Haberler

Bakan Şimşek, tenis kompleksinin temelini attı -

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin Batman algısı ile Batman gerçeği arasında çok büyük farklılıklar var. Batman şu anda hızlı sanayileşen bir kent ve 50'den fazla fabrika var" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin Batman algısı ile Batman gerçeği arasında çok büyük farklılıklar var. Batman şu anda hızlı sanayileşen bir kent ve 50'den fazla fabrika var" dedi.

Bakan Şimşek, Vali Yılmaz Arslan ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Besim Şişman ile TPAO kampüsünde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Tenis Federasyonu'nca yaptırılacak olan tenis kompleksinin temel atma törenine katıldı.

Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, stres atmak ve sağlıklı olmak açısından tenis sporunu çok faydalı gördüğünü, bu nedenle tenis sporunun halka yayılması gerektiğini söyledi.

Tenisin ciddi maddi güç isteyen bir spor olmadığını kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:

"Tenis elit sporu olmak zorunda değil, hele hele zengin sporu hiç değil. Bu spor ciddi maddi güç isteyen bir spor değil. Bir raket, bir ayakkabı ve diğer konular ise tüm sporlarda ortak olan bir şeydir. Batman'da başka spor branşlarında şampiyonlar çıkıyor. Ben öyle inanıyorum ki bu kadar genç arasından şampiyonlar çıkacaktır. Çünkü Batman nüfusu çok genç olan bir yerdir. Nüfusunun yüzde 60'ı 24 yaş altındadır. O açıdan ben geleceği çok parlak görüyorum. Mevcut tesisleri çok hızlı bir şekilde bitirmek çok faydalı olacaktır."

- "140 sanayici bizden yer bekliyor"

Batman'da 2-3 yıl önce uluslararası bir bisiklet turnuvası düzenlendiğini hatırlatan Bakan Şimşek, bu yıl mayıs ayında daha büyük bir turnuva yapılacağını belirtti.

Bu tür etkinliklerin Batman'ın algısında değişikliğe katkı sunduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batman maalesef geçmişte kepenk kapatmalarla, faili meçhul cinayetlerle, intiharlarla olumsuz bir şekilde Türkiye ekranına yansıdı. Türkiye'nin Batman algısı ile Batman gerçeği arasında çok büyük farklılıklar var. Batman şu anda hızlı sanayileşen bir kent ve 50'den fazla fabrika var. Faal 140 sanayici bizden yer bekliyor. Batman'da üniversite kuruldu, bilim yuvası haline geldi. Spordaki başarılarla, sanayi ve ticaretteki atılımlarla, bilimdeki başarılarla Batman'ın gündeme gelmesi hem ülkemiz için hem bölgemiz için son derece önemlidir."

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ise yapımına başlanan tesisin ihale bedelinin 2 milyon 600 bin lira olduğunu bildirdi.

Bu tesisin Türkiye'de tenis sporuna bakış ve anlayışı değiştirecek olması açısından önem taşıdığını aktaran Tural, "İstanbul, İzmir ve Ankara' nın dışında böyle bir tesis yok. İlk defa Anadolu'da böyle bir tesis Türk sporuna kazandırılmış olacak. Batman'da halk oyunlarında ve diğer branşlarda şampiyonlar var. İnşallah bu tesisin açılımından sonra Türkiye şampiyonu tenisçileri de göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek ve Tural daha sonra tesisin temelini attı.

-tenis kompleksi

-temel atma töreni

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Şimşek Yılmaz Arslan Osman Tural Batman Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title