiler" dedi.

"AZİZ YILDIRIM FUTBOLA HİZMET ETMİŞ BİR ADAMDIR"

Şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'yi kutlayan İlhan Cavcav, "Sayın Aziz Yıldırım'a da sağlık ve mutluluk diliyorum. İnşallah o da hapse girmez. Kendisi futbola hizmet etmiş bir adamdır. Yıllarca Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya hizmet etmek ve burada defalarca şampiyonluk görmek oldukça önemli bir olay. Herhalde Fenerbahçe tarihine geçecek çok değerli bir insan. İnşallah hapis cezasını yatmadan devletimiz buna bir çare bulur" diye konuştu.

"6+2 UYGULAMASINI TALEP ETTİK"

Cavcav, yabancı oyuncu sınırlaması konusunda TFF'den 2014-2017 yılları arasında 6+2 uygulamasını talep ettiklerini ifade ederek, "Sayın Başkanımız da kulüplerden yönetim kurulu kararı almak suretiyle bu talebin iletilmesini istedi. Biz de 15 kulüp buna mütabık kaldık. 15 kulübümüz de 1 hafta içerisinde bu yönetim kurulu kararını alıp buraya gönderecek. Yalnız burada Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Başkanı Fikret Orman'la konuşmamda 'hiçbir problem yok' demiş olmasına rağmen, maalesef 5+0+3'ü işaret etmesine saygı duyuyoruz. Kendi görüşüdür. Ayrıca Akhisar Belediyespor Kulübü de 'ben imza etmeyeceğim ancak TFF'ye yazı yazacağız. Kulüpler Birliği'nin almış olduğu karara uyuyoruz ve Tahkim Kurulu'na gitmeyeceğiz' dedi. Fenerbahçe Kulübü de federasyona yazmış olduğu yazıda 'Kulüpler Birliği'nin almış olduğu karara biz de uyuyoruz. Tahkim Kurulu'na gitmeyeceğiz' şeklinde bir yazı yazmış" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ'TAN İMZA ALAMADIK"

Beşiktaş'ın değerli bir kulüp olduğunu dile getiren Cavcav, "Hiç yabancı oyuncusuz da bir plan program yapabilir. Bu, 17 kulübü bağlamaz. Beşiktaş o zaman Türkiye liglerinden çekilecek, gidecek ayrı bir yerde istediği kadar yabancıyla oynar. Ankara'da yaptığımız toplantıda bütün arkadaşlarımız 6+2'de mütabık kalmış olmasına rağmen sayın Deniz Atalay, 'biz 5+0+3 olarak düşünüyoruz' dedi. Bu konuda oyunbozanlık olmayacağını kendisine söyledim. Ardından Sayın Fikret Orman'a telefon açtım. 'Abi sen ne dersen öyle yaparız. Sen ona bakma' dedi. Fakat imza için genel sekreterimi gönderdiğimde imza alamadık. Beşiktaş'ın düşüncesine de saygı duyuyorum ama biz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Kulüpler Birliği içerisindeki 17 kulüp bir karar veriyorsa, bana göre geri kalan 1 kulüp de destek olmalı" ifadelerini kullandı.

Cavcav, TFF Başkanlığı ile ilgili sorulan bir soruya ise, "TFF Başkanı'nın avantajlı olan tarafı hem Kulüpler Birliği Başkanlığı yapmış hem kulüp başkanlığı yapmış, bugün de TFF Başkanlığı'nı yapan Yıldırım Demirören'in federasyondan ayrılması gibi bir talebimiz söz konusu değil. Şu anda öyle bir talebimiz de olamaz" dedi.

"ÖZERTEN, FEDERASYONUMUZ İÇİN KAYIPTIR"

TFF'den istifa eden Ufuk Özerten ile ilgili değerlendirme de yapan Cavcav, şunları söyledi:

"Ufuk Özerten Gençlerbirliği üyesi. Ankara'ya geldiği zaman kendisine neden istifa ettiğini sordum ama söylemedi. Şu anda federasyon başkanıyla da konuştum. Kendilerinin istifasını kabul etmediklerini ancak ısrar ettiği takdirde de yapacak bir şey olmadığını söyledi. Dolayısıyla Ufuk bana göre değerli bir yöneticidir. Federasyonumuz için de kayıptır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kulüpler Birliği Toplantısı İlhan Cavcav İstinye Spor Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title