Haberler

Hıncal Uluç kimdir? Hıncal Uluç kaç yaşında, aslen nerelidir?

Güncelleme:

Gazeteciliğin duayen isimleri arasında yer alan Hıncal Uluç, son dönemde internette en çok merak edilen isimler arasında yer almakta. Yazdığı köşe yazılarıyla ses getiren, futbol ve gündeme dair birçok köşe yazısı bulunana Hıncal Uluç kimdir? Hıncal Uluç kaç yaşında, aslen nerelidir?

Gazeteciliğin duayen isimleri arasında yer alan Hıncal Uluç, son dönemde internette en çok merak edilen isimler arasında yer almakta. Yazdığı köşe yazılarıyla ses getiren, futbol ve gündeme dair birçok köşe yazısı bulunana Hıncal Uluç kimdir? Hıncal Uluç kaç yaşında, aslen nerelidir?

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

Hıncal Uluç 1 Kasım 1939 yılında, Kilis'te doğan Türk gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu. Şu anda SABAH gazetesinde köşe yazıları yazmakta ve a Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu yapmaktadır.

Subay olan babası Fuat Uluç'un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması nedeniyle, üç yaşına kadar anneanne ve teyzesi tarafından büyütülmüştür. Babası Çaldıran'a tayin olduğunda aile tekrar birleşmiştir. Tayinler nedeniyle ilkokula Bandırma'da başlamış, sonra 1950 yılında Kilis'te bitirmiştir. 1952 yılında Antakya'da ortaokula başlamış, geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesinde tamamlamıştır.

1980 yılına kadar Ankara'da kalan Uluç, İngilizce öğrenme hevesiyle İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, bir sömestr sonunda tekrar Ankara'ya dönmüştür. Ankara'ya döndükten sonraki sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmıştır.

Demokrat Partiden ayrılan bir grubun kurduğu Hürriyet Partisi, Yenigün adıyla bir yayın organı kurmuş, Uluç, Mehmet Ali Kışlalı desteği ile 17 yaşında, sıkıyönetim gereği altı sayfa çıkan gazetenin spor sayfasını hazırlamaya başlayarak gazeteciliğe adım atmıştır. Oktay Kurtböke, Güneş Tecelli, Başkurt Okaygün, Kurthan Fişek, Güngör Sayarı, Ercan Tan gibi isimlerle beraber çalışan Uluç, 1964 yılında liseden mezun olduktan bir yıl sonra Mamak Muhabere Okulu'nda iki yıl askerlik yapmıştır.

Askerden döndüğü 1967 yılında, Mehmet Ali Kışlalı başta olmak üzere eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlamıştır. Oktay Kurtböke Cumhuriyet gazetesinin yayın yönetmeni olduğu için Uluç, "Yankı" ile paralel iş yürüterek burada haftada iki gün spor yazıları yazmaya başlamıştır, TRT kurulunca pazartesi günleri yine Cumhuriyet'te tam sayfa TV gazetesi yapmıştır.

1980 senesinde Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelen Uluç, Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazmaya başlamıştır.

1994 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu topuğundan vurulmuştur.

TV PROGRAMLARI

Bil Bul (197?-?), TRT)

Aileler Yarışıyor (1975-?, TRT)

Yaşamdan Dakikalar (2004-2012; TV8, atv, Sky Türk)

Tele Pazar (2008-?, Kanal 1)

Kırmızı Çizgi (2010-2018, NTV Spor)

90 Dakika (?-2009, NTV)

Yalanlar ve Ben

Ortaklaşan Bir Sevgi

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Hıncal Uluç Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası? Şampiyonlar Ligi kim finale çıktı? Real Madrid elendi mi, Bayern Münih elendi mi? Real Madrid Bayern Münih ilk maç kaç kaç bitmişti? Bayern Münih Real Madrid Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maç sonucu! İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 8 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Real Madrid 2-1 Bayern Münih maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) R. Madrid B. Münih maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title