Haberler

Sivas'ta deprem mi oldu? Sivas Gürün'de deprem mi oldu?

Güncelleme:

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açmıştı. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, asrın felaketinde Sivas'ın Gürün ilçesinin de hasar aldığını belirterek afet bölgesi ilan edildiğini duyurmuştu. Dünkü gelişmenin ardından Gürün'da saat 20.19 itibarıyla bir deprem meydana geldi.Sivas'ta deprem mi oldu? Sivas Gürün'de deprem mi oldu?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasara neden olduğu Sivas'ın Gürün ilçesinde saat 20.19'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, dün yaptığı açıklamada asrın felaketinden etkilenen Gürün'ün de afet bölgesi ilan edildiğini duyurmuştu. Sivas'ta deprem mi oldu? Sivas Gürün'de deprem mi oldu?

SİVAS'TA DEPREM Mİ OLDU?

AFAD, depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Depremin derinliği 5,3 kilometre olarak belirtilirken, şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar alınmadı.

VALİ ŞİMŞEK: CAN VE MAL KAYBI OLMADI

Depremin ardından sosyal medyadan açıklama yapan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Merkezi Gürün ilçemiz olan 4.7 şiddetindeki depremde ilk tespitlerimize göre herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetlerden ülkemizi muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

"AFAD'A GELEN BİR İHBAR YOK"

Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, şu anda kendilerine yansıyan bir sıkıntının olmadığını söyledi. Depremin il genelinde hissedildiğini belirten Öztürk, "Bir problem gözükmüyor. AFAD'a gelen bir ihbar yok, Gürün Kaymakamlığımıza gelen bir sıkıntı yok. Şu an yansıyan bir problem yok." dedi. Gürün Kaymakamı Halil Yazıcı da depremin ardından ilçede olumsuz bir durum olmadığını, kendilerine bu yönde herhangi bir ihbar gelmediğini kaydetti.

GÜRÜN'DE MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da Gürün ilçesinde mücbir sebep hali ilan edildi. Gürün'de deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan mükelleflerin, mükellefiyetleri nedeniyle vergi kanunlarının uygulanması bakımından 6 Şubat ile 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında mücbir sebep halinde olduğu belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da dün 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Kentte büyük paniğe neden olan sarsıntıda herhangi yaralanma ya da enkaz altında kalma durumu gerçekleşmemişti.

HASARLI BİNALARA GİRİŞ YASAKLANDI

Hatay'da 20 Şubat tarihinde iki deprem daha meydana gelmişti. 6.4 ve 5.8'lik depremler sonrası 6 kişi hayatını kaybetmiş ve 294 kişi de yaralanmıştı. Bazı vatandaşlar eşyalarını kurtarmak için girdiği binaların enkazında kalmıştı. Bu gelişme sonrası afet bölgesinde hasarlı binalara giriş yasaklanmıştı.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Kahramanmaraş Afet Bölgesi Deprem Tatar Gürün Sivas AFAD Gündem Yaşam Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır? İztuzu Plajı nerede? Dalyan İztuzu Plajı'nda neler yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title