Haberler

18 Fb-Gs Derbisi Olur Mu?

ABD'de en çok takip edilen ikinci spor dalı olan Beyzbol'da, Major Lig'in hazırlık sezonu olan bahar maçları başladı.

ABD'de en çok takip edilen ikinci spor dalı olan Beyzbol'da, Major Lig'in hazırlık sezonu olan bahar maçları başladı. Şampiyonun 162 karşılaşma sonrasında belirleneceği bu amansız ligin ezeli rakipleri New York Yankees ve Boston Red Sox, sezon içinde en az 18 defa birbirleriyle kozlarını paylaşacak. Düşünün, böyle bir lig bizim ülkemizde olsa ve her hafta F.Bahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanan derbileri izlesek fena mı olurdu?

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Yıldırım Demirören'in, yeni sezon için düşündüğü öne sürülen 22 takımlı Süper Lig fikrine kimse itiraz etmesin. Bence buna play-off bile eklenmeli. "Avrupa'da bunun örneği yok" demeyi bir kenara bırakın. Bugün bir profesyonel ligin, bir ülke ekonomisine katkısının inanılmaz boyutlara geldiği ortada. ve ortada dönen milyarlarca dolarlık rakamlar da karşımızda.

Yayıncı kuruluş mutlaka teşvik edilmeli

Peki, Demirören'in hayata geçirmeyi planladığı 22 takımlı Süper Lig projesinde kimler mücadele edecek? Seyircisiz İstanbul BŞB ile mi, yoksa Ankara'nın sorunlu kulüpleri ile mi yola devam edilecek? Yeni TFF, yaşanan süreçte Ankaragücü ve Ankaraspor'un yönetimini, bu kulüplerdeki kaos sona erene kadar üstlenebilir. NBA, kriz içindeki New Orleans Hornets'i devralarak bu takımı kurtardı. Ayrıca hakemler de bu takımı maçlarında hiç kollamadı. NBA, uygun bir alıcı çıktığında devir teslim yapacak. Çok takımlı yeni ligimizde yayıncı kuruluş devreye sokulmalı, takım alımları ve zordaki kulüpleri kurtarmak için teşvik edilmeli.

Amerikan örneği bizim ligimizde de uygulanmalı

ABD, bunu aynı ligde tek takım şartıyla sınırlıyor. Bu ülkedeki en büyük yayıncı kuruluşlardan Cablevision, New York Knicks basketbol ve New York Rangers buz hokeyi takımlarının sahibi. Aynı şekilde Comcast firması da NFL'in (Amerikan Futbol Ligi) önemli takımı Philadelphia Eagles'ın sahibi. D-Smart veya Digitürk, benzeri bir yöntemle aktif olarak sporun içine çekilebilir. Bu da herkes için kazançlı olur. Profesyonel yöneticilik böylece sporumuza girer.

Türk Telekom, basketbolda var. Bunun benzerini yıllar önce Cem Uzan, hem kulüp hem de yayıncı kuruluş sahibi olarak yapmıştı. Ancak, bir gün kendi kanalında "Türkiye'de sadece iki büyük var. Bunlar Fenerbahçe ve Galatasaray'dır" deyip Beşiktaş'ı devre dışı bırakınca, büyük bir gaf yaptı. Zaten devamı da ortada. Elbette, yöneticiler ve başkanlar kadar, takım sahipleri de sözlerine dikkat etmeli, sorumlu davranmalı.

Babadan oğula geçen kombineler

Amerikan Futbol Ligi, ülkenin en değerli ligi. Bu ligin ünlü takımı Green Bay Packers adına kombine bilet almak için bekleyenlerin sayısı ise 90 binin üzerinde. Her sezon bitiminde ölen taraftar sayısı ile boşalan koltuk sayısı da 90 civarında. ve kombine için bekleme süresi ise en az 1000 yıl. Bu koltuklar sadece babadan, oğula geçiyor. Bir babanın oğluna bırakabileceği en değerli miras bu olsa gerek. Ayrıca, bekleme listesine girmek için önce polisten lisans çıkarmak gerekiyor.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Yıldırım Demirören Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Bakmadan Geçme

BİM AKTÜEL KATALOĞU 3-6 HAZİRAN YAYINLANDI | BİM bu hafta katalog ürünleri neler? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programı nedir? Hakkari Belediye Başkanı Akış'ın yerine kim atandı? Hakkari Belediye Başkanı kim? ALİ ÇELİK KİMDİR? Hakkari Valisi Ali Çelik kimdir, kaç yaşında, yeni görevi ne? Kira zam sınırı ne zaman kalkacak? Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı? Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılabilir? İL DIŞI BAŞVURU EKRANI! Öğretmen il dışı atama başvuruları başladı mı, başvuru ekranı ne zaman açılacak? Et fiyatları neden düştü? 1 kilo et kaç TL 2024? Inditex indirimi ne zaman 2024? Inditex Haziran ayı indirimleri ne zaman başlayacak? Hangi markalara indirime girecek? HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE KAÇ OLDU? 2024 Haziran kira artışı ve kira zammı ne kadar olur? Hakkari Belediye Başkanı kimdir? Hakkari Belediye Başkanı neden gözaltına alındı, olay ne? Mayıs ayı enflasyon oranı ne? Mayıs ayında enflasyon yüzde kaç arttı? MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI! Beş aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak? TÜİK MAYIS ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI! 2024 Mayıs ayı enflasyon ne kadar, yüzde kaç oldu? 2024 YKS SINAVA GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA! YKS ne zaman, saat kaçta? Kurban Bayramı'nın 1 günü hava nasıl olacak? İstanbul'da Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?
Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title