Haberler

Suriye'ye operasyon mu başladı? Kuzey Irak'a operasyon mu başladı? Operasyon nerede yapılıyor?

Güncelleme:

Suriye'ye ve Kuzey Irak'a operasyon mu başladı merak ediliyor. TSK, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde yuvalanan, terör örgütü YPG/ PKK'ya ait mevzileri havadan ateş altına aldı. Son dakika haberlerini yeni gören vatandaşlar Suriye'ye operasyon mu başladı? Kuzey Irak'a operasyon mu başladı? Operasyon nerede yapılıyor? merak ettiler. Peki, Suriye'ye harekat mı başladı? Suriye'ye operasyon başladı mı? İşte detaylar...

Suriye'ye operasyon mu başladı? TSK, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde yuvalanan, terör örgütü YPG/ PKK'ya ait mevzileri havadan ateş altına aldı. Son dakika haberlerini yeni gören vatandaşlar Suriye'ye operasyon mu başladı? Kuzey Irak'a operasyon mu başladı? Operasyon nerede yapılıyor? merak ettiler. Peki, Suriye'ye harekat mı başladı? Suriye'ye operasyon başladı mı? İşte detaylar...

SURİYE VE KUZEY IRAK'A OPERASYON BAŞLADI MI?

TSK tarafından dün gece düzenlenen Pençe Kılıç Harekatı'na ilişkin detaylar ortaya çıktı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Pençe Kılıç Operasyonu'nda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi, 89 terör hedefi imha edildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır." denildi.

HEDEF ALINAN BÖLGELER AÇIKLANDI

MSB'nin açıklamasında, "Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine PENÇE KILIÇ Hava Harekâtı başarıyla icra edilmiştir." denildi.

"89 HEDEF İMHA EDİLDİ"

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İcra edilen PENÇE KILIÇ hava harekâtı ile; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargâh ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekât sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

Suriye'ye operasyon mu başladı? Kuzey Irak'a operasyon mu başladı? Operasyon nerede yapılıyor?

Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine başlatılan hava harekatından ilk görüntüler Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından paylaşıldı. Paylaşıma düşülen notta, "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

MSB, TERÖR HEDEFLERİNİN VURULDUĞU ANLARI PAYLAŞTI

Operasyondan ilk görüntüler Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Terör yuvalarının vurulduğu anların yer aldığı görüntüler için "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Suriye'ye operasyon mu başladı? Kuzey Irak'a operasyon mu başladı? Operasyon nerede yapılıyor?

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Operasyon Suriye Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title