Haberler

Kruvasan tarifi! Masterchef Kruvasan nasıl yapılır? 21 Aralık Kruvasan tatlı tarifi! Masterchef Kruvasan için gerekli malzemeler!

Güncelleme:

Masterchef 21 Aralık yarışmasında şefler tarafından Kruvasan tatlısının yapılması istendi. Peki Masterchef Kruvasan nasıl yapılır? Kruvasan yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kruvasan (Ay Çöreği) tarifi! Kruvasan nasıl yapılır? Kruvasan yemek tarifi haberimizde...

Masterchef'te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Kruvasan tarifi oldu. Peki en güzel Kruvasan yemek tarifi nasıldır? Kruvasan yemeği nasıl yapılır? Kruvasan için gerekli malzemeler nelerdir?

KRUVASAN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Malzemeler : 500 gram un,

1/4 bardak şeker,

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı,

1,5 tatlı kaşığı tuz,

1,5 paket instant maya,

250 ml. süt

Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı

Hamuru için : 200 gram tereyağı

KRUVASAN NASIL YAPILIR / KRUVASAN YEMEK TARİFİ

Tezgah üzerine aldığınız unun ortasını açın veçukurlaştırın. Bu kısıma ılık sütü,mayayı, toz şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın. Karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz hamuru bez ile sarıp 30 dakika mayalandırın. Yeterli süre bekledikten sonra tezgahın üstüne streç film serin. Hamuru streç film üzerine alın ve dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın. Sonra streç filmle sarıp donması için derin dondurucuya koyun. İki misli mayalanan hamuru unladığınız mutfak tezgahına alın. Merdane ile açın. Böylece hamur içindeki hava kabarcıkları gidecektir. Büyük bir dikdörtgen olacak şekilde açtığınız hamurun içine dolapta beklettiğiniz tereyağını koyun. Hamuru ikiye katlayıp tekrar merdane ile hamuru açın. Sonra hamuru dikdörtgen şeklinde katlayıp streçle sarıp buzdolabına kaldırın. 30 dakika bekleyin. Bekleme süresinden sonra tezgahı hafifiçe unlayın ve buzdolabından çıkardığınız hamuru merdane ile açın. Dikdörtgen şeklinde katlayıp streç filme sarın. Bu işlemden sonra yine streç filme sarın ve hamuru buzdolabında 30 dakika bekletin. Dolapta beklettiğiniz hamuru tezgaha alın. Katlarını açın ve uzun bir dikdörtgen olacak şekilde tezgaha yayın. Sonra uzunlamasına olacak şekilde ikiye kesin. İki parçayı üst üste koyun ve merdane ile üzerinden geçin. Hamurları üçgen parçalar olacak şekilde kesin bir bıçakla kesin. Üçgen parçaları geniş kısımlarından yuvarlayarak rulo yapın. Aralıklı şekilde tepsiye dizin. Artık kuruvasan hamurlarını hazırladınız.

Kuruvasanları fırına vermeden önce çırpılmış yumurta sarısını sürün. Fırça yardımı ile bu işlemi yapabilirsiniz. Kuruvasanları fırına vermeden önce son bir defa mayalanmaları için oda sıcaklığında bekletin.Sonra 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kuruvasanların üzeri renk alacaktır. Artık kuruvasanlarınız pişti. Afiyet olsun.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

MasterChef Gündem Yemek Tarifi Yaşam Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title