Haberler

Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası, Haliç'te gerçekleştirildi

Güncelleme:

Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) tarafından bu yıl 12'ncisi organize edilen Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası, Yeditepe Üniversitesinin ev sahipliğinde Haliç'te düzenlendi.

Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) tarafından bu yıl 12'ncisi organize edilen Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası, Yeditepe Üniversitesinin ev sahipliğinde Haliç'te düzenlendi.

Toplam 16 ülkeden 73 üniversitenin yer aldığı organizasyona 500'den fazla sporcu katıldı. Üç gün süren şampiyonada erkeklerde 11, kadınlarda ise 9 kategoride müsabakalar yapıldı.

Fener İskelesi karşısında başlayan yarışlar, Ayvansaray Parkı Haliç Su Sporları Kulübünde sona eren bin metrelik parkurda gerçekleştirildi.

Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası'nda ilk 3'e giren sporculara madalya takdim edildi.

Şampiyonada altın madalya elde eden Yeditepe Üniversitesi sporcusu Elis Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Türkiye'yi ve üniversitemi çok güzel temsil ettim. Avrupa şampiyonu olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Yeditepe Üniversitesi spora ve sporcuya çok önem verdiği için, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Ben de bu üniversitenin bir öğrencisi olduğum için çok mutluyum. Organizasyona katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ev sahibi olduğumuz için biraz daha rahattık. Çok keyifli bir yarış oldu. Haliç'te ilk defa yarıştım. En keyif aldığım yarışlardan biriydi." ifadelerini kullandı.

Günay: "Kürek sporunun gelişmesi Türkiye'de çok önemli"

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Günay, kürekte ilk kez önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını aktararak, "İstanbul'a yakışıyor. Kürek sporunun gelişmesi Türkiye'de çok önemli. Her şeyden önce doğru yatırımları yapan ve bu organizasyona ev sahipliğimizi destekleyen Gençlik ve Spor Bakanı'mıza teşekkür ediyorum. Yeditepe Üniversitesi muhteşem bir ev sahipliği yapıyor. Fatih Belediyesi de her zaman yanımızda oldu. Bu şampiyonanın ülkemize faydalı sonuçlar getirmesini dilerim." diye konuştu.

Karabulut: "İlk kez altın madalya kazanmamız bizim için gurur"

Şampiyonanın koordinatörlüğünü de üstlenen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taner Karabulut, Türk sporcu Elis Özbay'ın altın madalya kazanmasının gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "Ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Bu ev sahipliğini Elis sayesinde aldık. Elis'le tanıştıktan sonra kürek sporunu çok sevdim. Bir gün federasyon başkanımız aradı ve 'Avrupa Kürek Şampiyonası'nı alsak ne yaparız?' dedi. 'Alın, ben yaparım.' dedim. Elis için yaptım ve Elis de beni hiç utandırmadı. İlk Avrupa şampiyonasında ilk altınını aldı. Bu, kürekte Türkiye'nin de ilk altını. İlk kez altın madalya kazanmamız bizim için gurur." şeklinde konuştu.

Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) Başkanı Adam Roczek ise Kovid-19 salgını sonrası şampiyona düzenlemenin önemine değinerek, "Türkiye Üniversite Sporları Federasyonuna davetleri için çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin ev sahipliğinden dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Çok iyi şartlarda bir ev sahipliği yapıldı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Haliç Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title