Haberler

2013 Yılının En Şanssız Sporcuları

Spor dünyasında 2013 yılı, birçok isim için farklı anlamlar ifade ederken, bazı sporcular için ise garip sakatlıkların yaşandığı bir yıl olarak hatırlanacak ABD'li rekortmen yüzücü Lochte, bir hayranı nedeniyle sol diz yan bağlarını kopardı Milan'da forma giyen Mexes, güneşlenmek isterken gözünden oluyordu Saha kenarındaki kameraya çarpan Manchester Unitedlı Van Persie, 2 hafta sahalardan uzak kaldı.

MUTLU DEMİRTAŞTAN - Spor dünyasında kimileri için sevinç, kimileri için hayal kırıklıklarına sahne olan 2013 yılı, bazı sporcular için ise yaşadıkları şanssızlıklar ile hatırlanacak.

Geçmiş yıllarda sporcuların akıllarda yer eden şanssız sakatlıklarına, 2013 senesinde ABD'nin olimpiyat şampiyonu yüzücüsü Ryan Lochte'den Manchester United'ın yıldız golcüsü Robin van Persie'ye kadar birçok yeni isim eklendi.

Lochte'yi hayranı sakatladı

Ryan Lochte, kasım ayının başında Florida'da bir hayranı tarafından sakatlandı.

Kendisine sarılmak için üzerine doğru koşan genç kız, Lochte'nin dengesini kaybetmesine neden oldu. Yere düşmesiyle sol dizi burkulan ABD'li yüzücünün yan bağları koptu, ön çapraz bağları ise zedelendi. Olimpiyat şampiyonu yüzücü de bu sakatlığı nedeniyle 2 ay havuzlardan uzak kalacak.

Lochte'nin tuhaf sakatlıkları bununla da sınırlı değil. Daha önce kaykay yaparken ve köpeğiyle oynarken ayak bileğinden, kuzeniyle saklambaç oynarken ağaca çarparak omzundan sakatlanan başarılı yüzücü, "breakdance" yaparken de menisküs sorunu yaşamıştı.

Bronzlaşmak isterken gözünden oluyordu

Milan'ın 31 yaşındaki Fransız futbolcusu Philippe Mexes, bronzlaşmak isterken yeşil sahalardan uzak kaldı.

Başarılı savunma oyuncusu aşırı şekilde ultraviyole ışınlarına maruz kaldığı için sol gözünde oluşan iltihap nedeniyle hastanelik oldu ve yaklaşık bir ay boyunca forma giyemedi.

Deniz sefası sakatlıkla sonuçlandı

İspanyol teknik adam Rafael Benitez yönetminde sezona iddialı bir giriş yapan Napoli'nin 40 milyon avroya Real Madrid'den kadrosuna kattığı Arjantinli golcü Gonzalo Higuain, 2013 yılının şanssız sakatlıklarından birini yaşadı.

Ağustos ayında Napoli körfezinin güneyinde kalan Capri Adası yakınlarında demirleyen bir gemiden yüzmek için denize atlayan Higuain, sudaki kayaklıklara çarparak çenesinden sakatlandı ve başarılı futbolcunun yüzünde birçok sıyrık oluştu.

Hastanede yüzüne 8 dikiş atılan ve boyunluk takılan Arjantinli golcü birkaç hafta boyunca takımındaki yerini alamadı.

Dulin kavgaya karıştı

Fransa Ragbi Ligi takımlarından Castres Olympique oyuncusu Brice Dulin de karıştığı bir kavga nedeniyle takımını yalnız bıraktı.

Dulin'in, iki takım arkadaşıyla birlikte katıldığı kutlamada çıkan kavgada yediği tekme sonucunda çenesi kırıldı ve Fransız milli ragbici yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kaldı.

Kamera mağduru Robin van Persie

İngiltere Premier Ligi'nin 27. haftasında Queens Park Rangers'a konuk olan Manchester United'ın golcü futbolcusu Robin van Persie, kameraya çarparak sakatlandı.

Maçın 41. dakikasında, Rafael'in kaydettiği gol öncesinde topla birlikte son çizgiye doğru hareketlenen ve dengesini kaybederek kale arkasında görev yapan kameramana çarpan Hollandalı futbolcu, kalçasından sakatlanarak oyuna devam edemedi. Van Persie, bu sakatlığı nedeniyle 2 hafta forma giyemedi.

Geçmiş yıllarda İtalyan Alessandro Nesta, İspanyol Santiago Canizares, İngiliz Rio Ferdinand, David James ve David Seaman ile birlikte eski milli file bekçisi Rüştü Reçber gibi birçok futbolcu bu tip garip sakatlıklara adı karışan isimler olmuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Manchester United Florida Milan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title