Haberler

AB Bakanı Bağış AB vatandaşı sporcuların statüsü VİLNİUS

AB Bakanı Bağış AB vatandaşı sporcuların statüsü VİLNİUS

AB Bakanı Bağış - AB vatandaşı sporcuların statüsü - VİLNİUS

AB Bakanı Bağış'tan AB vatandaşı sporcuların statüsüyle ilgili açıklama

- Bağış: "Bizim bu konuda bir karar merci olmamız söz konusu değil. Bu konuda ilgili federasyonlar bir takım kararlar aldılar, alabilirler. Bu konuyla ilgili başvurulması gereken makamlar da yargı makamlarıdır"

- Bağış, konuyla ilgili mevzuatın incelenmesi için talimat verdiğini söyledi

VİLNİUS (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakareci Egemken Bağış, AB vatandaşlarının Türkiye'de sporcu olarak bulunduklarında yabancı statüsünde olup olmayacakları tartışmalarıyla ilgili olarak AB Bakanlığı'nın bu konuda karar merci olamayacağını belirterek, "Bu konuyla ilgili başvurulması gereken makamlar da yargı makamlarıdır" dedi.

Bakan Bağış, resmi ziyaret için bulunduğu Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

"Bugünlerde sıkça tartışılan bir konu var. AB üyesi ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'de sporcu olarak bulunduklarında yabancı statüsünde olup olmayacakları tartışılıyor" diyen Bağış, bunun sadece futbol değil bütün spor dallarında ve bütün spor kulüplerini ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.

Bağış, "Bizim bu konuda bir karar merci olmamız söz konusu değil. Bu konuda ilgili federasyonlar bir takım kararlar aldılar, alabilirler. Bu konuyla ilgili başvurulması gereken makamlar da yargı makamlarıdır" dedi.

Bağış, futbolla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı bir karar bulunduğuna işaret ederek, şunları ifade etti:

"Bazı kulüplerin yargıya başvurarak alınan kararı tartışmaya açmak istedikleri hepimizin bildiği gerçek. Biz AB Bakanlığı olarak herhangi bir şekilde karar mekanizması olamayız. Bu konudaki karar mekanizması Futbol Federasyonu'dur. Futbol Federasyonunun kararlarının tartışılacağı merci de yargı müessesesidir. Halihazırda bazı kulüplerimizin yargıya başvurduklarını biz de medyadan takip ediyoruz. Aynı kulüplerimizin yargıya yaptıkları başvuru çerçevesinde bakanlığımızdan görüş alınacağıyla ilgili duyumlar da ulaşmıştır. Bu duyumlar çerçevesinde biz AB Bakanlığı Hukuk İşleri Başkanlığı'nı, AB mevzuatını incelemek, Türkiye'de mevzuatı incelemek, farklılıkları gözlemlemek, Türk oyunculara AB ülkelerinde nasıl muamele yapıldığını irdeleme, aynı şekilde üyesi olduğumuz Gümrük Birliği çerçevesinde serbest dolaşım hakkı çerçevesinde AB üyesi ülke vatandaşlarının ülkemizde benzer haklara sahip olup olmadıklarını incelemek üzere bir talimat verdik."

Bağış, "Bu, herhangi bir takımın talebi üzerine herhangi bir takıma farklı muamele sağlanması için değil, tamamen bizim bütün spor dallarında evrensel standartları yakalamamızla ilgili bir çabadır" dedi.

Yargıdan bir talep geldiğinde çalışmalarını ulaştıracaklarını kaydeden Bağış, "Bu herhangi bir futbol takımını, herhangi bir spor kulübünü veya herhangi bir spor dalını diğerlerinin önüne çıkarmakla ilgili gösterilmemedir. Bu tamamen ülkemizin AB standartlarında spor etiğine kavuşmasıyla değerlendirilmelidir" dedi.

Bağış, konuyla ilgili çalışmaları Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile de paylaştığını belirtti.

Muhabir: Tuğrul Çam

Yayınlayan: Serkan Fidan

Kaynak: AA / Spor

Egemen Bağış Litvanya Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title