Haberler

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu Tamamlandı

Güncelleme:

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, 5'inci ve son gününde 175 kilometrelik Çankırı-Ankara etabıyla tamamlandı. Çankırı-Ankara etabında Vino Skok Bisiklet Takımı sporcusu Daniel Marukhin birinci olurken, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Petros Mengs ikinciliği, Spor Toto Bisiklet Takımı sporcusu Ahmet Örken ise üçüncülüğü elde etti. Genel klasmanda Beykoz Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Petros Mengs ilk sırayı alırken, onu ikinci sırada Konya Büyükşehir Belediyespor sporcusu Samet Karabulut, üçüncü sırada da Vino Sko Team sporcusu Daniil Marukhin takip etti. Ulus'ta bulunan 1. TBMM Binası önünde düzenlenen ödül törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Celal Adan, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Halil Cem Öztürk, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile sporcu aileleri katıldı. Tören öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, Cumhuriyet'in 100. yılında Türk bayrağının bisikletle taşındığı büyük bir organizasyon gerçekleştirdikleri için gururlu olduklarını söyledi. Organizasyona 16 takımda 60 sporcunun katıldığını dile getiren Akyön, şunları kaydetti: 'İlk etabımızı 1 Ağustos tarihinde Sivas'ta başlattık. Yolda o kadar güzel şeylere şahit olduk ki. Halkımız bayraklarını alıp yollarda bizleri, sporcularımızı karşıladı. Sivas, Tokat, Amasya, Havza, Samsun, Çorum ve Çankırı'da yaşamış olduğumuz bu güzellik, Cumhuriyet'imizin 100. yılı için bize çok heyecan getirdi. Bu heyecanın devamı için organizasyonumuzu önümüzde yıllarda yine yapacağız. Bu organizasyonda bize destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın Gençlik ve Spor Bakanı'mıza, değerli vali ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bisiklet kazalarının olmadığı, bisikletin yaygınlaştığı bir Türkiye görmeyi arzu ederek herkese saygılarımı sunuyorum.'

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, 5'inci ve son gününde 175 kilometrelik Çankırı-Ankara etabıyla tamamlandı.

Çankırı-Ankara etabında Vino Skok Bisiklet Takımı sporcusu Daniel Marukhin birinci olurken, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Petros Mengs ikinciliği, Spor Toto Bisiklet Takımı sporcusu Ahmet Örken ise üçüncülüğü elde etti.

Genel klasmanda Beykoz Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Petros Mengs ilk sırayı alırken, onu ikinci sırada Konya Büyükşehir Belediyespor sporcusu Samet Karabulut, üçüncü sırada da Vino Sko Team sporcusu Daniil Marukhin takip etti.

Ulus'ta bulunan 1. TBMM Binası önünde düzenlenen ödül törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Celal Adan, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Halil Cem Öztürk, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile sporcu aileleri katıldı.

Tören öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, Cumhuriyet'in 100. yılında Türk bayrağının bisikletle taşındığı büyük bir organizasyon gerçekleştirdikleri için gururlu olduklarını söyledi.

Organizasyona 16 takımda 60 sporcunun katıldığını dile getiren Akyön, şunları kaydetti:

"İlk etabımızı 1 Ağustos tarihinde Sivas'ta başlattık. Yolda o kadar güzel şeylere şahit olduk ki. Halkımız bayraklarını alıp yollarda bizleri, sporcularımızı karşıladı. Sivas, Tokat, Amasya, Havza, Samsun, Çorum ve Çankırı'da yaşamış olduğumuz bu güzellik, Cumhuriyet'imizin 100. yılı için bize çok heyecan getirdi. Bu heyecanın devamı için organizasyonumuzu önümüzde yıllarda yine yapacağız. Bu organizasyonda bize destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın Gençlik ve Spor Bakanı'mıza, değerli vali ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bisiklet kazalarının olmadığı, bisikletin yaygınlaştığı bir Türkiye görmeyi arzu ederek herkese saygılarımı sunuyorum."

Adan: "Sivas; tarihimizde, milletimizin gönlünde çok önemli bir yer"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Celal Adan,e Cumhuriyet'in 100. yılında böylesi organizasyonların Türk milletinin birlik ve beraberliği için önemli olduğunu söyledi.

Bisiklet yarışının Sivas'ta başlatılmış olmasının kendisini özellikle mutlu ettiğini anlatan Adan, "Sivas; tarihimizde, milletimizin gönlünde çok önemli bir yer. Çift başlı kartal (Selçuklu) Anadolu'ya geldiğinde, ilk Sivas'a yerleşmiş. Sivas, Türk İslam medeniyetinin en güzel mimarilerin inşa edildiği bir şehrimiz. Sivas'ın mazisi cesaret ve kahramanlıkla yoğrulmuş, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e ev sahipliği yapmış. Dolayısıyla bu etkinliğin Sivas'tan başlamış olması çok anlamlı. Bu etkinliği organize eden ilgili kurumlar ile federasyon yönetimini tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Organizasyon boyunca taşınan Türk bayrağı, şampiyon sporcu tarafından törenle TBMM Başkanvekili Celal Adan'a teslim edildi.

Organizasyon daha sona dereceye giren sporculara verilen ödüllerin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Spor

Büyükşehir Belediyespor Beykoz Belediyesi Samet Karabulut Murat Aydın Ahmet Örken Celal Adan Talip Uzun Türkiye Çankırı Gençlik Ankara Samsun Amasya Aydın Sivas Tokat Çorum Konya Havza Spor Ulus Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title