Haberler

OVP ne zaman açıklanacak 2023? Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Orta Vadeli Programın içeriği nedir?

Güncelleme:

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasının belirlendiği Orta Vadeli Program'da yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 oldu. Memur ve emekli zammı ne kadar olacak ve memur zammı ne zaman açıklanacağı gündeme geliyor. Peki, OVP ne zaman açıklanacak 2023? Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Orta Vadeli Programın içeriği nedir?

Ovp ne zaman açıklanacağı gündeme gelirken memur ve emekli zammı ne kadar olacak merak ediliyor. Orta Vadeli Programın içeriği nedir ve OVP ne zaman açıklanacak sorularına yanıt aranıyor. OVP ne zaman açıklanacak 2023? Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Orta Vadeli Programın içeriği nedir? Detaylar haberimizdedir…

OVP NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2023?

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasının belirlendiği Orta Vadeli Program'da yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 oldu. Böylece 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 37,76'ya yükselirken, refah payının eklenmesiyle ocakta SSK ve BağKur emeklisine yüzde 45, memura ise yüzde 49,5 zam gelmesi bekleniyor. Bu oranlara göre en düşük emekli maaşı 10.875 TL, memur maaşı ise 32.890 TL'ye çıkacak.

Yüzde 37,76'lık enflasyon beklentisine refah payının da eklenmesi gündemde. Refah payının eklenmesiyle ocak ayında SSK ve BağKur emeklilerine yüzde 45, memurlara ise yüzde 49,5 oranında bir zam yapılması bekleniyor.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

SSK ve BağKur emeklilerine yüzde 45 zam yapılırsa en düşük emekli maaşı 7.500 TL'den 10.875 TL'ye çıkacak. Memurlara yüzde 49,5 oranında zam yapılırsa en düşük maaş 22 bin TL'den 32.890 TL'ye yükselecek.

GÖZLER ENFLASYON VERİLERİNDE

Ancak bu rakamlar OVP'deki yıl sonu enflasyon tahmini gerçekleşirse ortaya çıkacak. TÜİK şu ana kadar temmuz ve ağustos ayına ait enflasyon verilerini açıkladı. 2 aylık dönemde enflasyondaki kümülatif artış yüzde 19.44. Memur ve emekli zammı için kesin oran eylül, ekim, kasım ve aralık enflasyonlarının açıklanmasıyla netlik kazanacak.

OVP ne zaman açıklanacak 2023? Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Orta Vadeli Programın içeriği nedir?

ORTA VADELİ PROGRAMIN İÇERİĞİ NEDİR?

  • Kamu ve özel kesim için öngörülebilirliği artıracak bir yol haritası niteliğindedir.
  • Çeşitli alanlarda birbirleriyle tutarlı bir amaç, politika ve öncelikler seti sunmaktadır.
  • Makro politikaların yanı sıra, temel gelişme eksenlerini ve ana sektörleri kapsar.
  • Uzun vadeli amaçlara katkıda bulunacak şekilde, üç yıllık dönemde üzerinde yoğunlaşılacak öncelikleri tespit eder.
  • Uygulamaların sonuçları ve genel şartlardaki değişmeler dikkate alınarak, her yıl yenilenecek dinamik bir yapı arzeder.
  • Üç yıllık perspektife sahiptir.
Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Orta vadeli program Emekli Zammı Memur zammı Türkiye OVP Gündem Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title