Haberler

Mahmud Efendi'nin cenazesi ne zaman, hangi camide, nereye defnedilecek? Efendi Mahmud Efendi cenazesi yarın mı, hangi namazda?

Güncelleme:

Ali Haydar Efendi'nin talebesi, büyük İslam alimi, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Vefatının ardından cenaze namazına gitmek isteyen vatandaşlar Google'da, Mahmud Efendi'nin cenazesi ne zaman, hangi camide, nereye defnedilecek? Efendi'nin cenazesi yarın mı, hangi namazda? araştırması yapıyor. İşte detaylar...

Büyük İslam alimi, Ehlisünnet Nakşibendi lideri Mahmud Efendi 93 yaşında vefat etti. Kutbü'l-ektâb, Ğavsü'l-evtâd ve Hicrî 15. Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Rahmet-i Rahmân'a vâsıl olmuştur. Peki, Mahmud Efendi cenazesi ne zaman? Mahmud Efendi cenazesi hangi camide kılınacak? Mahmud Efendi nereye defnedilecek?

MAHMUD EFENDİ KAÇ YAŞINDA, NEDEN VEFAT ETTİ, HASTALIĞI NEYDİ?

Ustaosmanoğlu bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini, torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medya hesabından, "Mahmud efendi dedem hazreti Allah'a vasıl oldular" notuyla duyurdu. İsmailağa Cemaati'nden yapılan duyuruda ise, "24 Zilkade 1443 perşembe gecesi saat 01.50 itibarı ile sevgili şeyhimiz Mahmud Efendi Hakk'a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle Ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun. Cenazesi 24 Haziran 2022 Cuma günü Cuman Namazını müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacaktır." denildi.

MAHMUD EFENDİ CENAZESİ NE ZAMAN, HANGİ CAMİDE?

Mahmud Efendi cenazesi 24 Haziran 2022 Cuma günü Cuma namazından sonra Fatih Camii'nde kılınacaktır. Cenaze namazı Cuma namazından hemen sonra eda edilecek.

MAHMUD EFENDİ NEREYE DEFNEDİLECEK?

Cenâzesi 24 Haziran 2022 cuma günü cuma namazını müteâkiben Fâtih Câmi-i Şerîfinde kılınacak ve Sakızağacı Şehitliği'nde Yüce Şeyhi Ali Haydar Efendi Kuddise Sirruhû yakınında bulunan kabr-i şerîfine defnedilecektir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mahmud Ustaosmanoğlu Dini Gündem Yaşam Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

title