Haberler

Türkiye, Finlandiya'yı 77-73 Yendi

Güncelleme:

2014 FIBA Dünya Kupası C grubunda mücadele eden Türkiye, son 4 saniye kala Cenk Akyol'un attığı 3'lükle uzatmalara götürdüğü maçta Finlandiya'yı 77-73 yendi.

2014 FIBA Dünya Kupası (C) grubunda mücadele eden Türkiye, son 4 saniye kala Cenk Akyol'un attığı 3'lükle uzatmalara götürdüğü maçta Finlandiya'yı 77-73 yendi.

"12 Dev Adam"da, hazırlık döneminden itibaren gözüken skorer oyuncu sorunu, bu maçta çok daha belirginleşirken çok  önemli bir galibiyet alan Türkiye, (C) grubunu ikinci sırada tamamlama şansını devam ettirdi.

İlk periyoda iki takım da hücumda karşılıklı hatalar yaparak başladı. Maçın ilk basketi 3 sayı çizgisinin gerisinden Finli Koponen'den geldi. A Millilerin ilk sayısını ise serbest atışlardan Barış Hersek aldı. Türkiye ilk 5 dakika, Ukrayna maçında olduğu gibi sadece Ömer Aşık ile pota altından sayı üretebildi. Finlandiya ise özellikle 9 sayı atan Koponen ile farkı 5'e kadar çıkartarak 1. periyodu 15-10 önde kapattı.

2. periyodun başında savunmada arka arkaya hata yapan A Milli Takım, Finlandiya'nın farkı 8'e (12-20) kadar çıkarmasına olanak tanıdı. Savunmada çok sert oynayan Finlandiya, bu periyotta Ömer Aşık ile Emir Preldzic'i faullerle durdurmaya çalıştı. Pota altına girmekte zorlandığından dış atışlarla sayı bulmayı deneyen Finlandiya, 15. dakikada skoru 16-28 yaptı. Bir türlü oyun sistemini oturtamayan, hücumda çok etkisiz olan A Milli Takım, ilk devreyi 41-27'lik skorla 14 sayı geride kapattı.

Türkiye'nin ilk devrede, 3'lük atışlardaki isabet oranı yüzde 13'de (1/8) kalırken, Finlandiya'da bu oran yüzde 57 (8/15) oldu. Millilerin, takım olarak isabetli şut oranının yüzde 32'de kaldığı, 22 hücumun sadece 7'sinde sayı ile döndüğü ilk devre üretilen sayıların neredeyse yarısı Ömer Aşık'tan (13) geldi. Sinan Güler 4'te 0, Emir Preldzic ise 3'te 0 istatistiğiyle oynadı.

A Milli Takım, 3. periyoda aynı oyun düzeniyle, pota altından Ömer Aşık ve Emir Preldzic'i kullanmaya devam ederek başladı. 25. dakika dolduğunda fark 9'a (37-46) kadar inse de 3'lük basketlerle cevap veren Finlandiya, millilerin farkı daha fazla kapatmasına imkan tanımadı. Ancak Türkiye son bölümlerinde sayılar buldu ve son periyoda 53-59 skorla girildi.

4. periyotta oyuna tekrar giren Ömer Aşık'ın pota altındaki başarısı ile sert ve baskılı savunma sonucunda farkı 2'ye (57-59) kadar indiren A Milliler, maça ortak oldu. Ancak farkı 1 sayıya kadar indirdiğinde Finlandiya, Türkiye'ye hep 3'lüklerle karşılık verdi. Bitime 2 dakika kala Emir, 3 serbest atıştan 1'ini sayıya çevirirken, Finlandiya 65-68  önde olmayı sürdürdü. Bitime 15 saniye kala Koponen'in iki serbest atışı sayıyı çevirememesi sonrasında son hücumunu kullanan Türkiye'de Cenk Akyol'un attığı 3'lük skoru 68-68 yaparak maçı uzatmaya götürdü. Cenk'in maçtaki ilk sayısı A Milli Takım'ı adeta hayata döndürdü.

Uzatmaların ilk dakikasında Kerem Gönlüm'ün iki serbest atışıyla skoru 70-68 yaparak ilk defa öne geçen Türkiye, son 5 dakikada Finlandiya'ya karşı üstünlüğünü kabul ettirdi ve "12 Dev Adam", 77-73'lük skorla sahadan galip ayılmayı başardı.

Grubundaki 2. galibiyetini alan Türkiye, son maçını yarın Dominik Cumhuriyeti'ne karşı oynayacak. - Pais Vasco

Kaynak: AA / Spor

Finlandiya Cenk Akyol Türkiye Spor Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title