Haberler

Nevzine tatlısı tarifi! Nevzine ne demek? Masterchef Nevzine nasıl yapılır? Nevzine tatlı tarifi! Nevzine için gerekli malzemeler nelerdir?

Güncelleme:

Masterchef 23 Ağustos yarışmasında şefler tarafından Nevzine tatlısının yapılması istendi. Peki Masterchef Nevzine nasıl yapılır? Nevzine tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Nevzine tatlı tarifi! Nevzine nasıl yapılır? Nevzine tatlı tarifi haberimizde...

Masterchef'te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Nevzine tarifi oldu. Peki en güzel Nevzine tatlı tarifi nasıldır? Nevzinetatlısı nasıl yapılır? Nevzine için gerekli malzemeler nelerdir?

NEVZİNE TATLISI NEDİR?

Nevzine tatlısı, tahin, pekmez ve cevizle hazırlanan bir tatlıdır. Genel olarak, Kayseri'de yapılır. Ramazan ayında daha çok tüketilir.

NEVZİNE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı üzüm pekmez
  • Bir kaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

NEVZİNE NASIL YAPILIR?

Kayseri'nin en popüler tatlısının nevzine olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Özel davetlerde yapılan tatlılardandır. Nevzine hamuru şerbetli bir tatlı. İçinde süt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağ ve tahin var. Un ve cevizle birleştirerek güzel bir hamur elde ediyoruz. Aslında 'nevzine yapmak' değil, 'nevzine basmak' diyoruz biz. Tepsiye gücümüzü vererek bastırdıktan sonra standart bir şerbetin içine pekmez ilave ediyoruz. 170-175 derecede pişirerek kenarlardan kızardığını görünce tatlımızı çıkarabiliriz. Çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbetiyle buluşturacağız. En son pişirdikten sonra bunları buluşturuyoruz. Nevzine yapım olarak basit gözükse de ufak püf noktaları var. Bunlara önem göstermemiz gerekiyor. Tahin ve pekmez bu tatlımızın olmazsa olmazı."

Özdemir, ramazan ayının gelmesiyle Kayseri'de yöresel lezzetlerin ön plana çıktığını anlatarak, nevzine tatlısının özellikle bu ayda çok tercih edildiğini dile getirdi.

Nevzinenin her evde yapılabilecek bir tatlı olduğunun altını çizen Özdemir, "Herkesin kolay yapabileceği bir tatlı. İçindeki ceviz tercihe göre çok ya da az kullanılabilir." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yemek Tarifi Yaşam Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title