Haberler

Seçimlerde sandık görevlisi ücreti kaç TL olacak 2023? Seçimlerde sandık başkanı, sandık çalışanı, sandık üyesi çalışanı 1 günlük maaşı ne kadar?

Güncelleme:

2023 seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte merak edilen konular arasında sandık başkanı ve sandık çalışanlarının maaşları geliyor. Geçtiğimiz yıllarda sandık çalışanları seçim günü 1 iş günü için 261 TL ödeme almıştı. Peki, bu sene kaç TL olacak? Seçimlerde sandık görevlisi ücreti kaç TL olacak 2023? Seçimlerde sandık başkanı, sandık çalışanı, sandık üyesi çalışanı 1 günlük maaşı ne kadar? İşte detaylar...

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri için geri sayım başladı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Sandık Kurulu Görevlisi alımları yapacak. Seçimlerde görev almak isteyen vatandaşlar sandık görevlisi olma şartlarını ve Sandık görevlisi ücretlerini araştırmaya başladılar. Peki, Seçimlerde sandık görevlisi ücreti kaç TL olacak 2023? Seçimlerde sandık başkanı, sandık çalışanı, sandık üyesi çalışanı 1 günlük maaşı ne kadar? Ayrıntılar sizlerle...

SANDIK GÖREVLİSİ OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Sandık görevlisi olmak isteyenlerin başvuru şartları için il seçim kurullarının duyurularını takip etmeliler. Sandık görevlisi olmak için şu şartlar adaylarda aranmaktadır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak
  • Adli sicil kaydı gibi unsurlar yer alabilir.
  • Başvuru yapan kişiler için seçim kurulu tarafından belirlenen eğitim programlarına katılmaları zorunlu olabilir.

SANDIK GÖREVLİSİ OLMAK İÇİN BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Genel ve Yerel seçimlerde sandık kurulunda görev alabilmeniz için ikametgah adresinize göre ilgili ilçe seçim kurulu başkanlığına başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Sandık görevlileri YSK tarafından kamu görevlisi olan adaylar arasından seçilir.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ MAAŞLARI BELLİ OLDU MU?

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimler için henüz sandık çalışanları ve sandık başkanı günlük maaşı açıklanmadı. Geçtiğimiz seçimlerde görev yapan başkan ve üyeler 261 TL alırken, parti temsilcileri ise 130 TL ödeme almıştı. Bu yıl sandık çalışanları kaç TL alacak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yapılan tahminlere göre bu yıl sandık çalışanlarına verilecek ücretin 500 TL'yi geçebileceği düşünülüyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sandık Görevlisi Gündem Politika Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title