Haberler

Antalyaspor'un Yeni ve Eski Başkanları Buluştu

Antalyaspor'un Yeni ve Eski Başkanları ile Eski Futbolcuları, Antalya Kent Müzesi Proje Hazırlık Merkezi Tarafından Geçici Sergiler Kapsamında Mayıs İçerisinde Açılacak Olan 'Antalya'da Spor ve Antalyaspor' Sergisi İçin Yapılan Toplantıda Bir Araya Geldi.

Antalya spor'un yeni ve eski başkanları ile eski futbolcuları, Antalya Kent Müzesi Proje Hazırlık Merkezi tarafından geçici sergiler kapsamında Mayıs içerisinde açılacak olan 'Antalya'da spor ve Antalyaspor' sergisi için yapılan toplantıda bir araya geldi.

Antalyaspor'un mevcut başkanı Sedat Peker ve ilk kurucu başkanı Atilla Konuk'un da katıldığı toplantıda, sergi için gerekli olan malzemenin nasıl temin edilebileceği konuşulurken; Antalya'da sporun ve Antalyaspor'un tarihinin masaya yatırıldığı toplantıda, sergiye katkıda bulanabilecek ve elinde malzeme olabilecek isimler belirlenirken, Antalyaspor'un 42 yıllık tarihinde kulüp arşivinin bulunmadığı ortaya çıktı.

Antalya'da ilk kez böyle bir sergi çalışmasının yapıldığına dikkat çeken Antalyaspor Kulübü Başkanı Sedat Peker, Antalyaspor'un ilk başkanı olan Atilla Konuk'a Antalyaspor'a verdiği hizmetler için teşekkür etti. Başkan Peker, "Antalyaspor Kulübü olarak Antalya Kent Müzesi'ne böyle bir sergi açacak olmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ve Kent Müzesi'ne bu süreç içerisinde elimizden geldiği kadar yardım edeceğiz" dedi.

Toplantıya, Sedat Peker dışında kulübün eski başkanlarından Atilla Konuk, Dündar Uluğkay, eski futbolculardan Mustafa Akdoğan ve Mehmet Akdülger, Antalyapor takımının eski genel menajeri Turgay Soyer, sanatçı Gültekin Çeki'nin de bulunduğu sporla ilgilenen birçok isim katıldı.

Toplantıda dağıtılan Antalyaspor Dergisi'nin ilk sayısı, katılımcılar tarafından oldukça beğenilirken; serginin açılması için gerekli olan bütün görsel malzeme ve hikayelerin toplanması için gerekli yol haritası çıkartılırken, katkıda bulunabilecek isimler ile irtibata geçmek için ilk adımlar atılmaya başlandı.

Antalya Kent Müzesi Projesi Kurucu Küratörü Orhan Silier, "Sergiye bilgi ve belge olarak katkıda bulunabileceğini düşünen bütün kentlileri bu projeye davet ediyorum" dedi.

(AT-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title