Haberler

    Sorgusu Tamamlanan 17 Polis Adliyeye Sevk Edildi

    Güncelleme:

    Emniyet'e yönelik düzenlenen 3. dalga operasyonda gözaltına alınan polislerden 17'si adliyeye sevk edildi.

    Dün Emniyet'e yönelik bir operasyon daha gerçekleştirilmiş, sabah 06.30 sıralarında aralarında eski emniyet müdür yardımcıları Mahir Çakallı ve Hamza Tosun ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'nin eski müdürü Yakup Saygılı ve eski müdür yardımcısı Yasin Topçu, Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 14'ü rütbeli 33 polis gözaltına alınmıştı.

    Bakan çocukları ile Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer aldığı yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarından 17'si, sağlık kontrolünün ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

    "KRAL ÇIPLAK"

    Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan polislerin sağlık kontrolleri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor. Bugüne kadar gözaltındaki polisler sağlık kontrolüne sivil polis otomobilleriyle getirilirken, bugün çevik kuvvet polisinin otobüsüyle sağlık kontrolüne getirildiler. Basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için çevik kuvvet otobüsünü kapının önüne kadar getiren polis, kapının iki yanında da bekleyip, gazetecileri engellemeye çalıştı. Yoğun güvenlik önlemi altında getirilen polislerden biri “Kral çıplak!” şeklinde bağırdı. Bağıran polise, diğer polisler müdahale etti.

    Sağlık kontrolüne getirilen isimler arasında eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı ve polis müdürü Mahir Çakallı da bulunuyor.

    Polisler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

    GÖZALTINA ALINAN POLİSLER

    Gözaltına alınanlardan 2'si il emniyet müdür yardımcısı, 3'ü şube müdürü, 1'i emniyet amiri, 8'i başkomiser, komiser ve komiser yardımcısı, 19'u da polis memuru.

    Gözaltına alınan 2 il emniyet müdür yardımcısından Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi' nde görevli Hamza Tosun Ankara'da, meslekten ihraç edilen Mahir Çakallı ise İstanbul'da gözaltına alındı.

    Meslekten ihraç edilen şube müdürleri Yakub Saygılı ve Kazım Aksoy ile halen Karaman'da görev yapan şube müdürü Yasin Topçu da İstanbul'da gözaltına alındı.

    Şüphelilerden 1 emniyet amiri Afyonkarahisar'da, 4 başkomiserin İstanbul, Diyarbakır, Bitlis ve Van'da, 1 komiser İstanbul'da, 3 komiser yardımcısından 2'si İstanbul, diğeri Muğla'da, 19 polis memuru ise İstanbul, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Diyarbakır, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kütahya, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Zonguldak'taki adreslerinde işlem yapıldı.

    GÖZALTI SEBEPLERİ

    Şüpheli polislere resmi evrakta sahtecilik, hükümeti yıkmaya teşebbüs iddiaları başta olmak üzere birçok suçlama yöneltilirken, imha etmeleri gereken, yaptıkları dinleme operasyonlarının kayıtlarını sakladıkları öne sürülüyor.

    22 TEMMUZ'DA BAŞLADI

    İstanbul'da da 22 Temmuz ve 5 Ağustos tarihlerinde, Gülen Cemaati ile ilişkili oldukları iddia edilen polislere yönelik yasadışı dinleme suçlamasıyla operasyonlar düzenlenmiş, gözaltına alınan 160 polisten 42'si tutuklanmıştı.

    Operasyonu kapsamında serbest kaldıktan sonra savcının itirazıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 polis de teslim olmuş, 5'i tutuklanmıştı.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilal Erdoğan Diyarbakır Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (46)

    zerrzop:

    Adaletliysen hapse, Zenginsen tatile. . .

    77
    2
    yanıtYanıtla
    lkşi:

    yakup saygılı ne oldu canım kalvyeden hororzlanmak nekadar kolay değilmi artık yazarsın mektuplarınııı

    1
    73
    yanıtYanıtla
    OYNAT UĞURCUM. GERİAL.:

    REZANIN TATİLİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞMAK. DARBE OLMUŞ.

