Haberler

Aydın Adnan Sezgin kimdir? Aydın Adnan Sezgin kaç yaşında, nereli? Aydın Adnan Sezgin biyografisi!

Güncelleme:

Ankara ve Paris'te ilk ve ortaöğrenimini tamamladı. Tevfik Fikret Lisesini bitirdi. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde lisansını, Panthéan - Assas Üniversitesinde Ekonomi ve Antropoloji alanında yüksek lisansını tamamladı. 1982'de Dışişleri Bakanlığında göreve başladı. Peki, Aydın Adnan Sezgin kimdir? Aydın Adnan Sezgin kaç yaşında, nereli? Aydın Adnan Sezgin hayatı ve biyografisi nedir?

İYİ Parti kurucusu olup 5 Nisan 2018 tarihi itibarıyla partinin uluslararası ilişkiler ve Türk Dünyasından sorumlu genel başkan yardımcısı olmuş ve bu görevi Ağustos 2018'e dek sürdürmüştür. Kasım 2019 itibarıyla İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı olmuştur. 2018 yılı itibarıyla Aydın milletvekilidir. Peki, Aydın Adnan Sezgin kimdir? Aydın Adnan Sezgin kaç yaşında, nereli? Aydın Adnan Sezgin hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde...

AYDIN ADNAN SEZGİN KİMDİR?

Aydın Adnan Sezgin (d. 13 Temmuz 1956, Aydın) Türk büyükelçi ve siyasetçi.

Ankara ve Paris'te ilk ve ortaöğrenimini tamamladı. Tevfik Fikret Lisesini bitirdi. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde lisansını, Panthéan - Assas Üniversitesinde Ekonomi ve Antropoloji alanında yüksek lisansını tamamladı. 1982'de Dışişleri Bakanlığında göreve başladı.

Dışişleri Bakanlığı (DB) Uluslararası Ekonomik İşler Genel Müdürlüğünde Üçüncü Kâtip, Avrupa Ekonomik Topluluğu nezdindeki Daimi Temsilciliğinde Üçüncü ve İkinci Kâtip, Bağdat Büyükelçiliğinde, DB Orta Doğu Genel Müdürlüğünde, Birleşmiş Milletler Cenevre Daimi Temsilciliğinde Başkâtip, Cumhurbaşkanlığı nezdinde Özel Danışman ve Şube Müdürü, DB Avrupa Konseyi ve İnsan Hakları Dairesi Başkanı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü, Paris Başkonsolosu, Dışişleri Bakanlığı Güvenlik ve İstihbarat Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdürü; Moskova, Roma ve San Marino Büyükelçilikleri ve Roma'daki Birleşmiş Milletler Kuruluşları nezdinde Daimi Temsilci olarak görev yaptı.

Adalet Partisi Ankara Gençlik Kolları İl Sekreteri olarak görev aldı. Türkiye Felsefe ve İnsan Hakları Vakfı Kurucu Üyesi, Türkiye Felsefe Kurumu Üyesi oldu. TBMM XXVII. Dönem Aydın milletvekilidir.

Büyükelçi Ayşe Sezgin ile evli olup bir çocuk babasıdır. Ayrıca Büyükelçi Aydın Sezgin, eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin'in yeğenidir. 2002 seçimlerinde DYP'den Denizli milletvekili adayı olmuştur.

İYİ Parti kurucusu olup 5 Nisan 2018 tarihi itibarıyla partinin uluslararası ilişkiler ve Türk Dünyasından sorumlu genel başkan yardımcısı olmuş ve bu görevi Ağustos 2018'e dek sürdürmüştür. Kasım 2019 itibarıyla İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı olmuştur. 2018 yılı itibarıyla Aydın milletvekilidir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Aydın Adnan Sezgin Gündem Politika Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta ilk gol geldi

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta ilk gol geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title