Haberler

Kadirov kimdir? Kadirov hangi ülkenin başkanı? Çeçenistan başkanı kim?

Güncelleme:

Rusya'ya bağlı özerk Çeçenistan'ın Başkanı Ramazan Kadirov, Kocaeli'de açılan Cevher Dudayev Parkı'na misilleme olarak Türkiye'yi tehdit etti. Ülkemize yönelik küstah sözler sarf eden Kadirov, "Erdoğan'a sesleniyorum: Kararını ver! Karşılık verme hakkımız var. Mesela bir parka Öcalan'ın ismini vermemiz gayet uygun olurdu" dedi.

Kocaeli'nin Körfez Belediyesi tarafından 9 ay önce yapımına başlanan Cevher Dudayev Parkı, geçtiğimiz günlerde tamamlanarak hizmete açıldı. Rusların Çeçenistan'ı işgal girişiminde cephede şehit olan Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Dudayev'i 'terörist' olarak gören Rus yanlısı Kadirov, haddini aşarak Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küstah bir mesaj yayınladı.

KADİROV KİMDİR?

Doğum tarihi: 5 Ekim 1976

(45 yıl yaşında)

Tsentoroi, Rusya

Ramazan Ahmetoviç Kadirov (Çeçence: ?????? ??I???-?I??? ????????, Rusça: ?????? ????????? ???????; d. 5 Ekim 1976, Tsentoroi), Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan'ın üçüncü devlet başkanı.

9 Mayıs 2004 tarihinde Grozni'de II. Dünya Savaşı zafer kutlamaları sırasında Çeçen militanlar tarafından düzenlenen bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden Çeçenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Ahmet Kadirov'un oğludur.

Çeçen Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkanov'un ölümünden sonra Vladimir Putin'in desteği ile 2007'den Çeçen Cumhuriyeti devlet başkanı olmuştur. Devlet başkanı olmadan önce başbakanlık görevini de yapmıştır. Birinci Rus - Çeçen Savaşı'nda babası Ahmet Kadirov ile Ruslara karşı direnmiş, İkinci Rus - Çeçen Savaşı'nda ise Rusların yanında yer almıştır[4]. 2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanı unvanı verilmiştir.

Ayrıca Ahmat'nin başkanlığını yapmaktadır. Evli ve sekiz çocuk babasıdır.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Gündem Dünya Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

title