Haberler

Beşiktaş Kongresinde Ortam Gerildi

Güncelleme:

Beşiktaş kongresinde, yenilgi sonrasında Başkan Fikret Orman'ın tatile çıkması gerginlik yarattı, üyelerin bazıları kürsüye yürümek istedi, BJK TV yayını kesti.

Beşiktaş Kulübü'nde, 2014 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı başladı. Toplantının yaklaşık 1 saat gecikmeli başlaması salonda protestolara neden oldu. Ayrıca faaliyet raporu okunurken kadın voleybol takımının küme düştüğü okununca salonda alkışlı protesto yaşandı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye katılımın oldukça fazla olduğu gözlenirken, kongrenin Divan başkanlığına Uluç Gürkan seçildi. Saat 11:00 itibarıyla kongreye 1371 kişinin katıldığı okunurken bu sayının zaman geçtikce artması bekleniyor.

1 SAAT GEÇ BAŞLAYINCA...

Toplantı, kongre Divan başkanlığı seçimi için üyelerin salona geç girmesi ve önergenin de geç verilmesi sebebiyle 1 saatlik bir gecikme ile başlayınca salonda protestoların yaşanmasına neden oldu.

Toplantıda daha sonra Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, kulübün idari faaliyetleri ile ilgili son bir yılını anlatan konuşma yaptı. Ürkmezgil'in konuşması esnasında bayan voleybol takımının küme düştüğünü söylemesi, üyelerin alkışlı protestosuna neden oldu. Raporun okunması sırasında bu kez hentbol takımının şampiyon olduğunun açıklanmasından sonra diğer üyelerin alkışlaması dikkat çekti.

SALON İKİYE AYRILDI

Toplantı salonunda Başkan Fikret Orman'a yakın üyelerin ön tarafta, muhalefet lideri Serdal Adalı'ya yakın kongre üyelerinin ise salonun orta ve arka kısmında yer alarak tavırlarını ortaya koymaları da dikkat çekti.

'BEŞİKTAŞ'IN BORCU BİZİM NAMUSUMUZDUR'

Genel sekreter Ahmet Ürkmezgil'in kulübün idari faaliyetleri ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından 2. başkan Ahmet Nur Çebi mali yapı ile ilgili konuştu. Çebi açıklanan borçlar içinde kendi dönemlerine ait borçlanmanın stat haricinde sadece 97 milyon lira olduğunu ve önceki yönetimden kalan faiz ve kur farkları sebebiyle genel borcun bu derece yükseldiğini açıkladı.

Ahmet Nur Çebi kulübü bir önceki yönetimden 583 milyon liralık bir borç ile devraldıklarını söyleyerek, "Göreve geldiğimizde 583 milyon liralık borcu kucağımızda bulduk. Ama Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur ödeyeceğiz" dedi. Önceki dönemden gelen borçları, önce sürdürülebilir sonra da ödenebilir hale getirmek için çabaladıklarını açıklayan Çebi, Yıldırım Demirören döneminden kalan 583 milyon liralık borcun 323 milyonluk kısmının daha önceden kredilendirildiği için faizlerle çok uğraştıklarını da belirtti. Ahmet Nur Çebi, Demirören zamanında yapılan borçlardan kendi dönmelerine yansıyan faiz ve kur farklarının da 182 milyon civarında olduğunu ve bu rakamların 583 milyonun üstüne eklendiğinde zaten 770 milyon liralık bir borca ulaştıklarını ifade etti.

Toplam borcu 867 milyon lira olarak açıklayan Çebi, stada 157 milyon lira borçlandıklarını ve 100 milyon lira daha borçlanma öngördüklerini dile getirdi.

KÜRSÜYE YÜRÜMEK İSTEDİLER... ORTALIK KARIŞTI

Genel Kurul'da Ahmet Gelberi isimli üyenin konuşması sırasında ortalık karıştı. Gelberi'nin konuşması sırasında, Konyaspor mağlubiyeti sonrasında Başkan Fikret Orman'ın tatile çıkması ve bunun bazı gazetelerde haber olmasını hatırlatması üzerine diğer üyelerden tepki geldi. Özel hayat eleştirileri getiren üyelerden bazıları da kürsüye yürümek isteyince Divan Başkanı Uluç Gürkan devreye girdi ve "Beni güvenlik görevlilerini çağırmak zorunda bırakmayın' dedi. Bu uyarı üzerine ortam biraz daha yumuşadı ve gerginlik sonlandı.

Öte yandan İdari ve Mali Kurul'u canlı olarak yayınlayan BJK TV ortamın gerilmesi sırasında yayınını kesti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ahmet Ürkmezgil Ahmet Nur Çebi Fikret Orman Spor Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024?
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (5)

383838Mobil-ANDROID:

oylar AKP ye

2
1
yanıtYanıtla
383838Mobil-ANDROID:

oylar AKP ye

2
1
yanıtYanıtla
muratmobilWeb@haberler.com:

Sakat futbolculardan kurtulmamiz lazim. Yoksa onumuzdeki yil yine husrana ugrariz.Bence koybasi, pektemek.uysal.zengin.Tomas gonderilmeli

1
1
yanıtYanıtla
Düşman cokMobil-IOS:

Ben ne demiştim trapzonlan ugraşmayin şanpiyonluk gidecek beşiktaş bak dedigim çikti ah ahmet abi sen trapzon spor başkani olacaksin sana bu yakişir be abi ne işin var bj de be abi

0
0
yanıtYanıtla
Tokat:

Bu Besiktas da neler oluyor birileri söylermi. Gezi olaylarindan tutun, bütün porkratif eylemler orada oluyor ve bu kongreyede sicradi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title