Haberler

    Bundesliga'ya Damga Vuran Adam: Tayfun Korkut

    Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Stuttgart, teknik direktör Tayfun Korkut yönetiminde elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.

    Lige beklenen başlangıcı yapamayan Stuttgart, son haftalarda üst üste  topladığı puanlarla Avrupa kupaları için mücadele edebilecek pozisyona geldi.
    Sezonun ilk 20 haftasında sadece 20 puan toplayabilen ve 14'üncü  sırada yer alan kırmızı-beyazlılar, Türk teknik adam yönetiminde çıktığı maçlarda  başarılı sonuçlar alarak üst sıralara tırmandı.
    Takıma 4 maçlık seriyle nefes aldırdı
    Tayfun Korkut, Alman teknik direktör Hannes Wolf'un görevine son  verilmesinin ardından ocak ayının sonlarına doğru başına geçtiği Stuttgart ile 13  maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.
    Türk teknik adamın ilk lig maçında Wolfsburg ile 1-1 berabere kalan,  bu beraberliğin ardından 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Stuttgart, sırasıyla  Borussia Mönchengladbach, Augsburg ve Eintracht Frankfurt'u 1-0, Köln'ü ise 3-2  mağlup ederek ligde nefes aldı.
    Daha sonra Leipzig ile 0-0, Hamburg ve Hannover 96 ile 1-1 berabere  kalan Stuttgart, Freiburg'u ise 2-1 mağlup etmeyi başardı.
    Tek yenilgi yaşadı
    Stuttgart, 44 yaşındaki Tayfun Korkut'un göreve gelmesinin ardından  sadece bir kez mağlup oldu.
    Söz konusu dönemde 13 maça çıkan Stuttgart, tek yenilgisini Borussia  Dortmund deplasmanında 3-0'lık skorla yaşadı.
    Son üç maçını kazandı
    Ligde son 3 maçını da kazanan Tayfun Korkut yönetimindeki Stuttgart,  gelecek sezon Avrupa kupalarına katılabilmek için hesap yapmaya başladı.
    Son 3 haftada Werder Bremen ve Hoffenheim'ı 2-0 yenen  kırmızı-beyazlılar, Bayer Leverkusen'i de 1-0 mağlup etti.
    Stuttgart, sıralamada üstünde yer alan Leipzig ve Eintracht  Frankfurt'un da üst üste yaşadığı puan kayıpları sayesinde UEFA Avrupa Ligi'ne  katılabilme umudunu son haftaya taşıdı.
    Avrupa kupaları için şampiyonu yenmesi gerek
    Stuttgart'ın gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmesi için  şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Bayern Münih'i deplasmanda yenmesi  gerekiyor.
    Bundesliga'nın son haftasında yarın en zorlu sınavını verecek Tayfun  Korkut'un öğrencileri, bu sezon ligde evinde hiç kaybetmeyen Bayern Münih'e ilk  mağlubiyetini tattırmaya çalışacak.
    Münih ekibini yendiği takdirde 51 puana çıkacak lig 8'incisi  Stuttgart'ın 6'ncı olup Avrupa Ligi bileti alması için 50 puanlı Leipzig ile 49  puana sahip Eintracht Frankfurt'un da puan kaybetmesi gerekecek.
    Bayern Münih'in Eintracht Frankfurt'u yenip Almanya Kupası'nı  kazanması halinde lig 7'ncisi de Avrupa Ligi'ne katılacağı için Stuttgart'a bu  kez rakiplerinden birinin puan kaybetmesi yeterli olacak.
    Eksi 3 averaja sahip Stuttgart, son maçında Bayern Münih ile berabere  kaldığı takdirde ise artı bir averajlı Eintracht Frankfurt'un 5 farklı  yenilmesini bekleyecek.
    Stuttgart'ın iki rakibinin de deplasmana çıkacağı son hafta, Leipzig  ile Hertha Berlin, Eintracht Frankfurt ile Schalke 04 karşılaşacak.
    Antrenörlük hayatına Avrupa takımlarında başladı
    Futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe ile Beşiktaş, İspanya'da ise Real  Sociedad ve Espanyol gibi önemli takımlarda forma giyen Tayfun Korkut, teknik  direktörlük döneminde de istikrarlı performansını tekrarladı.
    Real Sociedad, Hoffenheim ve Stuttgart'ta altyapı takımlarını  çalıştırmasının ardından A Milli Futbol Takımı'nda yardımcı antrenörlük yaparak  tecrübe kazanan Tayfun Korkut, ilk teknik direktörlük deneyimini Ocak 2014 ile  Nisan 2015 arasında Hannover 96'da yaşadı.
    Bundesliga'da görev alan ikinci Türk teknik adam
    Özcan Arkoç'un ardından Bundesliga'da takım çalıştıran ikinci Türk  teknik adam konumundaki Tayfun Korkut, Hannover 96'da ilk sezonunda ligi 10'uncu  sırada tamamladı.
    Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, İspanyolca ve Almanca dillerini  konuşabilen Tayfun Korkut, Hannover 96'daki başarılı performansının ardından  Bundesliga ekiplerinin tercih ettiği teknik adamlar arasında ilk sıralarda yer  aldı.
    Kaiserslautern ve Bayer Leverkusen gibi Almanya'nın köklü kulüplerinde  görev alan Türk çalıştırıcı, oyuncularla kolay iletişim kurabilmesi ve başarılı  taktikleriyle Bundesliga'nın deneyimli teknik adamları arasına adını yazdırdı.
    Stuttgart'ta tanıdık isimler bulunuyor
    Tayfun Korkut'un takımı Stuttgart'ta bu sezon yolu Türkiye'den geçen  isimler de forma giyiyor.
    Geçmiş yıllarda Beşiktaş'ta görev yapan Alman Mario Gomez ve Andreas  Beck'in yanı sıra bir dönem Galatasaray'da oynayan Arjantinli Emiliano Insua, Stuttgart'ta top koşturuyor.
    Ayrıca Türkiye Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde forma giyen 20  yaşındaki Berkay Özcan da Stuttgart'ta görev alıyor.
    Gomez, Tayfun Korkut'un gelişiyle yükselişe geçti
    Alman futbolunun en golcü isimlerinden Mario Gomez, bu sezon  Stuttgart'ın en skorer ismi olarak göze çarpıyor.
    Sezona Wolfsburg formasıyla başlayan Gomez, ilk 17 haftada sadece bir  gol atabildi.
    İkinci devre Stuttgart'a transfer olan 32 yaşındaki futbolcu, Tayfun  Korkut'un göreve geldiği 21. haftada takımı adına ilk golünü kaydetti.
    Tayfun Korkut'un gelişiyle yükselişe geçen Gomez, attığı 8 golle  Stuttgart'ın yükselişinde kilit rol oynadı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Eintracht Frankfurt Tayfun Korkut Almanya Spor Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

    İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

    İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

    Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

    Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

    Bakmadan Geçme

    Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

    Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title