Haberler

    Bursaspor İle Karabükspor Karşılaşacak

    Güncelleme:

    Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası, Bursaspor-Çaykur Rizespor maçıyla start alıyor.

    Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası Bursaspor-Çaykur Rizespor maçıyla start alıyor. İşte Bursaspor-Çaykur Rizespor maçına dair her şey!

    Çaykur Rizespor'da Bursaspor maçı hazırlıkları


    Spor Toto Süper Lig'de 21 Şubat Cuma deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor, hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Cengiz Tesisleri'nde, teknik direktör Uğur Tütüneker yönetiminde yapılan antrenmana, sakatlığı bulunan futbolcular Engin Baytar ve Hurşut Meriç katılmadı, Lomana Lualua ise takımdan ayrı çalıştı. Futbolcular, koşunun ardından pas çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren idman, yarı sahada yapılan taktik ağırlıklı maçla tamamlandı. İdman öncesi gazetecilere açıklama yapan Liban Abdi, Gaziantespor karşısında aldıkları 5-1'lik galibiyetin son derece önemli olduğunu belirtti. Kendisinin bu maçta bir gol, bir asist ile oynadığını ifade eden Abdi, "Attığım gol çok konuşuldu ama arkadaşlarımın büyük emeği var. Attığım gole bakıldığında peş peşe yapılmış 17 pas var. Sadece ben son vuruşu yaptım. Bu golü takım olarak becerdik, bana sadece vurmak düştü" dedi. Bursasapor ile zor bir maça çıkacaklarını kaydeden Liban Abdi, "Bursaspor deplasmanına kesinlikle üç puan için gideceğiz. Yeni bir başlangıç yaptık. Son maçla moral kazandık. Tek düşüncemiz galibiyet olacak" ifadelerini kullandı. Lomana Lualu ise Türkiye futbol liglerinin 39 bininci golünü kendisinin attığını maçtan sonra öğrendiğini belirterek, şunları söyledi: "Bu tür ayrıntılara dikkat etmedim. Kariyerimdeki gol sayısını da bilmiyorum. Geçtiğimiz sezon 11 gol atmıştım. Benim çin önemli olan takımın kazanması. Futbolu çok seviyorum. Her zaman oynamak istiyorum. Şimdi sakatlığım var ve bana iki üç hafta içerisinde hazır olacağımı söylediler. Galatasaray maçında oynamak istiyorum. Kenarda oturup izlemeyi sevmiyorum. Takımın bir parçası olmak istiyorum."

    Bursaspor yönetiminden kadın taraftarlara çağrı


    Bursaspor Yönetim Kurulu, 21 Şubat Cuma akşamı yapılacak Çaykur Rizespor maçında kadın taraftarlardan destek bekliyor. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kulübe yeşil-beyazlı taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın kupa kategorisi içerisinde 4. kez ihlal olması nedeniyle bir resmi müsabakayı seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezası verildiği hatırlatıldı. Karar doğrultusunda Çaykur Rizespor ile cuma akşamı yapılacak maçın seyircisiz oynanacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Futbol Disiplin Talimatı gereği seyircisiz oynanan müsabakalarda, kadın izleyiciler ve yanlarında anneleri olmak şartıyla 12 yaş ve altı çocuklar müsabakaları izleyebilirler. Müsabakayı erkek çocuklarda 12 yaş sınırı olmak kaydıyla bayanlarda yaş sınırı olmaksızın Bursa Atatürk Stadı Biletix ana gişesi ve Nalbantoğlu Katlı Otopark Biletix gişesinden temin edebilecekleri bedelsiz müsabaka biletleriyle izleyebilirler. Kişi başı en fazla 5 adet bilet verilecektir. Bilet dağıtımı 20 Şubat Perşembe günü saat 10.00 itibariyle başlayacaktır. Bu zorlu müsabakada bayan taraftarlarımızın, takımımızın yanında olacağından, aynı coşku ile takımımızı 90 dakika boyunca destekleyeceklerinden hiç şüphemiz yoktur."

