Haberler

Yargı Avukat Seda kimdir? Nergis Öztürk kim, kaç yaşında? Nergis Öztürk'ün rol aldığı diziler ve filmler

Güncelleme:

Kanal D ekranlarının sevilen yapımları arasında yer alan Yargı dizisinde rol alan isimler de araştırılıyor. Yargı Avukat Seda kimdir? sorusunun yanıtı diziseverler tarafından aratılıyor. Yargı dizisinde Avukat Seda rolünde olan Nergis Öztürk kim, kaç yaşında? Engin'in teyzesi Seda Tilmen'i kim oynuyor? Nergis Öztürk'ün rol aldığı diziler ve filmler...

Yargı Avukat Seda kimdir? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Yargı dizisi oyuncuları araştırılan konular arasında yer alıyor. Sevilen dizideki Seda karakteri de merak edilen isimler arasında yerini alıyor. Nergis Öztürk'ün hayat verdiği Seda karakteri Engin'in teyzesi olarak biliniyor. Peki, Nergis Öztürk kim, kaç yaşında? Nergis Öztürk'ün rol aldığı diziler ve filmler İşte Yargı dizisinin teyzesi Seda hakkında bilgiler haberimizde...

YARGI AVUKAT SEDA KİMDİR?

Yargı dizisine katılan Seda Tilmen karakteri Engin'in avukat teyzesidir Avukat Seda Tilmen dizide kritik bir role sahip oalcak. Yargı dizisinin kadrosuna katılan ve Avukat Seda Tilmen'i usta oyuncu Nergis Öztürk cankandırıyor.

NERGİS ÖZTÜRK KİMDİR?

Nergis Öztürk Toktaş 1980 yılında dünyaya geldi. Nergis Öztürk Türk tiyatro ve dizi oyuncusudur.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Bölümünde yüksek lisans yaptı. Oyunculuk kariyeri boyunca sinema, tiyatro ve dizi çalışmalarını bir arada yürüten Nergis Öztürk, sinemaya ilk adımını, Altın Koza ödüllü Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filmi ile attı. Daha sonra Barda, Kıskanmak, Gişe Memuru, Atlıkarınca, Yeraltı, Eve Dönüş Sarıkamış 1915, Koku gibi filmlerde rol aldı. Öztürk, rol aldığı TV dizilerinden Hatırla Sevgili dizisindeki Ayla, Böyle Bitmesin dizisindeki Nisa, ve Avlu dizisindeki Zerrin Şahin karakteri ile tanındı.

2009'da Kıskanmak isimli filmdeki baş rol oyunculuğu ile 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 17. Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

2010'da Bunu Yapan İki Kişi adlı tiyatro oyunundaki performansı ile X. Lions Tiyatro Ödülleri'nde En İyi Komedi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

2015'te oyuncu eşi Cemal Toktaş'la beraber İstanbul'un ilk ve tek kabare restoranı Taşra Kabare'yi kurdu.

Diğer birçok oyun yanında Düşperest isimli kabareyi Şevki Çepa ve Cemal Toktaş'la birlikte hemen her gösterimde tüm biletleri satılarak sahnelediler.

2016'da Engin Hepileri ile birlikte sahnelemeye başladığı Akciğer isimli tiyatro oyunu sahnelemeye devam etmektedir.

2020'de rol aldığı, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Koku adlı film 57. Altın Portakal Film Festivali ve 8.Boğaziçi Film Festivali'ne katıldı.

Nergis Öztürk'ün oynadığı dizi ve filmler

2005 Körfez Ateşi TV dizisi

2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? Film

2006 Kızlar Yurdu Yasemin TV dizisi

2007 Barda Sevgi Film

2007 Karayılan Sona TV dizisi

2006-2007 Hatırla Sevgili Ayla TV dizisi

2009 Kıskanmak Seniha Film

2010 Atlıkarınca Sevil Film

2010 Gişe Memuru Nurgül Film

2011 Doktorlar Direnç Kurt TV dizisi

2012 Yeraltı Fahişe Film

2012-2014 Böyle Bitmesin Nisa Başkomiser TV dizisi

2012 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 Gül Hanım Film

2017 Sen Kiminle Dans Ediyorsun? Ayfer Film

2018-2019 Avlu Zerrin Şahin TV dizisi

2018 Sevinç Vesaire[6] Kısa film

2020 Koku Film

2021- Yargı TV Dizisi

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Nergis Öztürk Kanal D Yargı Gündem Magazin Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title