Haberler

Türk Tabipler Birliği Başkanı kimdir? Şebnem Korur Fincancı kimdir, kaç yaşında, nereli? Şebnem Korur Fincancı'nın hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Vatandaşlar tarafından merak edilen isimler arasında TTB başkanı Şebnem Korur Fincancı geliyor. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Türk Tabipler Birliği Başkanı kimdir? Şebnem Korur Fincancı kimdir, kaç yaşında, nereli? Şebnem Korur Fincancı'nın hayatı ve biyografisi! Şebnem Korur Fincancı'nın hayatı, kariyeri ve biyografisi hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz...

Şebnem Korur Fincancı, Türk Tabipler Birliği Başkanı'dır. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Şebnem Korur Fincancı'nın hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler nelerdir? Türk Tabipler Birliği Başkanı kimdir? Şebnem Korur Fincancı kimdir, kaç yaşında, nereli? Şebnem Korur Fincancı'nın hayatı ve biyografisi! Türk Tabipler Birliği Başkanı kimdir? Şebnem Korur Fincancı kimdir, kaç yaşında, nereli? Şebnem Korur Fincancı'nın hayatı ve biyografisi! Detaylar haberimizdedir...

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI KİMDİR?

Rasime Şebnem Korur Fincancı (d. 1959-İstanbul), adli tıp, işkencenin saptanması ve rehabilitasyonu alanlarında uzman bir doktor. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneğinin kurucu üyesidir.

Şebnem Korur Fincancı doğum tarihi : 1959

Şebnem Korur Fincancı kaç yaşında : 63 yaşında

Şebnem Korur Fincancı nereli : İstanbul doğumlu

Şebnem Korur Fincancı mesleği ne : Türk Tabipler Birliği Başkanı, Doktor

Şebnem Korur Fincancı kimdir? TTB başkanı kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Şebnem Korur Fincancı'nın hayatı ve biyografisi!

Eğitimini Kadıköy Maarif Koleji ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yaptı.

Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Tabip Odası, Türk Patoloji Derneği, Forensic Science Society (İngiltere), Académie Internatıonale de Médecine Légale et de Médecine Sociale, International Academy of Legal Medicine, New York Academy of Sciences, İnsan Hakları Eğitimi On Yılı Ulusal Komitesi Cezaevleri Çalışma Grubu, Association de Droit Penale Internationale, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu ve benzeri kurumlarda görev yapmıştır.

İngilizce, Almanca ve Klasik Yunanca bilir.

2003 yılından bu yana Evrensel gazetesi köşe yazarıdır.

Fincancı, 20 Haziran 2016'da Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin ile birlikte Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan "bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği" kampanyasına katılmaları nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçlaması ile tutuklandı. Mahkeme gerekçe olarak, "üç kişinin gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihlerde yayımlanan haber içerikleri ve görsellerde silahlı terör örgütü PKK/ KCK veya bu örgüte bağlı alt yapılanmaların propagandası mahiyetinde yazılar yazıldığı, örgüt adına suç işleyen, güvenlik güçleriyle çatışan kişilerin övüldüğünün anlaşıldığı" belirtildi. 30 Haziran 2016'da, Erol Önderoğlu ile birlikte tahliye edildi.

Bazı ödülleri:

  • - IRCT Bent Sorensen Grant (1997)
  • - İstanbul Üniversitesi Uluslararası Bilime Katkı Belgesi, (1999)
  • - İstanbul Tabip Odası Sevinç Özgüner İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü (2000)
  • - Diyarbakır Tabip Odası Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü (2000)
  • - Açık Sayfa Barış, Demokrasi ve Hukuka Katkı Ödülü (2000)
  • - International People's Lawyers Eminent Person Grant (2000)
  • - BEKSAV Ödülü (2001)
  • - Lider Kadınlar ödülü (2014)
  • - Hrant Dink Ödülü (2014)
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Şebnem Korur Fincancı Haberler

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Bakmadan Geçme

Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı? KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR? Kıdem tazminatı tavan kaç TL, tutar değişecek mi? Emekliler dikkat! ZORUNLU AFET SİGORTASI NEDİR, NASIL YAPILIR? Mehmet Şimşek ne açıkladı, ne dedi? Turunç Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım'a neden dava açtı? Acun Ilıcalı ve Aziz Yıldırım arasında ne oldu, olay ne? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez? Kurban kesmenin şartı nedir, kimler yükümlüdür? Kısırkaya plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Gelinlik denemek ücretli mi? Gelinlik denemek artık ücretli mi olacak? Gelinlik deneme ücreti ne kadar? Riva plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Aile Destek ödemesi bayramdan önce yatar mı? Aile Destek bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kilyos plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Heybeliada plajı nerede, nasıl gidilir? İncekum Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Patmos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Patmos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?
Mahkeme başkanından tahliye ettiği çocuk istismarı sanığına: Küçük kızlardan uzak dur

Mahkeme başkanından tahliye ettiği çocuk istismarı sanığına: Küçük kızlardan uzak dur

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title