    Bursaspor'da moraller bozuk


    Spor Toto Süper Lig'de 21 Şubat Cuma akşamı sahasında Çaykur Rizesspor ile karşılaşacak Bursaspor, hazırlıklarına moralsiz başladı. Özlüce Tesisleri'nde teknik direktör Christoph Daum gözetiminde gerçekleştirilen ve 1 saat 45 dakika süren antrenmana, kasığında yaşanan çekmeden dolayı Bekir Yılmaz katılmadı. Pazar günü deplasmanda 1-0 kaybedilen Beşiktaş maçının ardından yeşil-beyazlı taraftarların tepkisi nedeniyle teknik heyet ve oyuncuların çalışma sırasında oldukça moralsiz oldukları gözlendi. Topla ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, pas ve pres çalışmasıyla devam etti. Çalışmanın ikinci bölümünde teknik direktör Daum tarafından iki gruba ayrılan oyuncular, yarı sahada çift kale maç yaptı. Antrenmanda alt adalesinde sertleşme yaşayan kaleci Frey, çalışmayı yarıda bıraktı. Deneyimli kalecinin durumunun ciddi olmadığı bildirildi. Bu arada, antrenman sırasında olası taraftar tepkisine karşı Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Özlüce Tesisleri'nde önlem aldı. Bazı polis memurları antrenmanı saha kenarından takip etti. Yeşil-beyazlılar, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

    Bursaspor'da Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları


    Spor Toto Süper Lig'de, sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak Bursaspor, hazırlıklarını sürdürdü. Özlüce Tesisleri'nde, Teknik Direktör Christoph Daum yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, Alman çalıştırıcının oyuncularıyla yaptığı toplantı nedeniyle 35 dakika geç başladı. Takımın dünkü idmanını, adalesindeki sertleşme nedeniyle tamamlayamayan kaleci Sebastien Frey, çalışmaya katılamadı. Sakatlığı bulunan Bekir Yılmaz ise koşu yaptı. Sezon başında yaşadığı sakatlık dolayısıyla uzun süredir takımdan ayrı kalan Ozan İpek de takımla çalıştı. Isınma koşularıyla başlayan ve 1 saat 45 dakika süren antrenman, pas çalışması ve yarı sahada çift kale maçla sona erdi. Polis ekipleri, olası taraftar tepkisine karşı idman sırasında tesislerde önlem aldı. Yeşil-beyazlılar, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

    Çaykur Rizespor'da hedef galibiyet


    Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un basın sözcüsü Aykut Ferah, galip gelerek alt sıralardan kurtulmak istediklerini söyledi. Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ikinci yarsının çok daha zorlu geçtiğini belirterek, "Ligde ikinci yarıda oynadığımız 4 maçta iki beraberlik, bir galibiyet ve bir mağlubiyet aldık. Bu maçlarda beş puan toplamamıza rağmen hedeflerimizin altında kalarak alt sıralardan uzaklaşamadık. Bunda alt sıralardaki rakiplerimizin de performansı etkili oldu. Moral olarak iyi durumda olsak da puan olarak hedeflediğimiz yerin gerisindeyiz. Bir an önce seri galibiyetler alarak yükselişe geçmek zorundayız" dedi. Bursaspor'un çok zor bir rakip olduğunu ifade eden Ferah, "Rakibimizin son haftalarda kendi performansının altında kalması kimseyi aldatmasın. Bursaspor kadro yapısı ve gücü itibarıyla bu ligin önemli ekibi. Rakibimiz kazanıp moral bulmak istiyor. Biz ise Bursaspor maçını kazanarak alt sıralardan kurtulmak istiyoruz. Çok çekişmeli bir maç olacak. Galibiyete çok ihtiyacımız var. Bunun için var gücümüzle mücadele edeceğiz" diye konuştu. Maçın seyircisiz oynanacak olmasının az da olsa avantaj sağlayacağını kaydeden Ferah, şöyle devam etti: "Sezonun ilk yarısında Bursaspor taraftarı Rize'de misafirimiz oldu. Çiçeklerle çok keyifli bir karşılama gerçekleştirdik. Gönül isterdi ki maç seyircisiz olmasın ve bizim taraftarımız da Bursasapor taraftarı da maçı izleyebilisin. Futbol seyircisiz eksik kalıyor. Takımlar iç saha maçlarında seyircisi ile çok daha farklı oluyor. Bursaspor taraftarı çok ateşli ve takımına önemli katkı sağlıyor. Onların eksikliği seyir zevkini azaltsa da bize az da olsa katkı sağlayacaktır." Ferah, ligde 21 maçta görev alan Ousmane Viera'nin sarı kart cezası, Engin Baytar ve Lualua'nın sakatlıkları nedeniyle görev yapamayacağını sözlerine ekledi. Karadeniz temsilcisinin Bursaspor karşısına Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Oboabona, Ahmet Görkem Görk, Eren Albayrak, Kıvanç Karakaş, Sylvestre, Cernat, Sercan Kaya, Liban Abdi, Kweuke muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.

