Haberler

Kredi kartına taksit sınırı, 25 yaş altı üniversite öğrencisine bireysel emeklilik! Ekonomide yeni tedbirler devreye giriyor

Güncelleme:

Enflasyonla mücadele ve tüketici harcamalarındaki artışı kontrol etmek amacıyla yeni uygulamalar hayata geçecek. Kredi kartı ve nakit çekimde taksit sınırı geliyor. 25 yaşın altındaki üniversite öğrencilerinin BES'e dahil olması teşvik edilecek. Konut arzı hızla artırılacak ve yeni konut projeleri geliştirilecek. Ev, iş yeri ve ikinci el araç satışlarında dijital kayıt sistemi kurulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı," Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda bir dizi ekonomik tedbirler göze çarpıyor. Enflasyon ve para politikasında önemli düzenlemeler bulunuyor.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli '2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın onaylanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

KREDİ KARTINA TAKSİT SINIRI

Alışverişte yaygın kullanılan kredi kartı kullanımında taksit sayısı sınırlanacak. Sınırlamaya nakit çekimler de dahil olacak. Böylelikle tüketici harcamalarındaki artışın kontrol altına alınması planlanıyor.

YENİ KONUT PROJELERİ GELİYOR

Kira ve konut fiyatlarındaki artış göz önüne alınacak. Konut arzının hızla artırılması ve yeni sosyal konut projelerinin geliştirilmesi söz konusu olacak.

Depremin konutlara etkisini azaltmak amacıyla yeni konut projelerinin geliştirilmesi bekleniyor.

Düzenlemede kiracıları da ilgilendiren önemli maddeler buunuyor. Konut ve iş yeri kiraları için dijital kayıt sistemi kurulacak. Böylelikle şeffaflık sağlanacak ve anlaşmazlıkların önüne geçilecek. Dijital kayıt sistemi ikinci el araç satışlarını da kapsayacak.

Kamuya taşıt alımında yerli üretim ve çevreci araçlara öncelik verilmesi planlanıyor.

25 YAŞ ALTINDAKİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE EMEKLİLİK

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile 25 yaş altındaki üniversite öğrencileri emeklilik sistemlerine teşvik edilecek. Öğrencilerin Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) dahil olmalarını teşvik edecek önlemler geliştirilecek.

Haberler.com / Tahsin Erkin Erk - Gündem

Gündem Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title