    41
    17
    yanıtYanıtla
    LAmel:

    E-RO SI-FIR işaretleri ha. . Paralel yapı yok diyenler bunları savunanlar gözlerinizi açın. Anlaşmalı bir şekilde ve birbirlerinden haberli aynı tavrı ortaya koyuyorlar. Bu da bir kanıttır. . Bu hareketleri ile içeride yuvalanmış abileri operasyon yapılacak diye haber veriyor. . O kadar emin bir şekilde teslim oluyorlar. . Demekki çok güvendikleri şeyler var. . Onlarda bitince ne yapacaklar merak ediyorum. . .

    21
    27
    yanıtYanıtla
    Haklı olan korkmazf44f@hotmail.com:

    ''Hakiki imanı elde eden kainata meydan okur'' BSN.

    yanıt0
    yanıt0
    abdullah ademoğlu:

    ülkeyi yönetmeye çalışanlar, neye hizmet ettikleri anlaşılmıyor, herkes rahatsız, yargı rahatsız, asker rahatsız, polis rahatsız, memurlar rahatsız, 4 bin müdür görevden alındı işer sallantıda, bir sınav bile doğru yapamıyorlar düşünün eyyy millet almanya dinledik çıt yok, amerika, ingiltere ye çıt yok, vatanı için çalışan insanlar içeriye yiğitler üzülmeyin, yıkılmayın gelecek nesil sizleri iyi yat edecekler. herşeyi yaradan herkesi başıbaş bırakmaz, o bilendir. görendir.

    46
    2
    yanıtYanıtla
    SOMALI:

    EEEYYYYYY YÜKSEK YARGI MENSUBU BAŞKANLARI KAFANIZI KUMA GÖMERSENİZ BU BU GÖRÜNTÜLERE RAĞMEN BU MİLLET SİZİ AFFETMEYECEK UNUTMAYIN

    41
    4
    yanıtYanıtla
    millet...:

    bakın acın artık gözlerinizi bunlar tam bir orgüt amaçları devleti ele geçirmek. . yazık bunlara ınanan alt tabakaya acıyorum. . .

    3
    37
    yanıtYanıtla
    Ben.private.mz@gmail.com:

    melemeye devam et sen , Hz Nuh''un kavmi gibi; ona inanmayan insanların çokluğu haklı oldukları anlamına gelmedi, gemisine çok az insan bindi ama kurtuluşa erenler onlar oldu ve diğerleri Allah''ın rahmetinden uzaklaştı. Allah''ın sünneti değişmez ama sen ve senin gibi koyunlar çok az düşündükleri için her ''Ya Allah'' diyeni haktan taraf görüyorsunuz, öyle değil, dünya bir tarafta dursa da, sen doğrudan taraf olacaksın, falandan filandan taraf değil. Ama nafile, sizin gibiler laftan anlamaz. senin gibilere 1000 nasihat değil, 1 musibet lazım. Vesselam

    yanıt0
    yanıt0
    LAmel:

    MIÇO gerektiğinde hükümeti bile eleştiren biriyim. Düşüncelerinde yanılıyorsun. Suçsuzluğundan değil emin oldukları. Abilerinden emin oldukları için rahatlar. Zamanında 7 sene kaldım cemaatta iyi bilirim merak etme. Ellerinde koz olarak kullanacakları bir şey varki bu kadar rahatlar. Göreceksin zaman haklılığımı çıkaracaktır. Hiç bir varlık DÖNEMİN BAŞBAKANI diye kelime kullanamaz. Bu cahil halk dediğiniz insanlar gözünü açtı ama bir sizin gibi düşünenler açamadı. Gerçekten tarafsız düşün sende göreceksin. Cemaatin örgüt gibi yapısı vardır. Alt tabakaları üstekinin kim olduğunu bilmez. . Dahada çok önemliyse kimse bilmez. Sorarım size neden bilinmiyor sence. . Gerçek cemaatçiyi seviyorum ben. . Ama üzülüyorum bunu göremeyenlere. . .

    5
    33
    yanıtYanıtla
    Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title