Haberler

Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi birleşti mi? Ortak grup mu kuracaklar?

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın ortakları DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti, 14 Mayıs'taki seçimlere CHP listelerinden girmişti. Seçim sonuçlarının ardından DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10, Saadet Partisi 10 ve Demokrat Parti ise 3 vekil çıkardı. Son gelen bilgilere göre 3 parti Meclis'te grup kurmak üzerine anlaştı. Peki Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi birleşti mi? Ortak grup mu kuracaklar?

Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi birleşti mi? Millet İttifakı'nın ortakları DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti, 14 Mayıs'taki seçimlere CHP listelerinden girmişti. Seçim sonuçlarının ardından DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10, Saadet Partisi 10 ve Demokrat Parti ise 3 vekil çıkardı. Son gelen bilgilere göre 3 parti Meclis'te grup kurmak üzerine anlaştı. Peki Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi birleşti mi? Ortak grup mu kuracaklar? Detaylar...

DEVA, SAADET, GELECEK PARTİSİ BİRLEŞTİ Mİ?

Seçimlere CHP listelerinden giren ve toplamda 35 vekil çıkaran DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi Meclis'te grup kurma kararı aldı. Tek çatı altında faaliyet yürütecek olan üç parti, Meclis'teki 6. grup olacak.

BUGÜN BİR KEZ DAHA GÖRÜŞTÜLER

4 siyasi parti 38 milletvekiline ulaştığı için seçimin hemen ardından Meclis'te yeni bir grup kurmak için ikili, üçlü görüşmeler yürütülmeye başlandı. Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu bugün bir görüşme daha gerçekleştirdi. Görüşmede, üç partinin TBMM'de grup kurmasına ilişkin çalışmalar ele alındı.

MECLİS'TE TEK ÇATI ALTINDA FAALİYET YÜRÜTECEKLER

DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi arasında yapılan görüşmeler sonucu üç parti grup kurma kararı aldı. Buna göre 3 parti tek bir çatı altında Meclis'te faaliyet yürütecek.

MECLİSTEKİ 6. GRUP OLACAK

Kararın ardından Meclis'te AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin ardından 6. grup kurulacak. 35 vekilli grubun komisyon üyeleri olacak ve RTÜK'te yer alacaklar. Ayrıca kendilerine salon tahsis edilecek ve grup toplantısı yapabilecekler.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Millet İttifakı Gelecek Partisi Demokrat Parti Demokrat Parti Deva Partisi Gündem Politika Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title