Haberler

Kırmızı Oda Kumru'nun gerçek hikayesi nedir? Kırmızı Oda'da Kumru'nun hikayesi

Güncelleme:

TV 8 ekranlarına gelen Kırmızı Oda dizisi Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi kitabında yer alan yaşanmış gerçek öykülerden esinlenerek televizyon izleyiciyle buluşuyor. Her cuma gecesi TV 8 kanalında yayınlanan dizi reyting listelerinde üst sırada yer almayı başarıyor. Peki, Kırmızı Oda Kumru'nun gerçek hikayesi nedir?

Başrollerinde Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç ve Meriç Aral'ın paylaştığı Kırmızı Oda dizisi yaşanmış hikayeleri anlatmaya devam ediyor. Birbirinden ünlü oyuncuların konuk olarak katıldığı dizideki hikayeler cuma gecelerini adeta abluka altına alıyor. Reyting listelerinde rakiplerine fark atmayı başaran yapımın konusu Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi kitabına dayanıyor. Senaryo hazırlanırken kitaptaki hikayenin temeline bağlı kalınan Kırmızı Oda Kumru'nun hikayesinde bazı aşamalarda romandan ayrılıyor. Özellikle dizinin dahil olan Aslıhan Gürbüz'ün canlandırdığı Kumru karakteri Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarını okuyanları şaşırttı.

KIRMIZI ODA KUMRU'NUN HİKAYESİ NEDİR?

Dizide Kumru karakterinin hikayesinin anlatıldığı bölümler Madalyonun İçi kitabında 'Kader Kurbanları' bölümünden esinlenerek oluşturuldu. Çünkü kitapta Kumru adında bir karakter bulunmuyor. Kader Kurbanları bölümünün başladığı 344. sayfada Gülseren Budayıcıoğlu'nun odasında Hayal adında genç bir kız girer. Genç kız odaya girdiğinde kendisini Elmas adında bir kadının yolladığından söz eder. Elmas'ın soyadından doktor hanım eski bir hastası olduğunu hatırlar. Elmas seks işçiliği yapan ve seansına geldiğinde şiddet görmüş bir hastadır. Aynı zamanda hamile olan Elmas ilk terapiye başladığında bitik bir durumdadır. Ne yazık ki bebeğini kayber. Hayal ise Elmas'ın Ankara'da beraber yaşadığı ev arkadaşıdır. Genelevde tanışan iki kadın sonrasında kendilerine yeni bir yol çizebilmek için Ankara'ya taşınmıştır.

Kitabın ilerleyen sayfalarında Hayal doktora hikayesini anlatmaya başlar. Hayal hakim bir baba ve öğretmen bir annenin iki kızından en büyüğüdür. Babasının alkol aldığı zamanlarda kendisine şiddet gösterdiğini söyleyen Hayal hayattaki en büyük amacının ezilmemek olduğundan bahseder. Lise çağında bir çocuğa aşık olan Hayal, ailesinin tüm itirazlarına rağmen bu adamla evlenmek ister. Okuldan ayrılarak evlenen Hayal, 5-6 sonra eşinden kaçarak aile evine geri döner. Babası ve ailesinden baskı gören Hayal yeniden başka birine aşık olur. Evdeki baskıdan kurtulmak isteyen Hayal, bu çocukla kaçar. Bu adam çalışmayan biridir. Zamanla beraber yaşadıkları eve arkadaşlarını getirmeye başlar. Yenilen yemekler ve içilen içkilerden sonra Hayal eve gelen misafirle yalnız bırakıldığını anlatır. Hayal o gün sevdiği adamın kendisini para karşılığında sattığını anlar.

Dizi ve kitap arasındaki en büyük fark ise Kumru'nun Yavuz karakteriyle 10 yıl önce tanışmasıdır. Yaşadığı kötü günleri atlatan Kumru'nun o çok seven bir kocası ve tatlı bir kızı vardır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Aslıhan Gürbüz Gündem Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title