Haberler

Mustafa Koç'un hayatı ile ilgili tüm bilinmeyenler

Güncelleme:

Mustafa Koç'un hayatı ile ilgili tüm bilinmeyenler. Mustafa Koç bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İş dünyasının önemli isimlerinden Mustafa Koç'un vefatı büyük üzüntü yarattı. Koç'un hayatı ile ilgili tüm bilinmeyenler..

Kalp krizi geçirip akabinde hastaneye kaldırılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Mustafa Koç yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İşte ünlü iş adamıyla ilgili bilinmeyenler ve tüm detaylar...

Mustafa Vehbi Koç 1960 yılında İstanbul'da dünyaya gözlerini açmıştı. Koç Ailesinin 3. Kuşak üyesi ve işadamıydı. Dedesi Vehbi Koç ve babası Rahmi Koç, annesi ise Çiğdem (Meserretçioğlu)'dur. Ömer Koç, Ali Koç adlarında iki kardeşi vardır. Liseyi 1976 – 1989 yılları arasında İsviçre'de Lyceum Alpinum Zuoz lisesinde yatılı olarak okudu. 1980 – 1984 yılları arasında ABD'de George Washington Üniversitesinde İşletme bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Koç, ABD'de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun oldu. Mustafa Koç, 15 Şubat 1992 yılında nişanlandığı ve 14 Temmuz 1992 tarihinde Caroline Giraud'la evlendi. Eşi Caroline Giraud'dan, Esra (d.1997) ve Aylin (d.2001) adlarında iki kızı oldu. Koç, evli ve iki kız çocuğu babasıydı. Almanca ve İngilizce bilmekteydi. Mustafa Koç, Abdülhamid'in subaylarından Nuri Paşa tarafından 1895'te yaptırıldığı Beykoz Kanlıca'daki Nuri Paşa Yalısı'nda oturuyordu.

Çalışma yaşamına 1984'te Tofaş'ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret'te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. 1992 yılında Koç Holding'e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştü. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanıydı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi'ydi. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi'nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi'nde yer alıyordu. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesi'ydi. 2005 yılında İtalya Hükümeti'nin Cavaliere DIndustria nişanı ile ödüllendirilmişti.

Mustafa Vehbi Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi'nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı'nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Üyesi'ydi. Sosyal alandaki hobileri golf, binicilik ve Scuba'dır.


'Mustafa Koç'un hobileri nelerdir' diye sorsalar çoğu kişi golf ve maket uçak cevabını verir. Ancak 2006 yılında objektifi eline alan, yolu da eşi Caroline'nin zorlaması ile Afrika'ya düşen Mustafa Koç, bambaşka bir dünyayla karşılaştı ve onu objektifi ile ölümsüzleştirmekten çok keyif aldı. Tam 4 yıl üst üste Afrika'ya giderek çok zengin bir fotoğraf koleksiyonunun sahipti.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Mustafa Vehbi Koç Koç Holding Gündem Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title