Haberler

Pilav saç döker mi?

Güncelleme:

Diyetisyen Canan Karatay, erkeklerin pilav tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirterek pilav tüketimi hakkında açıklamalar yaptı. Açıklamalar sonrası Pilav saç döker mi?

Canan Karatay, yaptığı açıklamada, pilavın yüksek oranda karbonhidrat içerdiğini ve bu durumun saç dökülmesine neden olabileceğini söyledi. Peki, Pilav saç döker mi?

PİLAV SAÇ DÖKER Mİ?

Prof. Dr. Canan Karatay, , "Erkekler pilavı çok seviyor ama sürekli pilav yememeliler, tadı güzel olabilir ama saç dökülmesinin ana nedenidir. Çünkü pilavın içinde çok fazla karbonhidrat var. Karbonhidratlar kan şekerini hızla yükseltiyor ve bu da saç köklerini zayıflatıyor. Saç kökleri zayıflayınca da saç dökülmesi kaçınılmaz oluyor." ifadelerini kullandı.

Pilav saç döker mi?

Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Timuçin Arslanoğlu, "Pirinç pilavı saç dökülmesine sebep olan bir yiyecek değildir. Saç dökülmesi çoğunlukla genetik faktörler, hormonal değişiklikler, sağlık sorunları, beslenme eksiklikleri veya stres gibi birçok faktörün bir sonucu olarak meydana gelir. Beslenme düzeninizdeki bazı besin maddelerini yeterli alamamak saç sağlığınızı etkileyebilir, ancak pilav yemenin doğrudan saç dökülmesiyle bağlantılı olduğunu söylemek pek doğru değildir." Dedi.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Canan Karatay Diyetisyen Gündem Sağlık Yaşam Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title