Haberler

Mehmet Görmez kimdir? Mehmet Görmez hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez , Prof. Dr. Ali Erbaş'ın geçtiğimiz hafta cuma namazında okuduğu hutbe ile başlayan tartışmaya dahil oldu. Yaşanan gelişme sonrası Mehmet Görmek kimdir? Mehmet Görmez hayatı ve biyografisi gibi konular merak edildi.

Diyanet İşleri Eski Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın geçtiğimiz hafta cuma namazında okuduğu hutbe başlayan tartışmaya dahil oldu. Dikkat çekici sözler söyleyen Görmez hakkında Mehmet Görmez kimdir? Mehmet Görmez hayatı ve biyografisi gibi araştırmalar yapıldı.

PROF. DR. MEHMET GÖRMEZ KİMDİR?

1 Ocak 1959'da Nizip-Gaziantep'te doğdu. İlköğrenimini Nizip'te, orta öğrenimini Gaziantep'te tamamladı. 1983'te Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başladı. 1987'de yüksek öğrenimini tamamlayarak, Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Temel İslâm Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalında yüksek lisansa başladı.

Kırıkkale ve Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak memuriyet görevlerinde bulundu. 1988'de bir yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığının tahsis ettiği bursla Kahire Üniversitesinde inceleme ve araştırmalarda bulundu.

1990'da "Musa Carullah Bigiyef, Hayatı, Fikirleri ve Eserleri" adlı tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 1990'da başladığı Doktora öğrenimini, 1995'te "Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu" adlı teziyle tamamladı. Doktora çalışması, 1996'da Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Araştırmaları Birincilik Ödülü aldı.

1995–1997 yıllarında Ahmet Yesevi Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde dersler verdi. Anadolu Üniversitesi İlâhiyat önlisans programının hazırlanmasında görev aldı. 1997–1998 yıllarında inceleme ve araştırmalar yapmak üzere İngiltere'de bulundu.

1998'de yardımcı doçent, 1999'da doçent, 2006'da profesör unvanını aldı. 2001–2003 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde dersler verdi.

13.08.2003'tarihinden itibaren Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren ve 11.11.2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Arapça ve İngilizce bilmekte olupevli ve üç çocuk babasıdır.

01.08.2017 tarihinde emekli oldu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Üniversitesi Ankara Üniversitesi Mehmet Görmez Mehmet Görmez Ankara Ankara Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (1)

necdet:

hocam annenize allahtan rahmet ve mağfiret size ve ailenize baş sağlığı diliyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title