Haberler

656 Yıllık Efsane İçin Hazırlanıyorlar

- (Özel Haber) 656 yıllık efsane için hazırlanıyorlar Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Hazırlıklarımız bitti, son rötuşlar yapılıyor"EDİRNE - Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olan ve 655 yıldır kesintisiz olarak devam ettirilen tarihi Kırkpınar Yağlı...

- (Özel Haber) 656 yıllık efsane için hazırlanıyorlar

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan :

"Hazırlıklarımız bitti, son rötuşlar yapılıyor"

EDİRNE - Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olan ve 655 yıldır kesintisiz olarak devam ettirilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 656'ıncısı için son rötuşlar tamamlandı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 'Bitmeyen güreşin devam eden efsanesi' ağırlamaya hazırlanan Edirne Belediye Başkanlığı, güreşlerin yapılacağı dualı çayır Er Meydanı'nda ve kent genelinde binlerce güreşçi ve güreş sever için hazırlıklarını tamamladı.

Edirne Belediyesi ekipleri tarafından bir yıl boyunca periyodik olarak devam eden hazırlıklarda sona gelindi. 2 bine yakın pehlivanın ayak basacağı dualı çayırın hazırlanmasının ardından güreş severleri güzel bir seyir sunabilmek için belediye görevlilerinin stadyumda ve çevresinde çalışmaları devam ediyor.

"Hazırlıklarımız bitti, son rütüşlar yapılıyor"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Hazırlıklarımız bitti, son rötuşlar yapılıyor. Tabii bu çok dinamik bir süreç olduğu için sürekli bir kontrol gerekiyor. Yağlı güreşlerin olimpiyatı Kırkpınar, biliyorsunuz geçtiğimiz yıl 655'inci Kırkpınar'da bin 969 pehlivan kayıt yaptırmıştı. Ülkemizde yağlı güreş yapan her pehlivanın hayali Kırkpınar'da çayıra çıkmak ve kürsü yapmak. Bu yıl zannediyoruz geçen yıla göre daha da fazla pehlivanla 656'ıncı Kırkpınar'ımızı, bitmeyen güreşin devam efsanesini tekrar yaşatacağız. Bunun gururu da hepimizin olacak" dedi.

"Hain darbe girişimi nedeniyle iptal edilmişti, bu yıl Aleyna Tilki geliyor"

Gürkan, "Geçtiğimiz yıl hain darbe girişimi bütün konserlerimizi iptal etmiştik. Hiç yapmamıştık. Bu yıl biraz o açığı da kapatmak, halkımızın moral motivasyonunu yükseltmek amacıyla birçok sanatçımız geliyor. İlyas Yalçıntaş, Aleyna Tilki, Kıraç, Volkan Konak ülkemizin çok sevdiği sanatçılarımız geliyor. Eminim ki hem Edirneliler hem de Edirne'ye gelen misafirlerimiz çok keyifli bir Kırkpınar geçirecekler bu yıl" ifadelerini kulandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Edirne Belediye Başkanlığı Recep Gürkan Kırkpınar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title