Haberler

Başpehlivan Okulu'ya Dostoyevski Hediyesi

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan olup altın kemeri takan Muratpaşa Belediyesi Güreşçisi Orhan Okulu, Antalya’da coşkuyla karşılandı.

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan olup altın kemeri takan Muratpaşa Belediyesi Güreşçisi Orhan Okulu, Antalya'da coşkuyla karşılandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; Başpehlivan Okulu'ya para ödülünün yanı sıra aralarında Dostoyevski'nin Suç ve Ceza adlı kitabının da bulunduğu kitap seti de armağan etti

Edirne'de düzenlenen 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Altın Kemer sahibi Başpehlivanı, Muratpaşa Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu, görkemli bir törenle karşılandı. Döşemealtı Çıplaklı girişinde karşılanan Okulu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'le birlikte halkı selamladı. Başkan Uysal ve Okulu, yüzlerce aracın katıldığı konvoyla, vatandaşların sevgi gösterileri arasında Muratpaşa Belediyesi'ne geldi. Artan terör olayları nedeni ile konser ve gösteri gibi etkinlikleri iptal eden Muratpaşa Belediyesi, Okulu için sade bir tören düzenledi.

MESNEVİ DE VAR İNCE MEMED DE

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Başpehlivan Okulu'ya 100 bin TL, başaltı birincisi Sinan Kaya, başaltı ikincisi Serkan Serttürk ve küçük orta küçük boyda birinci olan Kürşat Şevki Korkmaz'a da 25 biner TL para ile altın ödülü verdi. 'Anadolu insanın, dünya kültür mirasına bir hediyesidir yağlı güreş' diyen Başkan Uysal, Başpehlivan Okulu'ya özel olarak, Hz. Mevlana'nın Mesnevi, Yunus Emre'nin bütün şiirleri, ile Yaşar Kemal'in İnce Memed, Kemal Tahir'in Devlet Ana ve Dostoyevski'nin Suç ve Ceza adlı eserlerinden oluşan kitap seti ve cura armağan etti.

SANAT VE İNCELİK OLMADAN

Güreşin, kendi coğrafyamızın klasiği olduğuna dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Başpehlivan Okulu'ya verdiği özel hediyeleri şöyle anlattı; "Bazı ödüller vermek istiyorum ekonomik değeri pek yok. Muz, bütün sporcuların zinde kalabilmek için en çok tükettikleri meyvedir. Alanya-Gazipaşa muzudur. Cura yöremizin bir çalgısıdır. Sanat ve incelik olmadan, yaptığın hiçbir iş gerçek kaliteye ulaşmaz. Bu kitapları kendisi okumaya fırsat bulmazsa, 5 aylık kızı Zeynep, muhakkak okuyacaktır... Bunlar; insan sevgisi, barış, kardeşlik, dayanışma, insanı anlamak, dünyaya o gözle bakma hasletlerini güçlendirecek şeylerdir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Dostoyevski Muratpaşa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title