Haberler

Basketbol Eurocup... Ewe Baskets: 96 - Banvit: 73

Basketbol Eurocup... Ewe Baskets: 96 - Banvit: 73

BASKETBOL EUROCUP... EWE BASKETS: 96 - BANVİT: 73

Eurocup A Grubu'nda oynadığı 2 maçta elde ettiği 1 galibiyetle 3. sırada yer alan Banvit, grupta galibiyeti bulunmayan Alman temsilcisi, EWE Baskets'e konuk oldu. Temsilcimiz, EWE Arena'da oynanan karşılaşmadan 96-73'lük skorla mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya Charles Davis'in üç sayılık basketiyle başlayan Banvit'e ev sahibi ekip, Oliver Stevic ile cevap verdi. Barış Ermiş ve Lance Williams'ın etkili oyunuyla ilk 3 dakikayı 4-8 önde geçen Banvit, rakibinin yaptığı top kayıplarını bulduğu hızlı hücumlarla iyi değerlendirdi. İsabetsiz şut tercihlerine devam eden EWE Baskets, Barış Ermiş'in penetrelerine engel olamazken temsilcimiz, 7. dakikada skoru 12-20'ye taşıdı. Mola sonrası toparlanan Alman takımı, Rickey Paulding'in içeriden ve dışarıdan bulduğu isabetlerle 7-0'lık bir seri yakaladı ve farkı kapattı (19-20). Hücumdaki suskunluğunu Vladimir Golubovic'in serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılarla bozan Banvit, ilk periyodu 22-24 önde tamamladı.

İkinci çeyrek Vladimir Golubovic ve Mindaugas Lukauskis'in karşılıklı turnikeleriyle başlarken, 13. dakikaya 26-32'lik skorla temsilcimizin üstünlüğüyle girildi. Bu dakikalarda iki takım da kolay sayı şansları yakalayamazken, üst üste gelen boş hücumlar sonrası Orhun Ene, mola aldı. Moladan toparlanmış olarak dönen Banvit, farkı kapatmak isteyen rakibine Mutlu Akpınar'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basket ve Charles Davis'in turnikesiyle karşılık verdi ve 17. dakikada skoru 35-42'ye taşıdı. Devrenin sonlarına doğru 10-2'lik bir seri ile skoru 45-44'e getiren EWE Baskets, soyunma odasına da 47-46'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe ev sahibi ekip, savunma sertliğini arttırarak başlarken, ilk bölümde Antonio Graves'in serbest atış sayıları dışında skor üretemeyen temsilcimiz, rakibinin 11-2'lik serisine engel olamadı (58-48). Mindaugas Lukauskis ve Aron Baynes ikilisinin basketleri ile farkı çift haneli sayılara çıkaran EWE Baskets'in serisini Barış Ermiş'in boyalı alandan kaydettiği isabetle bozan Banvit, pota altından bulduğu sayılarla farkın daha da açılmasını önledi. İçeriden etkili olan ev sahibi ekip, üç sayı çizgisinin gerisinden de basket bulmaya başlayınca 27. dakikada durum 66-55'e geldi. Çeyreğin son dakikalarında Keith Simmons ve Lance Williams'ın orta mesafeli atışlarıyla skor üreten Banvit, final periyoduna 10 sayılık farkla, 70-60 geride girdi.

Son çeyreğe pota altından bulduğu sayılarla 8-2'lik bir seri yakalayarak başlayan EWE Baskets, 33. dakikada skoru 78-62'ye getirdi. Chuck Davis ve Antonio Graves ile oyuna tekrar ortak olmak isteyen Banvit, Aron Baynes'in isabetli atışlarına engel olamadı. Savunma sertliğini iyice arttıran ev sahibi ekibe karşı temsilcimiz, serbest atış çizgisinden skor üretti. Karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala skor 81-67'ye gelirken, son bölümde İbrahim Yıldırım ile sayılar bulan Banvit, kalan dakikalarda da farkı eritemeyince ve EWE Baskets, karşılaşmadan 96-73'lük skorla galip ayrılan taraf oldu.

SALON: Ewe Arena

HAKEMLER: Juan Carlos Mitjana, Robert Vyklicky, Haris Bijedic

EWE BASKETS (96): Mindaugas Lukauskis 26 (6 ribaund - 8 asist), Aron Baynes 17 (8 ribaund), Robin Smeulders 9 (3 ribaund), Louis Campbell 14 (1 ribaund - 9 asist), Oliver Stevic 10 (4 ribaund), Daniel Hain (2 ribaund), Rickey Paulding 16 (4 ribaund - 3 asist), Chris McNaughton 4 (1 ribaund)

BANVİT (73): İbrahim Yıldırım 10 (2 asist), Barış Ermiş 8 (2 ribaund - 3 asist), Mutlu Akpınar 3 (1 ribaund - 1 asist), Charles Davis 9 (4 ribaund - 3 asist), Yiğitcan Turna 2 (ribaund - asist), Keith Simmons 9 (2 asist), Vladimir Golubovic 6 (2 ribaund), Antonio Graves 13 (4 ribaund - 1 asist), Lance Williams 13 (2 ribaund - 1 asist)

1. PERİYOT: 22-24

2. PERİYOT: 25-22

3. PERİYOT: 23-14

4. PERİYOT: 26-13

(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title