Haberler

Şahsenem kimdir, kaç yaşında? Demet ile Alişan konuğu Şahsenem gerçek adı nedir? Şahsenem nereli? Şahsenem şarkıları!

Güncelleme:

Televizyon programlarında merakla izlenen sabah programlarından olan Demet ile Alişan Sabah Sabah programına konuk olan Şahsenem merak konusu oldu. Şahsenem kimdir, kaç yaşında? Demet ile Alişan konuğu Şahsenem gerçek adı nedir? Şahsenem nereli? Şahsenem öldü mü?

90'lı yılların ünlü isimlerinden olan Şahsenem, Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk olarak gündeme gelen isimlerden oldu.

ŞAHSENEM KİMDİR?

Shohsanam Qilicheva ya da bilinen adıyla Şahsenem (d. 2 Ekim 1968), Özbek-Türk şarkıcı, model ve oyuncu. Türkiye'de çıkışını Seyyah adlı albüm ile gerçekleştirmiş olup dört yıl sonra Efsane Aşk adlı albümü ile müzik piyasasına tekrar dönüş yapmış ve Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine kısa sürede ulaşmıştır. Sonraki yıllarda da çıkışını devam ettirmiştir.

Türkiye'de özellikle çıkış şarkısı Gözyaşlarım Anlatır ile tüm müzik severlerin gönlünde taht kurmayı başaran Şahsenem aslen 1968 yılında Özbekistan'da dünyaya gelmiştir. 3 erkek, 5 kız kardeşi olan sanatçı 9 çocuklu ailenin 8.si olarak doğmuştur. Ülkesi Özbekistan'da Şahsenem Kiliçeva ismi ile tanınan sanatçı'nın babası marangoz, annesi ise Ana Okulu öğretmenliği yapmıştır.

Usta ses El Harezmi Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünü başarı ile tamamlamıştır. Henüz 15 yaşında iken ülkesinin önemli isimleri Sanat Müziği ustası Rüstem Yusupov ile Alla Bergen'den sanat müziği eğitimi almış, üniversite mezuniyetinin ardından iki yıl mezun olduğu okulda öğretmenlik yapmıştır.

Sahne hayatına ise profesyonel olarak henüz 16 yaşında iken adım atan Şahsenem uzun yıllar SABA adlı pop grubunun solistliğini üstlenmiş, Özbekistan'da Batır Zakirov için düzenlenen şarkı yarışmasına 1991 yılında katılmış ve kazanmıştır. Ardından Asyanın Sesi yarışmasında da büyük başarı elde etmiş ve Özel Beğeni mansiyonu ödülünün sahibi olmuştur. Solist kimliğinin yanı sıra Özbekistan'da sıkça oyunculuk teklifleri de almış ve Kim Deli ve Günah adlı iki sinema filminde rol almıştır.

Şahsenem, 2000'de "Efsane Aşk", 2006'da "Kısasa Kısas" ve 2010'da "Herşey Boş" albümlerini çıkardıktan sonra derin bir sessizliğe gömüldü. Sanatı için sıfırdan başka bir ülkeye taşınan başarılı olan Şahsenem, 10 yıl boyunca sahnelerden uzak kalmasını ise şöyle anlatıyor: "Sanıldığı gibi yok olmadım, sadece ara verdim. 2007 yılında dünya çapında tanınmış ressam Armin Han'la evlendim. Eşimin eski evliliğinden 7 yaşındaki oğlu vardı.

Anıl'ı, öz oğlumdan öte büyüttüm. O kardeş istemediğinden ben de başka çocuk yapmadım. Onu büyütmek için de sahnelerden uzak kaldım. İşimi kenara koydum. Anne olmak kolay değil ve büyük bir sorumluluğu var. Sanatçıyım ama aynı zamanda da anneyim. Bunlar da hayata dair şeyler. Bir de kalıcı olan şeyler; evlat, aile... Anıl büyüdü, oyunculuk yapıyor ve üniversiteye gidiyor.

Geleceğe çok hayırlı bir evlat yetiştirdim. Çocuğum bakıcıların elinde değil de anne baba terbiyesiyle yetişsin istedim. Biz sanatçı ve topluma örnek bir aileyiz. Evladım da artık albüm yapmamı istiyor. Hayranlarım da 'Neden sesinizden bizi mahrum bıraktınız' diye sitem ediyor."

52 yaşındaki sanatçı, büyük projeler hazırlığında olduğunu açıklıyor: "10 yıl içinde birikmiş projelerim ve şarkılarım var. Yakında albüm okumalarım başlıyor, özlem bitiyor. Eşimle resim ve müzik adına çok yönlü işlerimiz olacak. Büyük sahneleri çok özledim..."

ŞAHSENEM GERÇEK ADI NEDİR?

Gerçek adı Shohsanam Qilicheva olan Şahsenem, aslen Özbek'tir.

ŞAHSENEM ŞARKILARI

Şahsenem, 1996 yılında "O Bu Gece Gelecek" ve "Gözyaşlarım Anlatır" şarkılarıyla hayatımıza girdi.

ŞAHSENEM ÖLDÜ MÜ?

Şahsenem hakkında ABD'de yaşanan 11 Eylül saldırılarında öldüğüne dair haberler çıkmıştı ancak ölmediğini o dönem açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Şahsenem Gündem Magazin Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (3)

elif:

yaşlanmış be

0
0
yanıtYanıtla
defne:

ne şarkıları vardı. . . insan duygulanıyor

0
0
yanıtYanıtla
yasemin:

bu kadın ölmedi mi ya

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title