Haberler

Zeki Demirkubuz kimdir, kaç yaşında? Zeki Demirkubuz filmleri neler? Zeki Demirkubuz Kader filmi replikleri ve konusu...

Güncelleme:

Yönetmen Zeki Demirkubuz, aynı zamanda oyuncu ve senaristtir. Gündeme gelen isimlerden biri olan Zeki Demirkubuz hakkında merak edilenleri sizler için bir araya getirdik. Peki, Zeki Demirkubuz filmleri neler? Zeki Demirkubuz kimdir, kaç yaşında?

Zeki Demirkubuz, Isparta'da doğdu ve liseyi dışardan tamamlayarak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne başladı. Zeki Ökten'in asistanlığını yaparak 1986 yılında sinemaya adım attı. İlk filmi ise C Blok oldu, ardından bağımsız senarist olarak kendi filmlerini yapmaya başladı.

ZEKİ DEMİRKUBUZ KİMDİR?

Demirkubuz, 25 Temmuz 1964 tarihinde Isparta'da dünyaya geldi. Ortaokulu Isparta'da, Gönen Öğretmen Okulu'nda bitirdikten sonra İstanbul'a yerleşti. Liseye İstanbul'da başladıysa da okulu bırakarak fabrika ve atölyelerde çalışmaya başladı. 1980 darbesinden sonra tutuklanıp üç yıl hapis yattı. Bu dönemde edebiyata ilgi duymaya başlayıp, Dostoyevski'yi keşfetti. Tahliyesinin ardından Anadolu'nun çeşitli kentlerinde işportacılık yaptı. Askerliğini erteleyebilmek için okula dönmeye karar verdi ve liseyi dışarıdan bitirerek İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne girdi.

Sinemaya 1986 yılında Zeki Ökten'in asistanlığını yaparak başladı. İlk uzun filmi C Blok'u (1994) çekene kadar çeşitli yönetmenlerin asistanlığını yürüttü. C Blok'tan sonra Demirkubuz, kendi senaryolarını yazan bağımsız bir yönetmen olarak çalışmaya devam etti. Demirkubuz'u Venedik Film Festivali'nde gösterilen ikinci filmi Masumiyet'le dünya çapında tanınır hale geldi. Demirkubuz'un üçüncü filmi olan Üçüncü Sayfa, Türkiye'nin yanı sıra Locarno ve Rotterdam Film Festivalleri de dahil olmak üzere Avrupa'da çok sayıda film festivalinde gösterildi. Zeki Demirkubuz "Karanlık Üzerine Öyküler" adındaki üçlemenin ilk iki filmi, Yazgı ve İtiraf, 2002 yılında Cannes Film Festivali'nin "Un Certain Regard" bölümünde gösterildi. Başrolünü de üstlendiği Bekleme Odası'yla (2003) üçlemesini tamamlayan Demirkubuz, sonrasında 2006 yılında Masumiyet'in başlangıç öyküsünü anlatan Kader'i çekti. 2009 yılında gösterime giren 'Kıskanmak' filminin ardından, 2012'de 'Yeraltı' adlı filmi çekti. Bulantı ve Kor filmlerini 2015 itibarıyla tamamladı.

Kemal Sunal'ın oynadığı yoksul filminde rol alan oyuncu ve yönetmen, İşler Güçler dizisinin final bölümünde yer aldı.

ZEKİ DEMİRKUBUZ FİLMLERİ VE ÖDÜLLERİ

1994 C Blok - 1995 Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) - (En İyi Yönetmen ve Film)

1997 Masumiyet - 34. Antalya Altın Portakal Film Festivali - (Halk Jurisi Avni Tolunay Ödülü)

1999 Üçüncü Sayfa - 36. Antalya Altın Portakal Film Festivali - (Behlül Dal Juri Özel Ödülü, En İyi Senaryo)

2001 İtiraf - 13. Ankara Film Festivali - (En İyi Yönetmen, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü)

2001 Yazgı - 38. Antalya Altın Portakal Film Festivali - (En İyi 3. Film, En İyi Yönetmen)

2003 Bekleme Odası - 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali (Behlül Dal Juri Özel Ödülü)

23. İstanbul Uluslararası Film Festivali (En İyi Türk Yönetmen)

2006 Kader - 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali (En İyi Film)

12. Nürnberg Film Festivali (En İyi Film)

25. İstanbul Uluslararası Film Festivali (FIPRESCI Ödülü, En İyi Yönetmen)

18. Ankara Uluslararası Film Festivali (En İyi Yönetmen)

2009 Kıskanmak - 46.Antalya Altın Portakal Film Festivali - (En İyi Kadın Oyuncu)

2012 Yeraltı - 2012 Dubai İnternational Film Festivali - (En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu)

45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - (En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu)

2015 Bulantı

2016 Kor

ZEKİ DEMİRKUBUZ KADER FİLMİ KONUSU NEDİR?

Bekir Uğur'a aşıktır. Uğur Zagor'u sevmektedir, Zagor ise suç işlemeyi....

Cihargir'de gittiği kahvenin çaycısını oyuncu yapması, desteklediği Beşiktaş'ın hiç bir maçını kaçırmaması ve siyasal ideolojik tercihini sosyalizmden yana kullanması gibi aykırı kimlikleri olan yönetmen Zeki Demirkubuz bu defa da aşkın masumiyetinin peşine düşme kaygısında.

Kör düğüm olmuş bir aşk üçgeni, Bekir, Uğur ve Zagor'un bu zorlu yolculuğunda işler karışıktır. Bekir Uğur'a, Uğur Zagor'a, Zagor'da serseriliğe aşıktır. Karşılığını bulamayan kalplere tutkun bu üç insanın yolu, tutkunun beslediği bir kaderle birbirine bağlanır. Uğur, Zagor'un hapisten çıktığı gece, mahallede işlenen bir cinayetin ardından ortadan kaybolur. Bu kayboluş, ilk başta Bekir'in umutsuz aşkından kurtulması için bir umut olsa da, aylar sonra Zagor'un İzmir'de işlediği bir cinayet sonrası hapse girmesinin ardından Uğur'un mahalleye dönmesi ile Bekir için yıllar sürecek amansız bir kovalamaca başlayacaktır.

Aşkının peşinde, kendini hiçe sayarak sürecek bu kovalamaca ile gururunu, benliğini, bütün kişiliğini yitirse de, bir tek şeyi, aşkın masumiyetini yitirmez. Zeki Demirkubuz, Uğur ile Bekir'in 40'lı yaşlarındaki hikayelerini anlattığı, başyapıtlarından sayılan "Masumiyet" filminin ardından, şimdi de Kader ile bu karakterlerin gençlik yıllarına bir bakış atıyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Zeki Demirkubuz Film Festivali Yönetmen Gündem Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title