    Bursaspor yönetiminden kadın taraftarlara teşekkür


    Bursaspor Yönetim Kurulu, yarın akşam yapılacak Çaykur Rizespor maçının biletlerini tüketen kadın taraftarlara teşekkür etti. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında yarın akşam saat 20.00'de kulübün cezası nedeniyle, sadece kadın ve çocuk taraftarların izleyebileceği Çaykur Rizespor maçının biletlerinin tükendiği bildirildi. Açıklamada, "Sabahın erken saatlerde Atatürk Stadyumu bilet gişesi önünde uzun kuyruklar oluşturan ve 24 bin 645 bileti tüketen bayan ve çocuk taraftarlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi. Çaykur Rizesporlu kadın ve çocuk taraftarlar için ayrılan bin 384 adet biletin dağıtımının ise misafir taraftarların talep etmesi halinde yarın gerçekleştirileceği belirtildi.

    Bursaspor'un kadın taraftarları, cezayı ödüle dönüştürmeyi hedefliyor


    Bursaspor'un, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) aldığı karar nedeniyle bu akşam Çaykur Rizespor maçında tribünleri dolduracak kadın taraftarlar, cezayı ödüle dönüştürmek için tribünlerde takımlarını aralıksız destekleyecek. Yeşil-beyazlı takımın kadın taraftarları, müsabaka öncesi toplanıp açmayı planladıkları pankart ve dövizleri hazırladı. Bursaspor Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Hatice Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çaykur Rizespor maçında tribünleri 25 bin taraftarın dolduracağını ve takımlarını büyük bir coşkuyla destekleyeceğini söyledi. Olumlu tezahürat yaparak açacakları pankartlarla Bursaspor'u yeniden Türkiye gündemine taşıyacaklarını dile getiren Temel, şöyle konuştu: "Maçı sadece kadın ve çocuk taraftarların izlemesini ceza olarak görmüyoruz. Bursaspor, bir ödül almış durumda. 22 Şubat'ta, derneğimizin kuruluşunun birinci yıl dönümünü kutlayacağız. Futbolcularımız Çaykur Rizespor'u yenerek hem 3 puanı kazanacak hem de kuruluş yıl dönümümüzde bize en büyük hediyeyi verecek. Ayrıca bu galibiyete beyler de eminim çok sevinecek. Çaykur Rizespor maçının sadece kadın ve çocuk taraftarlara açık olmasının, kuruluşumuzun birinci yılında olmasından ayrıca mutluyuz." Temel, Bursaspor'un son haftalarda kötü sonuçlar aldığını hatırlatarak, buna Rize ekibi karşısında son verileceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Aykut Ferah Bursaspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title