Haberler

Zühtü Arslan kimdir ? Arslan'dan sert mesajlar

Güncelleme:

Zühtü Arslan kimdir ? Arslan'dan sert mesajlar. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, mahkemenin 53. kuruluş yıl dönümünde sert mesajlar verdi, "Yargının, siyasal organların etkisi altında kalması büyük tehlike" dedi.

Zühtü Arslan'dan sert mesajlar. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Yargının kurumsal anlamda siyasal organların etkisi altında kalması büyük bir tehlikedir. Yargının siyasallaşması hukuk devletinin sonu olur. Yargının siyasallaşması ve siyasetin yargısallaşması demokratik hukuk devleti için de aynı ölçüde tehlikelidir." dedi.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN DA KATILDIĞI TOPLANTIDA SERT MESAJLAR

53. kuruluş yılı etkinlikleri nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Zühtü Arslan, burada sert mesajlar verdi. Arslan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı toplantıda, "Yargı bağımsızlığı yargının bir yandan kurumsal düzeyde hiçbir kişiden ve organdan emir talimat ve telkine maruz kalmaması diğer yandan da bireysel düzeyde yargı mensuplarının hiçbir vesayete tabi olmadan akıllarını ve iradelerini serbestçe kullanabilmeleri gerekir." ifadelerini kullandı.

"UZAKTAN KUMANDALI YARDI DA YARGIÇ DA OLAMAZ"

"Fikri ve vicdanı hür olmayandan hakim olmaz." vurgusunu yapan Arslan, "Aklını ve vicdanını başkalarına kiralayan veya iradesini ipotek konmasına izin veren kişilerden hakim olmaz. Hukuk devletinde uzaktan kumandalı yargı da yargıç da düşünülemez. Yargının kurumsal anlamda siyasal organların etkisi altında kalması ve siyasi mülâhazalar ekseninde ayrışması büyük bir tehlikedir. Bu anlamda yargının siyasallaşması hukuk devletinin sonu olur. Yargının siyasallaşması ve siyasetin yargısallaşması demokratik hukuk devleti için de aynı ölçüde tehlikelidir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Anayasa Mahkemesi Zühtü Arslan Gündem Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

Bakmadan Geçme

Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title